[Video] Professor Siegel over de beurs

Laatste reactie 23/05/2020 12:21 door Raoul
· Markeren als ongelezen
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Wijzelf besteden onze tijd grotendeels aan het bestuderen van individuele aandelen. Maar wanneer het de aandelenmarkt in totaliteit betreft kijken we graag naar de visie van professor Siegel.

Jeremy Siegel (74) is al ruim veertig jaar verbonden aan de Wharton School van de University of Pennsylvania. Hij is auteur van de klassieker die bij geen belegger in de boekenkast mag ontbreken: 'Stocks for the Long Run'.


Optimistisch gestemd

Wat de aandelenmarkt betreft overheerst bij professor Siegel optimisme, zo blijkt uit deze recente video: [Deze video duurt circa 8 minuten]

En de enorm opgelopen werkloosheid in de Verenigde Staten dan? Professor Siegel maakt zich er niet heel veel zorgen om. "Dat is kijken in de achteruitkijkspiegel", aldus Siegel.

De economieprofessor wijst op de enorme hoeveelheid geld die in de Amerikaanse economie is gepompt en die onvermijdelijk de economie en de beurs een impuls zal geven. Dat geldt met name wanneer er straks effectievere behandelingsmethodes gevonden zijn en wellicht een vaccin beschikbaar komt. 

In de video legt Siegel onder meer uit dat ruim dan 90% van de waarde van bedrijven bestaat uit winsten die langer dan 12 maanden in de toekomst gerealiseerd zullen worden. Zou alle winst dit jaar verdwijnen (Siegel rekent daar niet op!) maar de toekomst verder ongewijzigd dan rechtvaardigt dat een daling van nog geen tien procent. Het is een redenatie waar wij ons prima in kunnen vinden.

Goed weekend!

Vriendelijke groet,
Hendrik Oude Nijhuis
Raoul Suurmeijer 1 week geleden geplaatst
Zijn verhaal is sterk vergelijkbaar met dat van Warren Buffett: vergeet de waan van de dag en altijd lange termijn optimistisch over aandelen :-)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 May 2020 om 10:08
Aantal lezers 29
Aantal reacties 2
\