Watchlist sectoren - Uitnodiging om te bewerken

Laatste reactie 24/01/2022 15:32 door Dick
· Markeren als ongelezen
🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst
Ik wil de watch list gaan aanvullen zodat mensen makkelijk ook de bestaande watch list van Binck kunnen gaan overzetten naar Protrader online of Wall Street Pro 5.0 
Heb je suggesties?
Laat het weten!
Wil je het gaan gebruiken?
Profiteer er van!
Op https://drive.google.com/drive/folders/1EER-W1Kae0ew-GC1jQXFIzpz6f__L_uH?usp=sharing kan je de watchlist bekijken, downloaden en importeren in TradingView.com Een schat aan informatie!
H Bakstenen 3 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk​,@romboutkerstens
ik zie overal mensen die eenuitnodiging krijgen van een presentatie van Ws, ik zie dat jij al meer weet van de nieuwe WS dan ik,wat ik weet dat Binck er mee stopt en WS bezig is met wat nieuws.
Dus ik kan niets met wat jij voorstelt, ik weet gewoon weg nog niets wat er gaat gebeuren.
We leven wel in 2018 de wereld dat je mensen via een mailtje kan informeren,of net als dit forum berichten.
Sergio Garcia 3 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk
Zou je wat meer info kunnen geven omtrent jouw post aub?
Ik weet eerlijk gezegd niet wat je bedoelt.

Alvast bedankt.

🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst
Het idee is dat er een lijst is van interessante bedrijven op basis van interessante sectoren, Zoals bijvoorbeeld medicinale wiet of duurzame energie.

Ik heb nu heel veel lijsten aangemaakt in Binck Protrader, Maar omdat deze gaat verdwijnen, moet ik deze overgegaan zetten naar Wall Street.

In Wall Street 5.0,Zitten alle koersen van de wereld ;-) dus dan is het vrij eenvoudig, waar dat nu beperkt is tot Europa.

Vandaar mijn oproep, om gezamenlijk deze lijst uit te breiden zodat mensen hiervan gebruik kunnen maken om  interessante bedrijven op basis van interessante sectoren eenvoudig te kunnen vinden :-D
reactie op @harmvanwijk:
Dennis Fransen Ja ik heb interesse hoezo gaat binck protrader verdwijnen?

2 jaar geleden

Beantwoorden

Harm van Wijk Dat moet je aan Binck vragen...ze hebben er voor gekozen om Protrader online aan te bieden...
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst
Is er iemand die hierin interesse heeft?
Wim van Steijn 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb een lijstje gemaakt met bedrijven die iets doen met waterstof (de brandstof van de toekomst? Wie zal het zeggen). Iemand nog aanvullingen?
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Dat Ballard Power zou wel eens interessant kunnen zijn?
reactie op @harmvanwijk:
Wim van Steijn Dat hoop ik ook want ik heb ze maand geleden gekocht.

2 jaar geleden

Beantwoorden

Harm van Wijk De afgelopen jaren is de koers van Ballard weer wat aan het opklimmen. Het heeft een forse daling achter de rug sinds het rond de milleniumwisseliung boven 140 Canadese dollar uitkwam.  
Goed dus dat je ze een maand geleden hebt gekocht en niet 20 jaar geleden :-D2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
NEL ASA zou ook wel eens interessant kunnen zijn.
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
GW Pharma zou ook wel eens interessant kunnen zijn.

🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
TransCanna kondigt de sluiting aan van zijn bemiddelde private plaatsing van $ 16 miljoen aan aandeelbewijzen
Vancouver, BC, 8 april 2019 (GLOBE NEWSWIRE) - TransCanna Holdings Inc. (CSE: TCAN, XETR: TH8) ( "TransCanna" of de "Vennootschap") is verheugd aan te kondigen dat het bedrijf de eerder aangekondigde bemiddelde en verhoogde de private plaatsing van de aandelen, resulterend in een bruto opbrengst van $ 16,0 miljoen.


In totaal werden 8.000.000 van de aandelen van de Vennootschap (de "Aandeelcertificaten") verkocht voor $ 2,00 per eenheid (de "Plaatsing"). De uitvoering van de Aandelen geplaatst via een tussenpersoon consortium gezamenlijk onder leiding van Haywood Securities Inc. en Canaccord Genuity Corp., dat was ook de Gravitas Securities Inc. (gezamenlijk de "tussenpersoon") was betrokken.


