Wachtrij om te kunnen speculeren op de coronacrisis

Laatste reactie 22/05/2020 21:59 door Raoul
· Markeren als ongelezen
Leon Van Dam 1 week geleden geplaatst
De rare capriolen op de beurs als gevolg van de coronacrisis hebben geleid tot een stormloop van aspirant-beleggers die een gokje willen wagen. Bij broker DeGiro is een wachtlijst ontstaan van zo’n 30.000 mensen die een beleggingsrekening willen openen.

Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Het aantal aanvragen voor het openen van een beleggingsrekening bij DeGiro is zo groot dat het bedrijf een wachtlijst heeft ingesteld om de toestroom te kunnen verwerken. Daardoor kan het zo’n zes weken duren voordat beleggers daadwerkelijk een rekening kunnen openen.

Bij andere brokers zoals BinckBank en Flatex hebben zich ook veel nieuwe klanten aangemeld. Volgens BinckBank zijn achterstanden inmiddels weggewerkt en kunnen nieuwe klanten in principe binnen één dag aan de slag.

Wilde taferelen op de beurs door de coronacrisis
De coronacrisis heeft geleid tot veel onrust op de beurs. In februari en maart vond een zware crash plaats, waarbij de Amsterdamse AEX-index zakte van een niveau van ongeveer 630 punten naar 400 punten. Vervolgens herstelde de hoofdindex weer tot rond de 500 punten.

Over het verdere verloop van de de coronacrisis heerst veel onzekerheid. Duidelijk is dat de economie dit jaar een flinke tik krijgt, vooral in het tweede kwartaal.

Grote onzekerheid is hoe snel de wereldeconomie zich kan herstellen in 2021. Dit is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van medicijnen en uiteindelijk een vaccin tegen het coronavirus.

Voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank gaf zondag aan dat niet goed te voorspellen is hoe snel de Amerikaanse economie weer op het oude niveau is.

Diverse analisten hebben zich kritisch geuit over het recente optimisme onder aandelenbeleggers. Die lijken een zeer sterk herstel van de bedrijfswinsten in te prijzen in 2021.

Het is echter ook goed mogelijk dat herstel langer op zich laat wachten en onevenwichtig zal zijn. In dat geval achten topanalisten van onder meer zakenbank Goldman Sachs het goed mogelijk dat de beurs nog een keer inzakt.
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Ik zie inderdaad wel de nodige weerstand rond 530...de steun rond 490 is van groot belang!
Raoul Suurmeijer 1 week geleden geplaatst
Ook in de VS veel nieuwe trading accounts, en daarbij is een groot deel van het steungeld dat mensen ontvingen, gebruikt om mee te traden. Daar gaan een hoop ongelukken gebeuren vrees ik...... En dan bij voorkeur nog even op margin :-\

https://www.cnbc.com/2020/05/21/many-americans-used-part-of-their-coronavirus-stimulus-check-to-trade-stocks.html
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 May 2020 om 19:13
Aantal lezers 53
Aantal reacties 3
\