Voorstellen en met vraag/vragen

Laatste reactie 21/11/2019 09:48 door Robert
· Markeren als ongelezen
Robert Berge 10 maanden geleden geplaatst
Goedemiddag!
Mijn naam is Robert en ik heb een vraag m.b.t. de gemiddelde koersen van de AEX tussen kerst en nieuwjaar en de eerste week van januari. Het antwoord kon ik niet op het internet vinden. De reden waarom ik dit vraag is omdat ik een aantal overbruggingslijfrentepolissen kan laten uitkeren en dat het liefste laat doen wanneer de AEX statistisch gezien het meeste kans maakt de hoogste stand aan te tikken. Tussen mijn aanvraag en het laten uitkeren zit ongeveer 4 weken. Dat betekent dat wanneer bijv. de AEX statisch de meeste kans maakt om tussen kerst en nieuwjaar te pieken (misschien juist zeker dit jaar?) dan weet ik dat ik de aanvragen 4 weken voordien moet indienen. Nu dus zo'n beetje. Uiteraard is er geen 1 op 1 relatie tussen de stand van de AEX en de inhoud van de beleggingen in de verschillende polissen maar grotendeels gaat het wel op. 

Ik dank jullie alvast hartelijk voor jullie reacties/antwoorden. 
H Bakstenen 10 maanden geleden geplaatst
@Robert berge,
dat antwoord zal je hier ook niet krijgen,dat is elk jaar weer anders,dus je kan niet zeggen,op dag x maak je de kans op hogere koersen
Robert Berge 10 maanden geleden geplaatst
ik vraag ook niet om de voorspelling maar om een site of bron waar ik zelf de informatie vandaan kan halen om er zo een gemiddelde uit te halen
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
@robertberge

Je kan dit doen met Wall Street Pro, maar zoals @hbakstenen​ aangeeft, heeft dit een beperkte voorspellende waarde...
H Bakstenen 10 maanden geleden geplaatst
Hier het resultaat,je koopt op 24 december,en verkoopt op 31 december,
Robert Berge 10 maanden geleden geplaatst
Heren bedankt voor jullie reacties, maar het is niet wat ik zoek/bedoel. Misschien dat ik me niet goed uitgedrukt heb. Ik zou graag willen weten of ik ergens de geschiedenis kan vinden van bv. de afgelopen 20 jaar, hoe de AEX zich in elk jaar heeft ontwikkeld in december, tm begin januari om voor mijzelf daaruit een statistisch gemiddelde te filteren zodat ik kan beslissen of ik mijn overbruggingslijfrenten bv. begin januari ga laten uitkeren als statistisch blijkt dat in die periode de kans op een rally (stijging) het grootst is. En uiteraard besef ik dat het geen voorspellende waarde heeft. Daarbij zou het evengoed na januari door kunnen gaan richting de 700 punten en ik "te vroeg gepiekt" heb en heb laten uitkeren. 
H Bakstenen 10 maanden geleden geplaatst
@Robert Berge, oke dat is een andere vraag,hierbij  wat je vroeg,je kan zie in de periode 1988 t/m 2018 in welke maand de AEX  het meeste een "top"maakte 
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
Hier ook nog even een grafiek van wanneer je koopt op 1 januari en je verkoopt op 31 januari. 

Wat je ziet in de grafiek is dat per saldo januari geld heeft opgeleverd, maar er zit een grote verschillen tussen de jaren. 

We lijken wel te kunnen stellen, dat wanneer er sprake is van een stijgende trend, januari ook een goed resultaat laat zien. Wanneer er sprake is van een dalende trend, zoals bijvoorbeeld tussen het jaar 2000 en 2003 en tussen 2007 en 2009, de maand januari ook negatief is. 

Conclusie: omdat er nu een stijgende trend is, zou ik wachten tot tot eind januari, En niet verkopen begin januari. :-D
Robert Berge 10 maanden geleden geplaatst
Beste H. Bakstenen en Harm, wederom dank voor de verstrekte info/data. 
Dit is idd wat ik zocht :) Alleen ben ik wellicht niet zo goed in grafieken lezen want in de grafiek van H. Bakstenen zie ik wel het verloop van 1988 tm nu maar kan daaruit slecht filteren hoe het in die jaren in december tm januari verloopt en ik begrijp niet helemaal wat de staafdiagram in de linkerhoek doet of moet voorstellen?
Zelf had ik idd al de conclusie getrokken dat wanneer statistisch blijkt /gebleken is dat wanneer er een (kerst) rally volgt, begin januari dan vaak ook nog goed is. Uiteraard hangt het van vele (voorspelbare en onvoorspelbare) factoren af. Liep het tm vorige week nog lekker op , deed Trump met wat uitspraken de beurs de laatste dagen weer wat teruglopen. Daarbij vind ik/merk ik dat de geluiden m.b.t. een recessie de laatste 2-3 dagen sterker worden omdat negatief economisch nieuws en de economische outlook voor de gehele wereld verslechtert.
Hoe kijken jullie hier tegenaan? Verwachten jullie desondanks nog steeds een (kerst)rally en goede januari maand? Misschien puur en alleen wel om het feit van "Tina"? 
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
Ik handel alleen op basis van statistiek en kansberekeningen.