Elk eenheidscertificaat bestaat uit één gewoon aandeel van het bedrijf (één "aandeel" elk) en de helft van een gemeenschappelijk aandelenoptiecertificaat (gezamenlijk een "inschrijvingsnota"). Elk warrantbundel geeft de houder het recht om tot 4 april 2022 een extra aandeel te kopen van $ 3,00. De inschrijvingsbewijzen worden uitgegeven in overeenstemming met een inschrijvingsovereenkomst die op 4 april 2019 werd gesloten tussen de Vennootschap en haar inschrijvingsmakelaar, Odyssey Trust Company. Een kopie van de claimemissieovereenkomst is beschikbaar op SEDAR www.sedar.com onder het profiel van de onderneming. Het bedrijf heeft toestemming gegeven om, onder voorbehoud van goedkeuring door de betreffende lijst, om de notering van aandelen op de Canadese effectenbeurs CSE te verzoeken zodra alle toepasselijke doorverkoopbeperkingen zijn verlopen.


De betaling van een vergoeding van 8,0% van de bruto-opbrengst van de plaatsing werd deels door contante betaling van 576.668 USD en deels door uitgifte van 351.666 certificaten van aandelen worden uitgevoerd. Daarnaast werd een bedrijfsfinancieringsbijdrage van $ 250.000 plus toepasselijke belastingen betaald, die werd verrekend met $ 125.000 in contanten en met $ 125.000 in de vorm van 62.500 eenheidsbewijzen. Bovendien kunnen de middelen krijgen als compensatie een totaal van 640.000 niet-overdraagbare warrants die recht geeft op 4 april 2022 om maximum 640.000 aandelen tegen een prijs van 2,00 USD per aandeel.


Het bedrijf is voornemens om (zoals aangekondigd in het persbericht van 4 februari 2019) de netto-opbrengst van het aanbod aan de betaling van een bedrag van $ 8,0 miljoen voor de geplande overname van een cannabisplant te financieren met 196.000 vierkante voet fabriek gebied, voor de aankoop van extra bedieningsmogelijkheden als werkkapitaal en voor algemene zakelijke doeleinden. Het bedrijf verwacht dat de aankoop van de activa binnen de komende drie werkdagen zal worden voltooid en zal op het juiste moment worden gemeld.


De effecten uitgegeven als onderdeel van de plaatsing zullen onderworpen zijn aan een houdtermijn van vier maanden, effectief op 5 augustus 2019, onder de toepasselijke Canadese effectenwetgeving.


Ga voor meer informatie naar de website van het bedrijf op www.transcanna.com.


Over TransCanna Holdings Inc.


TransCanna Holdings Inc is een Canadees-gebaseerde bedrijf dat, biedt via haar dochtermaatschappijen California geïntegreerde branding, transport en distributie van een breed scala aan industrieën, met inbegrip van de cannabismarkt.


Ga voor meer informatie naar de website van het bedrijf op www.transcanna.com of e-mail het bedrijf naar [email protected]
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
zie https://www.bloomberg.com/quote/TCAN:CN 
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Waterstof lijkt toch wel interessant te worden...
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Ook dit fonds gaat als een trein (beide staan overigens in het energy rapport...)
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Nel ASA loopt lekker door...
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Niet ieder aandeel in de sector waterstof doet het overigens goed...bloom energy zit nog steeds in een dalende trend...daarom is het belangrijk om een objectief filter te gebruiken
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Fuelcell Energy zit ook nog steeds in een dalende trend
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Hier zouden we ook nog wel een mooie lijst van interessante groeiaandelen kunnen vinden voor de Trading Navigator: https://finance.yahoo.com/screener/predefined/growth_technology_stocks?offset=0&count=100 Kwartaalopbrengstgroei (joj): groter dan 25, EPS Groei% (LT): groter dan 25, Sector: technologie
Henk Huising 2 jaar geleden geplaatst
Canabis aandelen. Ik zal een lijstje maken @harmvanwijk
De sector is enorm in beweging. Er zullen veel afvallers zijn. De sector is, om in mensentermen te spreken, in de pubertijd. Maar het is zeker een interessante sector.
🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
Goed plan @henkhuising​ ! Ik heb al een aanzet van 30 aandelen gemaakt op 


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SnVbEK0y9h6rq6joB0IhaVln74B7-Zhp7svYqLywULQ/edit?usp=sharing

tab Wiet

Zie jij ook nog andere interessante trends naast(of heb je nog een aanvulling tot 30 aandelen)
Waterstof
Robotics
Tech
Blockchain
AEX
Dividend
AEX
Smallcap
Nasdaq
Landen
? :-D
Jan Robert Schutte 2 jaar geleden geplaatst
Hoi @harmvanwijk​ op basis van je informatie tijdens je Beleggingsseminars had je Trendinvest.nl aangegeven om te kijken naar sectoren. ik vind zelf Blockchain interessant en Trendinvest heeft een aardige selectie gemaakt: https://www.trendinvest.nl/beleggen-trend-blockchain

