voorstel mbt een kortere handelsdag: ik ben dus VOOR JeeJ!

Laatste reactie 11/11/2019 16:04 door Raoul
· Markeren als ongelezen
🔥 Menco Sweep 8 maanden geleden geplaatst
https://www.businessinsider.nl/europese-beurshandelaren-willen-kortere-beursdag-want-dat-is-efficienter-en-beter-voor-hun-gezondheid/:

Veel beurshandelaren willen dat de Europese beurzen later openen en eerder dichtgaan. Dat zou het welzijn en de gezondheid van handelaren ten goede komen en tegelijk efficiëntere markten creëren. Zeker in het eerste handelsuur wordt er nu toch relatief weinig gehandeld.

Het gaat om een pleidooi van de vereniging van Europese beurshandelaren AFME en de Britse koepel voor vermogensbeheerders Investment Association. Ze stellen voor om de handelsdag met 90 minuten in te korten door een uur later open te gaan en een halfuur eerder te sluiten. De organisaties zijn hierover ook al in gesprek met Europese beursuitbaters.

Topman Stéphane Boujnah van Euronext, het bedrijf achter de beurs in onder meer Amsterdam, vindt het een “interessante discussie” en een goede zaak hierover met betrokken partijen te praten. Hij benadrukt dat de kwestie niet eenvoudig is omdat naar tal van aspecten moet worden gekeken.

Wanneer Euronext met een standpunt komt over de lengte van de handelsdag, durft hij niet te zeggen.

De beurzen in Europa zijn nu dagelijks 8,5 uur open. Voor handelaren kan dat heel belastend zijn, waarschuwt Galina Dimitrova van de Investment Association. Zo begint de handel in Amsterdam elke dag om 09.00 uur om te sluiten om 17.30 uur. Daarmee duurt de handelsdag hier veel langer dan in New York, waar er maar 6,5 uur gehandeld kan worden. In Japan is de handelsdag nog korter en gaat de beurs tussen de middag zelfs nog een tijdje dicht voor de lunch.
H Bakstenen 8 maanden geleden geplaatst
@mencosweep​,ja het is wat als je 8,5 uur "moet werken"maar tegenwoordig draaien de computers gewoon,vroeger,en dat weten alleen oude mensen,moest men schreeuwen en op de vloer zijn.
Maar goed,8,5 uur is ook wel langmaar hoe doen ze dat dan met de futures handel?
🔥 Harm van Wijk 7 maanden geleden geplaatst
Mij maakt het niet uit...het kost mij maar 5 minuten per week ;-)

De futurehandel zal wel gewoon doorlopen neem ik aan...
🔥 Raoul Suurmeijer 7 maanden geleden geplaatst
Als je inderdaad perse al die uren achter het scherm moet zitten en naar groene en rode knipperlampjes moet kijken, kan het een lange dag zijn. ;-) Gelukkig is dat is ook niet mijn werkwijze. 

Anderzijds, om je positie met een stop loss goed te kunnen beschermen, wil je in elk geval een zo groot mogelijke overlap hebben met de handelsuren van Wall Street, of nog beter 24u per dag. Dat is voor mij de reden om in futures te handelen. Het volume is 's nachts wel lager, maar nog ruim voldoende om mijn stop loss op te vangen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 November 2019 om 10:09
Aantal lezers 14
Aantal reacties 4