Ik volg de trend / de grote beleggers / de pijlen en dat gaat uitstekend:

Hieronder zien we dus 5 verschillende soorten aandelen maal 30 aandelen, dus 150 verschillende aandelen. Overal gebruiken we dezelfde software met dezelfde instellingen. Een zeer robuuste indicator dus!

Daarvoor gebruik ik mijn software die koop en verkoopsignalen geeft. Bijvoorbeeld Take awayen niet Arcelor MittalKijk anders eens op https://slim.beleggen.com/eendaagse-training of https://slim.beleggen.com/tradingnavigator


H Bakstenen 10 maanden geleden geplaatst
Robert,de diagram geeft aan wanneer de AEX hoger was in een jaar,dus januari en februari zijn niet favoriet,alleen je heb daar niets aan,want dat is een gemiddelde,mijn visie is nog steeds,we gaan gewoon verder omhoog,en als de trend omhoog is wordt slecht nieuws gewoon als goed uitgelegd, als de trend omlaag is wordt goed nieuws slecht uitgelegd,daarom verbazen een hele hoop mensen zich erover dat b.v de AEX gewoon stijgt terwijl er slecht nieuws kwam 
Robert Berge 10 maanden geleden geplaatst
Precies wat Kees de Kort ook altijd zegt ;))
Ok, dus beide geven jullie aan, wat er ook gebeurt in de komende tijd (uitgezonderd de 3e wereld oorlog), dus ook al zit er (eerst) nog geen deal met China aan te komen, dat de trend omhoog blijft? Voor een aantal van mijn beleggingspolissen vind ik het allemaal wel prima, (ik beleg dus niet actief zoals je begrijpt) maar voor de overbruggingslijfrenten probeer ik wel uit te vinden wanneer het optimum bereikt wordt aangezien ik dat geld ergens aan het begin wil gaan laten uitkeren en zou verwachten dat begin januari dan het beste zou zijn. Jullie lezende begrijp ik dat deze trend nog wel even doorgaat....maar hoe lang? dat is de vraag. 
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
Dat zeggen we niet, dat de trend nog even doorgaat....de trend is NU opwaarts, dus de kans is groter dat dit zo blijft dan dat dit daalt, maar dat is statistiek...een verwachting en zeker geen voorspelling of garantie natuurlijk :-D
H Bakstenen 10 maanden geleden geplaatst
Een grafiek zegt meer als 1000 woorden,geeft deze kwartaal grafiek aanleiding om een correctie te zien?we hebben er 3 gehad in de periode vanaf 2009,hier kan je ook zien in welke maand de aex hoger gaat,de eerste candle is het 1e kwartaal,dus candle van b.v 2009 is het eerste kwartaal
Robert Berge 10 maanden geleden geplaatst
Goedemorgen, Harm ik heb je boek en pakket net besteld. Ik ben benieuwd :)
Zijn jullie nog steeds positief over de aandelen op korte termijn (tussen nu en 1-2 maanden) nu er steeds meer (echt) slecht economisch nieuws (zowel binnen als buitenland) in het nieuws komt en een deal met China verder weg lijkt dan ooit? 
🔥 Harm van Wijk 10 maanden geleden geplaatst
@robertberge
Daar kijk ik niet naar ;-)

Ik handel alleen op basis van statistiek en kansberekeningen.

Ik volg de trend / de grote beleggers / de pijlen en dat gaat uitstekend:

Hier zien we dus 5 verschillende soorten aandelen maal 30 aandelen, dus 150 verschillende aandelen. Overal gebruiken we dezelfde software met dezelfde instellingen. Een zeer robuuste indicator dus!

Daarvoor gebruik ik mijn software die koop en verkoopsignalen geeft. Bijvoorbeeld Take away

en niet Arcelor Mittal

Kijk anders eens op https://slim.beleggen.com/eendaagse-training of https://slim.beleggen.com/tradingnavigator
Robert Berge 10 maanden geleden geplaatst
Ik begijn je. jullie doen het voor de lange termijn en nu , speciaal in dit geval i.v.m. de overbruggingslijfrentepolissen, denk ik aan de korte termijn (max. januari) en zie de ontwikkelingen sombertjes aan. voor mijn andere beleggingspolissen geldt uiteraard ook de lange termijn. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 November 2019 om 16:50
Aantal lezers 32
Aantal reacties 17