🔥 Harm van Wijk 2 jaar geleden geplaatst
en de tech sector doet het best goed :-D

zie ook https://iris.nl/signaalbeleggen/modelportefeuilles/bfm-modelportefeuille-25k-us/

Rendement
(sinds start)
+258,9%
stefan Noordman 2 jaar geleden geplaatst
zijn er nog interessante aandelen op het gebied van stamcel therapie ? en hoe kijken jullie aan tegen de wereld van 3d printen?
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Dit zijn inderdaad wellicht interessante trends...stap 2 te kijken welke aandelen in deze sectoren zitten  (we kunnen samenwerken in het Google Doc zie boven) en dan met een objectief filter het kaf van het koren te scheiden.
stefan Noordman 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb enkele 3d bedrijven in mijn favorieten lijstje staan die ik de komende tijd even in de gaten wil houden. het gaat om de volgenbnde bedrijven.

3D Systems
ExOne
HP Inc.
Materialise NV
Nano Dimension
Organovo
Proto Labs
Stratasys
SLM Solutions Group AG
Voxeljet

nog enkele waterstof bdrijven

AFC Energy Plc
Air Liquide
BLOOM ENERGY CORPORATI
CERES POWER
Heliocentris Fuel Energy Solutions AG
Hydrogen Group Plc
SFC Energy AG

Leuke site om in de gaten te houden. https://hydrogencouncil.com/en/

stamcelltherapie heb ik nog niets over gezocht, dit moet ik nog doen.  

En wat zijn de 2 grootste spelers op het gebied van cannabis ? ik zou er graag 2 in mijn portefeuille willen hebben.
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@albertmorssink​ ik heb 30 aandelen nodig omdat we gemiddeld 2/3 van de tijd in een stijgende trend zitten en zo heb ik dan gemiddeld 20 aandelen in portefeuille a 1000 euro is totaal 20K per modelportefeuille.
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@albertmorssink

Het is niet noodzakelijk om altijd vol belegd te zijn.

Wanneer er minder dan 20 aandelen in een stijgende trend zitten, dan doen we niets...dat heeft er bijvoorbeeld in 2008 ook voor gezorgd dat we volledig liquide zaten toen de AEX in koers halveerde...dat was dan niet erg om langs de zijlijn te staan :-D
Jan Robert Schutte 1 jaar geleden geplaatst
@wimvansteijn​ en anderen, ik heb een Olie Watchlist gemaakt: format is tickersymbol,beurs:

Deze watchlist heb ik aangemaakt en geexporteerd vanuit TradingView 


COG,NYSE:SWN,NYSE:EQT,NYSE:RRC,CURRENCYCOM:CXO,NYSE:HES,NYSE:CVX,NYSE:EOG,NYSE:CNX,NYSE:PXD,NYSE:COP,NYSE:PSX,NYSE:HFC,NYSE:VLO,NYSE:BP,NYSE:E,NYSE:EC,NYSE:EQNR,AMEX:IMO,NYSE:PTR,EURONEXT:RDSA,NYSE:SNP,NYSE:SSL,NYSE:TOT,NYSE:XOM,NYSE:YPF,BME:REP,NYSE:AM,NASDAQ:GPP,NYSE:ETRN,NYSE:PAA,NYSE:NS,NYSE:PAGP,NYSE:ET,NYSE:MPLX,NYSE:HEP,NASDAQ:BKEP,NYSE:SHLX,NYSE:CNXM,NYSE:BPMP,NYSE:MMP,NYSE:WMB,NASDAQ:OMP,NYSE:PBA,AMEX:CQP,NYSE:TCP,NYSE:ENB,NYSE:KMI,NYSE:TGE,NYSE:FI
reactie op @janrobertschutte:
Wim van Steijn Top! Bedankt @janrobertschutte
1 jaar geleden

Beantwoorden

🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Is het een idee om de watchlist ook toe te voegen aan het Google Doc, @robertschutte

Wat was ook alweer de link naar de ETF?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SnVbEK0y9h6rq6joB0IhaVln74B7-Zhp7svYqLywULQ/edit?usp=sharing
Anton Hassing 1 jaar geleden geplaatst
De fondsnamen met isincode zou inderdaad mooi zijn.
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Je kan eenvoudig het Google doc aanvullen met de isin code en tickersymbool :-D
Jan Robert Schutte 1 jaar geleden geplaatst
Beste @harmvanwijk​ en anderen. Als je een betaalde versie van Tradingview neemt a raison $14,95 per maand, dan kun je meerdere watchlists aanmaken.

