Wirecard valt niet meer te redden volgens fintechanalist

Laatste reactie 30/06/2020 12:57 door Leon
· Markeren als ongelezen
🔥 Leon Van Dam 4 dagen geleden geplaatst
Duitse betalingsverwerker Wirecard valt niet meer te redden, maar de kans dat Adyen profiteert is klein, volgens een fintechanalist (Bron: business insider)

Het Duitse fintechbedrijf Wirecard balanceert op de rand van faillissement, na de aanvraag voor uitstel van betaling die afgelopen week werd ingediend.

Wirecard fungeert, net als de Nederlandse betalingsverwerker Adyen, als tussenschakel bij online betalingen tussen consumenten en bedrijven.

De inmiddels opgestapte CEO van Wirecard, Markus Braun, claimde in mei nog dat Wirecard fundamenteel gezond was. “Als het stof is neergedaald, staat er nog steeds een bedrijf dat een operationele winst van een miljard euro haalt en tot de snelstgroeiende in de sector behoort”, tweette Braun.

Afgelopen week bleek dat een bedrag van bijna 2 miljard euro aan bezittingen uit de jaarrekening in werkelijkheid nooit heeft bestaan. Braun is in Duitsland gearresteerd en na betaling van een borg van 5 miljoen euro voorlopig vrijgelaten.

De Duitse financiële toezichthouder is druk bezig met een onderzoek om uit te vinden wat er mis is gegaan bij Wirecard. Intussen duikt de vraag op of concurrenten kunnen profiteren van een eventueel faillissement van Wirecard.

Het omvallen van Wirecard levert concurrenten weinig op
Als Wirecard omvalt, levert dat concurrenten maar heel weinig additionele omzet op, verwacht analist Neil Campling van Mirabaud Securities. De reden: veel transacties bij Wirecard lijken in werkelijkheid nooit te hebben plaatsgevonden.

“Mogelijk liggen er wat kruimels voor Adyen, Square en PayPal. Maar waarschijnlijk heeft Wirecard nooit de 300.000 klanten gehad die het bedrijf beweerde te hebben”, aldus Campling. Hij denkt dat er maar een handvol echte klanten zijn die overstappen naar concurrenten.

Analist Campling verwacht niet dat Wirecard overleeft. Het bedrijf heeft zijn inziens geen bezittingen die enige waarde kunnen opleveren en is daarmee ten dode opgeschreven.
Bart 3 dagen geleden geplaatst
Aandelen stijgen weer met 140%.
Jan Schotsman 3 dagen geleden geplaatst
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/26/waarom-greep-niemand-in-bij-wirecard-a4004219
🔥 Leon Van Dam 3 dagen geleden geplaatst
Helaas toch de calletjes AUG 3,00 te vroeg verkocht gisteren..., maar niet getreurd...winst = winst. 😊

Ik ga nu kijken naar een putspread op augustus, ik denk niet dat Wirecard uit het bos zal gaan komen...allemaal wel onder de categorie "dobbel" (Zeer speculatief)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 June 2020 om 12:43
Aantal lezers 16
Aantal reacties 4