Vraag over indicatoren MACD en RSI aan experts

Laatste reactie 01/07/2020 12:14 door Sergio
· Markeren als ongelezen
Charles van Altena 1 maand geleden geplaatst
Zijn de indicatoren MACD en RSI het best bruikbaar op weekbasis of op dagbasis? Of kan dat zelfs wisselend zijn? Ik hoor graag meningen van aanwezige experts of deze site. Bij voorbaat dank voor jullie hulp. Mvg. Charles
Harry Klip 1 maand geleden geplaatst
@charlesvanaltena​ Ik handel niet op MACD of RSI en geloof niet dat je deze altijd op dag of weekbasis kunt gebruiken. Dus wisselend, maar zorg dat het robuust is. Ik gebruik TA alleen als hulpmiddel.
Sergio Garcia 1 maand geleden geplaatst
Indicatoren zijn toepasbaar op elke timeframe. Als je TA wilt gebruiken heb je geen andere keus dan indicatoren te gebruiken om je analyse te maken. Gebruik minstens 2 om bevestigende signalen te krijgen.
Sergio Garcia 1 maand geleden geplaatst
Hier is een grafiek om het een en ander te verduidelijken. Dit de 1 minuut grafiek van de mini future vd DJ. Ik gebruik zelf 2 indicatoren, CBI en RSI. Ik zoek naar signalen die het begin/einde van een trend aankondigen in zowel de koers als deze indicatoren. 

Om iets na 19:00 was een signaal zichtbaar (zie groene diagonale lijnen). De CBI indicator is een soort RSI zonder de limieten (0-100) die voorloopt op de RSI. Deze zet hogere bodems tov van de RSI en de koers = positieve divergentie. De beweging die daarop volgde nam 3 toppen uit van de vorige daling (zie rode cirkels). Dit duidde op de vorming van een impuls leg. De retracement, ofwel de tegenreactie op de stijging, gebruik je om een prijsprojectie uit te rekenen, zie horizontale lijnen met %. Afhankelijk van je hoe je de trade wilt doen kan je bij elke horizontale lijn (vanaf de 50%, aangezien de 25% je instapmoment is) deels winst nemen of je plaatst een trailingstop.

Als je nu de koers vergelijkt met de indicatoren dan zie je dat die tot 29 juni parallel lopen. Dit betekent dat de opwaartse trend intact is. Je ziet ook dat de RSI NIET onder de 30 komt. Een tweede teken dat de trend opwaarts is. Op 29 juni rond middernacht ontstaat er negatieve divergentie (zie rode lijnen). Dit was een teken om je gehele positie te sluiten.

Dit kan je toepassen op alle timeframes. 
Charles van Altena 1 maand geleden geplaatst
Dank voor jullie reacties. Ik handel niet op deze indicatoren, maar ik zoek bevestigingen (als dat al mogelijk is) van de TN en van wat Harm aangeeft. Je hebt een eigen verantwoordelijkheid in de keuzes die je maakt. Ik doe steeds meer kennis op als beginner vanwege jullie expertise. Het samenstellen van potentials (aandelen) is een enorme klus merk ik. Zoals Harm aangeeft is het goed om een lijst samen te stellen van kansrijke aandelen en die verder gaan beoordelen met bijvoorbeeld PEG ratio of MACD of welke indicator dan ook. Ik merk dat ik nog heel veel aan mijn basiskennis moet werken. Het verhaal van Sergio is voor mij nog lastig te begrijpen. Dat ligt niet aan Sergio, maar aan mijn basiskennis. Er staan dan ook een x aantal boeken op de lijst om aan te schaffen (H.J. Geels - Beleggen met technische analyse / Rombout Kerstens - Praktijkgids indicatoren). 

Daarnaast volg ik jullie commentaren om kennis op te doen. Dank daarvoor.
Leon Van Dam 1 maand geleden geplaatst
Mee eens @sergiogarcia

MACD gebruik ik zelf vooral op de kwartiergrafiek, voor het korte intraday werk, maar het kan op alle timeframes.
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Begin eenvoudig, het wordt vanzelf ingewikkeld. Ik zou niet teveel indicatoren door elkaar gaan gebruiken.

Als je twee horloges om hebt weet je nooit hoe laat het is. ;-)

Ik zou starten met een selectie aandelen op basis van de PEG ratio (ondergewaardeerde aandelen) en dan filteren met de Trading Navigator.
Esther Baars 1 maand geleden geplaatst
Gisteren kwam ik een aandeel tegen, gezien op Finviz, dat in korte tijd 262% was gestegen, een goudmijntje zou je zeggen, maar hoe zou je dit soort extreme stijgingen van te voren kunnen inschatten?
Wel even gekeken of ze iets bekend hadden gemaakt, kwartaalcijfers, nieuwe uitvinding of iets dergelijks, maar eigenlijk weinig gevonden...
By the way het aandeel is Polar Power (POLA)
Sergio Garcia 1 maand geleden geplaatst
Er is niets zo makkelijk als achteraf een analyse maken 😋

Het komt bijna op hetzelfde neer als degene die ik hierboven heb geplaatst.
Je ziet een eerste stijging die 3 (4) vorige toppen uitneemt. Daarna volgt een retracement en de koers loopt verder op. Koopsignaal lag bij de 25% pivot (kantelpunt). Meer info is bij Rick Ackerman te verkrijgen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 June 2020 om 20:41
Aantal lezers 32
Aantal reacties 9