Sterker: dan kun je ook watchlists importeren die we hebben gemaakt. 

ik zou toch iets meer betalen voor trading view zodat je geen reclame meer hebt en meer mogelijkheden. is dat een idee om op dit platform dan ook de bijlagen bij te voegen, if possible?
reactie op @janrobertschutte:
David Heukers Klopt, die meerdere watchlists maken was de reden dat ik maar gelijk een betaalde variant deed.
Lijstje AEX, Nasdaq, AMX enz...

1 jaar geleden

Beantwoorden

Pieter de Bruijne 1 jaar geleden geplaatst
Dag Harm, 
 
1-. Ik heb diverse  aandelen gekocht (Via Protrader van Binck) n.a.v. onze afgelopen maandagmorgen session. 
Wat moet ik nou voor handelingen verrichten als gedurende de week er in de grafiek een witte pijl verschijnt, die zegt dat we door de stop-loss zakken van 20%.  
Moet ik dus bij aankoop ook gelijk weer een verkoop order inleggen voor de waarde van de 20%.  
Hoe moet ik dus handelen i.g.v. een overschrijding van de stoploss.  Moet wel automatisch gaan volgens mij. Staat dit ergens in je 6 weeks coachings programma? 
 
2. 
Ik kan nergens de lijsten vinden die al jouw aandelen laten zien en bij welke markt die horen. 
IK heb veel moeite om jouw website te begrijpen. Ik kan heel weinig zaken vinden als ik zoeken gebruik. 
Hoe moet ik die in min Protrader van Binck zetten. Heb je een stappenplan voor mij?

3.
Kan niet goed met jouw website overweg. 
Diverse zaken zijn niet te vinden via het zoek programma.
Weet dan ik niet waar ik dit soort vragen moet stellen.
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@pcdebruijne

1-.Ik leg zelf geen doorlopende stop loss order in bij de broker.
Dat kan inderdaad wel, 
Zie https://mijn.beleggen.com/conversations/het-nadeel-van-het-gebruik-van-een-stop-loss-order-bij-een-broker

 
2. 
Ik kan nergens de lijsten vinden die al jouw aandelen laten zien en bij welke markt die horen. 
IK heb veel moeite om jouw website te begrijpen. Ik kan heel weinig zaken vinden als ik zoeken gebruik. 

Zie hierboven de link naar 
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SnVbEK0y9h6rq6joB0IhaVln74B7-Zhp7svYqLywULQ/edit?usp=sharing

Hoe moet ik die in min Protrader van Binck zetten. Heb je een stappenplan voor mij?

zeker:-) Zie
https://mijn.beleggen.com/resources/6-weeks-coachingsprogramma/week-1-1/trading-navigator

en voor TradingView ook nog 

https://mijn.beleggen.com/resources/6-weeks-coachingsprogramma/week-1-1/installatie-handleiding-trading-navigator

3.Het makkelijkste is om dat te doen op het forum 
https://mijn.beleggen.com/boards/koffiekamer

of in de speciale groep
https://mijn.beleggen.com/boards/6-weeks-coachingsprogramma

of op maandagochtend om 8 uur in de ochtend tijdens de live coaching.

Genoeg keuzes dus :-D
Pieter de Bruijne 1 jaar geleden geplaatst
Lezers van dit forum,

Ik ben 2 weken geleden ingestapt bij beleggen.com
Wat mij in die 2 weken niet gelukt is om de watchlijsten van Harm, die hij via deze link:

 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SnVbEK0y9h6rq6joB0IhaVln74B7-Zhp7svYqLywULQ/edit?usp=sharing

te verkrijgen zijn, om die in Protrader binnen te halen. 
Ik heb ze in wel in Excel staan maar ik krijg ze niet in Protrader als afzonderlijke watchlijst.
Moet ik nu al die honderden fondsen met de hand invoeren?
Ik volg op maandagmorgen om 8 uur het doorlopen van de fondsen door Harm en schrijf gauw op welke ik moet kopen of verkopen aan de hand van de grafieken

Wie kan mij helpen via een stappenplan?
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Zijn er ervaren Binck Protrader gebruikers, die dit kunnen uitleggen?

Anders kan ik dit binnenkort meenemen in de nieuwe 6 weekse training.

