Waterstofnieuws voor beleggers (augustus)

Laatste reactie 07/08/2020 21:58 door ronald
· Markeren als ongelezen
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Waterstof is de toekomst, gas is al realiteit en van olie gaan we afscheid nemen. Maar het gaat natuurlijk niet zo snel als de media ons wil laten geloven. We zitten minimaal tot 2040 met een stijgende vraag naar olie, lees mijn eerdere berichten hierover. Tot 2030 gaat het de aardgasvraag als een speer omhoog. Waterstof komt pas in 2030-2035 echt op gang.

Ga je pas in 2035 met pensioen of wil je dan financieel er beter voorstaan? Mooi, verdiep je dan in deze 3 brandstoffen; zwart, groen en blauw. Verdien aan herfeit dat we niet zonder deze brandstoffen kunnen, de prijzen historisch laag staan, en waterstof nog in de kinderschoenen. Ik zal hier proberen hier informatie te delen die van belang is om goede keuze te maken en inzicht te geven in deze mooie ontwikkeling naar schone(re) brandstoffen.

oilexpert.nl
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Dit plaatje hieronder geeft aan dat Frankrijk niet een hoofdrol gaat spelen in de ontwikkeling van waterstof. De Franse overheid wil de economie steunen door groots in te zetten op waterstof. En dan gaan ze dus via nucleaire opwekking de elektriciteit gebruiken voor elektrolyse en daaruit waterstof maken. Dit is veel te duur. 

Frankrijk wil van vele walletjes eten, dat mag, maar het kan in hun geval niet. Geen Franse aandelen kopen die "veelbelovend" zijn vanwege de waterstof boom die komen gaat. Concentreer je beter dan op de Amerikaanse markt, of specifieke technologische bedrijven in Europa die al met fuelcell, elektrolyse e.d. een reputatie hebben.

oilexpert.nl
Harry Klip 6 dagen geleden geplaatst
@Ronald 

Koop zelf weinig Franse aandelen, en zeker geen banken. Vandaag SocGen weer geen feest....
Harry Klip 6 dagen geleden geplaatst
Air France is ook al geen hoogvlieger...
ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
@ Harry, nee en strak extra aandelenemissie, dus verwatering aandelen. Ver weg blijven van Air France, tenzij vaccin er komt.
ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
In Amerika wordt ook ingezet op waterstof Zie:

But the hydrogen bug has finally arrived stateside: The U.S. Department of Energy has unveiled the [email protected] initiative whereby a handful of companies including Cummins Inc. (NYSE: CMI), Caterpillar Inc.(NYSE: CAT), 3M Company (NYSE: MMM), Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG) and EV startup Nikola Corp. (NASDAQ: NKLA) will receive $64 million in government funding for hydrogen research projects.

Let Wel!!! De waterstofaandelen hierboven hebben een koers van 50 maal hun cashflow. Dat is zeer, zeer hoog. Nogmaals waterstof is pas commercieel haalbaar over 10-20 jaar. En voor de laatste keer:) het zijn de grote jongens die deze transitie gaan leiden en er ook geld aan gaan verdienen. Inderdaad de Oil Majors.

Wacht dus even tot de "gekte" van de waterstofaandelen wat afgekoeld is, dat gaat gebeuren. Ik ben al bezig met een lijst en wat onderzoek naar de reden waarom je in een specifiek waterstofaandeel zou moeten zitten. wordt vervolgd.
Harry Klip 4 dagen geleden geplaatst
Nikola had gisteren cijfers en was daarop al vooruitgelopen. Per saldo zo'n 10% lager naar $35
🔥 Harm van Wijk 4 dagen geleden geplaatst
PlugPower lijkt zich goed staande te houden, terwijl Bloom Energy, Powercell, Ballard Power en Fuelcell er flink van langs hebben gekregen....Nel Asa blijft redelijk liggen.
🔥 Harm van Wijk 4 dagen geleden geplaatst
Met Nikola had je 2 mooie ritjes kunnen maken...
ronald de zoete 2 dagen geleden geplaatst
BP gaat ook richting waterstof.

Op oilexpert.nl lees je waarom. BP stond deze week in de schijnwerpers omdat ze 40% (!) minder gas en olie gaat produceren dan vandaag. Waarom doet BP dit? Wat gaat BP met dit geld doen? En waarom meldt BP dit nu vanuit haarzelf zo groots?

Het is wat ik hier al maanden schrijf. De Oil Majors lopen ver vooruit op de algemene opinie dat de Oil Majors verleden tijd zijn. Daarom worden deze aandelen in de verkoop gedaan. Over een jaar zul je zien dat de Oil Majors weer hot worden als leveranciers van de groene en blauwe energie.

Waterstof vereist hele diepe zakken en veel know how. En ervaring. Spreid je geld over meerdere waterstofaandelen, met name de winnende techniek is nog niet bekend.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 August 2020 om 19:39
Aantal lezers 74
Aantal reacties 10