Waarde bitcoin zakt flink weg

Laatste reactie 23/02/2021 10:48 door Michael
· Markeren als ongelezen
🔥 Leon Van Dam 1 week geleden geplaatst
SINGAPORE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin ging dinsdag verder omlaag. Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is opgelopen. Ook verzilveren beleggers hun winsten. De bitcoin zakte met 10 procent tot onder de 50.000 dollar.

Dat is de grootste daling voor 's werelds bekendste cryptomunt in een maand tijd. Zondag tikte de bitcoin nog een recordniveau van meer dan 57.000 dollar aan, maar sindsdien is een daling ingezet. Dat komt mogelijk ook door een tweet van Tesla-topman Elon Musk op zondag, waarin hij schreef dat de koers van de bitcoin en cryptomunt ethereum "hoog lijken". De koers van ethereum is ook flink gedaald.

De medeoprichter van Microsoft, Bill Gates, zei recent nog dat moet worden uitgekeken dat mensen bij digitale munten niet in een soort manie belanden en dat voorzichtigheid is geboden met investeringen in digitale valuta. De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zei op haar beurt dat de bitcoin een zeer inefficiënte manier is om transacties af te handelen en een zeer speculatieve belegging is.

Commentaar LVD: kijk, kijk: toch heel opvallend dat Gates en Yellen hierop commentaar geven. Uiteraard negatief...


🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Gates heeft zelf een patent (666) dus heeft zo zijn voorkeur voor welke crypto het moet worden: 1 met een chip...en als je niet luistert dan is er geen saldo meer....

https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606

🔥 Michael Groenewoud 1 week geleden geplaatst
Oogt anders nog steeds loodrecht omhoog?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 February 2021 om 08:36
Aantal lezers 35
Aantal reacties 3