Wat anders ook altijd kan, is gewoon gratis gebruik maken van TradingView.com

Dat werkt zeer goed en is gratis.
Sake Beekman 1 jaar geleden geplaatst
beste Harm,

ik wilde wat nieuwe sectoren toevoegen aan de Watchlist (oa Online Gaming). Echter heb ik enkel leesrechten.  Zou je mij rechten kunnen geven om ook in het bestand te bewerken? Indien dit toch niet de bedoeling is, laat vooral weten. 
Ik hoor het graag,

gr Sake
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Excuus @sake​ ik dacht dat deze op bewerken stond...als het goed is, kan het met deze link
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SnVbEK0y9h6rq6joB0IhaVln74B7-Zhp7svYqLywULQ/edit?usp=sharing

wel?

Sake Beekman 1 jaar geleden geplaatst
hi Harm,

Gelukt, zojuist 2 sectoren in aparte tabbladen toegevoegd: Online Gaming en Pharma/BioTech

gr Sake
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Dank je wel @sake​ heel fijn!! :-D

Zo helpen we elkaar steeds verder!!
Sake Beekman 1 jaar geleden geplaatst
zo is het Harm, graag gedaan!
Sake Beekman 1 jaar geleden geplaatst
heeft iemand op het forum toevallig een lijstje beschikbaar van Do It Yourself (beursgenoteerde) bedrijven? Lijkt me namelijk een interessante sector momenteel, maar kan niet direct deze bedrijven op het spoor komen...
gr, Sake
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@sarieroeleveld​ heeft een aantal Goudaandelen toegevoegd :-D
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@sake​ bedoel je https://www.bloomberg.com/profile/company/GAMMA:NA

Ik kom ook niet echt wat tegen...maar denk je dat dit een duidelijke, langdurige trend is?
Sake Beekman 1 jaar geleden geplaatst
dank Harm voor je hulp.
Gaat me inderdaad om de bedrijven als Gamma, Praxis, Hornbach etc.  Die pieken momenteel stevig, ondanks de lockdown .. of wellicht beter gezegd: dankzij de lockdown…  draaien ze erg goed. Ik verwacht niet direct dat het een langdurige trend is, maar ben benieuwd of er momenteel sprake is van een stijgende trend. 
Ik duik er nog wat verder in, dank voor je meedenken!  Als ik tot een lijstje kom van DIY companies, zal ik deze aan de watchlist toevoegen

gr sake
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@sake​ ik zou wel wat voorzichtig zijn met retail en meer kijken naar wat echt de grotere trends zijn, zoals online shopping :-D
Lukas Lisowski 1 jaar geleden geplaatst
Beste Harm, ik heb het excell formulier met watchlist gezien, dank.

Is dit actueel? En hoe kan de lijst actueel gehouden worden als die ter inzage is.
Is het een goede suggestie om deze actuele aandelen in TV in te voeren en dan een export bestand ervan te maken? En die te delen om te importeren. Dat was de intentie in mijn voorstelrondje van gisteren.

Ik ben ook benieuwd WAAR mensen met name werken met watchlists?
Ik heb protrader van Binck, maar wilde vandaag Mexem aanvragen.
Het meest overzichtelijk vind ik trading view.

Hoor graag suggesties

Grt Lukas
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Een goede suggestie! Ik weet niet hoe actueel iedere lijst nog is. Dit is overigens ook niet het belangrijkste natuurlijk omdat het gaat om, bijvoorbeeld een lijst met Large cap aandelen in Nederland of en lijst met small cap aandelen in Nederland. Of ze dan in de AEX, Midcap of smallcap index zitten is dan minder relevant.

Je filtert de aandelen toch met de TradingNavigator om het kaf van het koren te scheiden :-D

Maar misschien is het wel een idee dat als je ziet dat er nog aandelen ontbreken of aandelen inmiddels failliet zijn of zijn overgenomen, dat iedereen deze dan zelf even van de lijst haalt. Zo blijft het actueel en helpen we elkaar :-D
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@mohsin​ heeft een handige video opgenomen hoe je de app van TradingView kunt gebruiken zodat je ook meerdere lijsten kunt aanmaken die je ook weer kunt gebruiken op de website TradingView.com (zonder dus een betaald abonnement af te sluiten :-) )

Bo Sanders 1 jaar geleden geplaatst
Hi iedereen,
Ik had al eerder een Mexem account waar ik af en toe een aandeel in kocht. Deze week had ik beslist deel te nemen aan het platform Trading Navigator en de aankoop te doen (waar ik tot nu toe erg blij mee ben). Ik heb nu alle content van de week 1 training bekeken/overlopen. Wat mij nu de grootste volgende stap lijkt is een goede watchlist opstellen. Hier in de thread heb ik al een aantal interessante sectoren gezien.

Hoe pak je dit echter aan?

Investeer je een beetje in verschillende sectoren/maak je verschillende watchlists voor verschillende sectoren?

Een beetje achtergrond over mijzelf: ik ben zelf net afgestudeerd aan de universiteit en begin na de lockdown met werken. Zo zou ik maandelijks wat geld kunnen investeren in aandelen/opties - maar dit zijn dus mijn aller eerste stapjes...

Alvast bedankt!

Bo
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@bosanders

Van harte welkom en ik zou beginnen met 1 sector waar je verwacht dat daar een mooie lange trend aanwezig is.

Probeer te kijken naar groei aandelen en niet naar waarde aandelen.

Denk bijvoorbeeld ook aan Nasdaq aandelen omdat technologie toch breed is en veel kansen biedt.

Of een sector duurzame energie of waar gaat je interesse naar uit?
Bo Sanders 1 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk

Zelf ben ik de laatste tijd geïnteresseert de medicinale wiet, water, mobiliteit en retail sector.

Kan ik dan best groei aandelen zoeken in die sectoren? Hoe pak ik dat aan?

Alvast heel erg bedankt voor het antwoord, apprecieer ik zeer :-)
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@bosanders

Je vindt in de Google doc een lijst met circa 30 aandelen per sector.

Wat je nog zou kunnen doen is een voorselectie te maken als je deze niet alle 30 wilt, door bijvoorbeeld deze aandelen te sorteren op PEG of PEGY ratio.

Je kan deze vinden op bijvoorbeeld Bloomberg.

Kies dan de fondsen met de laagste ratio's omdat deze het meest ondergewaardeerd zijn.

Zet deze verkorte lijst dan in TradingView zodat je deze kunt screenen op koop en verkoopsignalen met de TradingNavigator :-D

Alternatief is om van deze sectoren de 30 aandelen allemaal te screenen met de Trading Navigator, maar dan moet je wel uitgaan van circa 4 sectoren maal 20.000 euro.
Bo Sanders 1 jaar geleden geplaatst

@harmvanwijk

Ik heb onlangs twee watchlists opgesteld om te beginnen met enerzijds de AEX aandelen en anderzijds de S&P 500 aandelen. Zou je mij misschien kunnen vertellen hoe vaak deze indexen veranderen? Moet je best elke week na kijken of de bedrijven zich echt nog in de AEX/S&P 500 index zitten?

Klopt het dat investeren in de AEX index een strategie is die je hebt aangehaald tijdens een webinar (week 1 online training)? Dus als ik het goed heb begrepen zou ik dan deze watchlist moeten opvolgen tot er ergens een koop signaal komt?

Alvast bedankt voor de hulp!

🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@bosanders

Een keer per jaar wordt de samenstelling en de weging van de AEX-Index, de Midkap-Index en de Small Cap Index van de Amsterdamse beurs aangepast.

Ik doe er weinig mee omdat ik eigenlijk gewoon een lijstje wil hebben met 30 aandelen.

Mijn voorkeur gaat overigens uit naar groei aandelen in plaats van waarde aandelen omdat deze vaker in een stijgende trend zitten...waarde aandelen blijven vaak wat meer kabbelen...en per saldo is er weinig verschil tussen de 2 soorten, maar voor trendvolgend beleggen maakt het wel veel verschil 
Bo Sanders 1 jaar geleden geplaatst

@harmvanwijk

Bedankt voor je uitleg!

Identificeer je de groeiaandelen dan door de bedrijven, die een bepaalde trend volgen bijvoorbeeld duurzame energie (trade invest voorbeeld), in Trading Navigator een tijd op te volgen of ze in een stijgende trend zitten - en dan als ze in een stijgende trend zitten aankopen (mits er ook een koopsignaal in Trading Navigator is)? Of hoe ontdek je het verschil tussen waarde en groeiaandelen?

Alvast heel erg bedankt :-)
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Wat je zou kunnen doen is aandelen te sorteren op PEG of PEGY ratio.

Kies dan de fondsen met de laagste ratio's omdat deze het meest ondergewaardeerd zijn.

Waarde aandelen hebben een hoge PEG en groei een lage PEG ratio.

De Koers/winst is laag ten opzichte van de winstgroei. 
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Kijk ook eens op bijv https://www.zacks.com/stock/chart/TNK/fundamental/peg-ratio-ttm

Of onder de grafiek van TradingView

Er is alleen wel een (groot) verschil in de data dus nader onderzoek is nog nodig!
Lukas Lisowski 1 jaar geleden geplaatst
Interessant verdieping om naar potential te kijken
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Ik ontdek, dankzij de webinars steeds meer mooie functies van TradingView :-D
Lukas Lisowski 1 jaar geleden geplaatst
@member27921

Beste Harm , mag ik jouw permissie eenzelfde exercitie doen voor je trends in het google spreadsheet?
Zo ja heb jij de sectoren toevallig met copy paste paraat, anders haal ik ze er wel handmatig uit.

We zijn bijna compleet met de andere watchlist!

Dank 

Met vr grt Lukas
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@lukaslisowski

dat is goed. Ik heb deze alleen niet Copy paste paraat, dus hopelijk kan je deze zelf even knippen en plakken.
Helmio Bakker 1 jaar geleden geplaatst
Waar kan  ik de watchlisten die uitgezocht zijn vinden?
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Op https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SnVbEK0y9h6rq6joB0IhaVln74B7-Zhp7svYqLywULQ/edit?usp=sharing
reactie op @harmvanwijk:
David Heukers Loop je ze maandagmorgen even door Harm? :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kevin Wessels 1 jaar geleden geplaatst
Wie bepaald of er aandelen aan een categorie toegevoegd mogen worden? :)
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
@kevinwessels

Dit is een open source project, dus iedereen mag deze aanvullen.

Het makkelijkste is om een aantal aan te houden van 30 per sector. 

Mocht je er meer vinden, dan kunnen we deze misschien beter opdelen in subsectoren?
Kevin Wessels 1 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk

Veel sectoren zijn al gevuld met ~30 aandelen, maar dit is gedaan door iemand die hier, waarvoor dank, effort in heeft gestopt.

Maar het kan natuurlijk zo zijn dat er een interessant aandeel is die in een bepaalde categorie thuishoort en er nog niet tussenstaat.

De google sheet is niet voor iedereen te bewerken, dus waar kunnen we dan terecht om voor te stellen om een bepaald aandeel toe te voegen?
David Heukers 1 jaar geleden geplaatst
Watchlist Silver Miners
Rene 1 jaar geleden geplaatst
Worden deze lijsten nog bijgewerkt?
🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Wanneer dat nodig is en iemand zich geroepen voelt wel :-D

Het is een soort open source project.
Alexander Brokx 11 maanden geleden geplaatst
Hoi Harm,

Graag jouw mening over de route die ik gevolgd heb om een watchlist te maken. 
Het is wat bewerkelijk, maar dat maakt me in deze fase niet uit.

Ik maak gebruik van de gratis screener van teletrader.com waarbij ik in 3 stappen filter.

1e filter: P/E <=15 en Perf. 5Y >= 25%, market cap > 10M.
- Omdat de screener max. 30 results geeft heb ik de market cap in verdeeld zodat ik steeds net onder de 30 resultaten zit. Hierdoor ontstaat 8 lijsten met resultaten.

2e  filter: 0,1 < PEG LFY <=1 en 0,1 < PEG current <= 1 en Volume >= 100k
- Per resultaat kijk ik naar bovenstaande voorwaarde. Dit is dus wel veel werk...
- PEG's kleiner dan 0,1 lijkt te duiden op iets "raars".
- Van de overgebleven resultaten maak ik een excellijst, waarbij ook de industry (en sector), P/B, P/E en PEG van LFY en current genoteerd staan. Per sector kijk ik in Simply Wallstreet wat de P/B values zijn.

3e filter: P/B <= P/B industry uit Simply Wallstreet.

Hierdoor houd ik uiteindelijk 18 resultaten over.  Om een groter lijst te krijgen zou ik de een volume van b.v. 50k kunnen hanteren.

Harm wat vind je van deze aanpak en kun jij wat zeggen over de PEG < 0,1. 

Alvast bedankt voor de reactie.
🔥 Harm van Wijk 11 maanden geleden geplaatst
Het lijkt mij een gedegen aanpak. Ik kan er inhoudelijk niet veel over zeggen omdat je dan een uitgebreide back test zou moeten uitvoeren.
🔥 Harm van Wijk 9 maanden geleden geplaatst
@mohsin​ heeft de 

Harm's AEX Plus Lijst_Apr 21.txt
Harm's NASDAQ Lijst_Apr 21.txt
Harm's PEG Lijst_Apr 21.txt
Harm's SMALLCAP Lijst_Apr 21.txt

gemaakt en deze staan ook in de drive :-D
Nico Swart 9 maanden geleden geplaatst
@mohsin
Top dat je deze watchlists hebt samengesteld.
Heb jij toevallig ook de meest recente Dividend Aristocraten Europa watchlist die Harm gebruikt?
Hans Aben 8 maanden geleden geplaatst
Beste Harm,

Mooi dat je die watchlist.
Hoe kan ik die importeren in tradingview? 
Ik begin er net mee zoals je merkt........
🔥 Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
Hallo @hans430

Zie stap 6 van https://mijn.beleggen.com/resources/6-weeks-coachingsprogramma/week-1-1/installatie-handleiding-trading-navigator
Hans Aben 8 maanden geleden geplaatst
Thnx. 
Daar was ik net gebleven met de cursus. 
Ik ga het meteen bekijken.
🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
De watchlists zijn door @mohsin​ weer geupdate :-D

Harm's Smallcap Juli 2021.txt
Harm's Nasdaq Juli 2021.txt
Harm's AEX Juli 2021.txt
Harm's PEG lijst Juli 2021.txt
reactie op @harmvanwijk:
Helen Correwyn Dag Harm, Moshin, De watchlists zijn door @mohsin​ weer geupdate :-D....dit is geleden van 21 juli 2021. Hebben jullie ondertussen al nieuwe lijsten? Want ik begin net in januari 2022. Ik ben beginnend belegger, dus ik heb het 6 weken programma doorlopen, maar de beginfase van aankopen lijkt me echt wel heel moeilijk. Er is een verschil tussen het systeem in aandelen te begrijpen, en een beginportefeuille zelf samenstellen... en aankopen. Bij welke aankoop van aandelen dien je stoploss al in te stellen? Is mij niet echt duidelijk. Groeten, Helen
3 weken geleden

Beantwoorden

Mohsin Mukhtar 6 maanden geleden geplaatst
?
Drazenka Lekic Lekic 2 maanden geleden geplaatst
Dank je wel voor het delen Harm en Mohisn. Zijn dit allemaal groeiaandelen?
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Dit zijn groei aandelen, maar ook dividend aandelen en waarde aandelen
Peter Wensink 2 maanden geleden geplaatst
Harm,

Kun je deze watchlist ook importeren in de gratis versie van tradingview of heb je daar een abonnement voor nodig?
reactie op @peterwensink:
Harm van Wijk Alles wordt uitgelegd in de 6 weekse training...zie svp de video's :-D
2 maanden geleden

Beantwoorden

Arjan H. 2 maanden geleden geplaatst
Hi Peter,

Dat kan, de watchlisten kan je in tradingview importeren door te knippen en plakken als je het menu oproept waar je de tickersymbolen opzoekt.

Verder kan je in tradingview met je mobiel
Aparte watchlisten maken. Op je laptop/pc kan je zelfanalyse verder vullen

Succes
Arjan
Peter Wensink 2 maanden geleden geplaatst
Hi Arjan,

Dank je wel voor de snelle reactie, het is inmiddels gelukt, top!!!!
Arjan H. 3 weken geleden geplaatst
Hi,

De stoploss zijn de rode bolletjes in de trading navigator, als je deze in tradingview hebt geïnstalleerd. Bij je broker hoef je geen stoploss onder je aandeel te zetten.

Mvg
Arjan
Jurgen Van cauteren 1 week geleden geplaatst
Hoe plug je de navigator in? Ik zie enkel een script bij de download!
Frank Höppener 6 dagen geleden geplaatst
Harm, Dank voor je watchlist. Ik heb 'm gedownload. Maar hoe krijg ik 'm in  TradingView? Vriendelijke groet, Frank Höppener
🔥 Harm van Wijk 6 dagen geleden geplaatst
Gewoon de fondsen kopieren en plakken in Tradingview.com...zoals in de video precies wordt voorgedaan :-D
Dick de Jong 1 dag geleden geplaatst
Goedendag, ik heb "alles" klaarstaan, kan echter de uitleg van de symbolen in de TV/TN nergens vinden. Groene en rode pijlen zijn duidelijk. RE begrijp ik ook wel, denk ik.De witte, al dan niet met streepje?, de gele streepjes boven de koerslijn? Buy exit?Sell exit?RES? Dan op de basislijn rondjes met letters, bv de D zal dividend kunnen zijn, maar komt weer niet iedere maand. Blokpijltjes? Ik probeer te gissen, maar dat is ....... Ik vroeg naar een "begrippenlijst", hiervoor, het staat niet in de derde week van de TN cursus, wordt niet behandeld, waar kan ik dat vinden? Mvg, Dirkbart
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
2035
Topic gestart 24 October 2018 om 04:49
Aantal lezers
Aantal reacties 88