Trailing stops

Laatste reactie 19/12/2019 15:45 door J
· Markeren als ongelezen
J Leeters 8 maanden geleden geplaatst
Goedemorgen,

mijn naam is Jos en ik beleg al enige tijd met wisselend succes in aandelen en opties. Meestal schrijven van opties.
van Harm hoorde  ik over de trailing stop loss. Hoe werkt die precies..?
Tutorials van Binck laten een ander scherm zien met mogelijkheden, dan ik zie op mijn scherm. Kan daar alleen inleggen op laagste koers en hoogste koers. De tutorial geeft nog 2 mogelijkheden meer, namelijk de "gelijk aan..."! 
🔥 Harm van Wijk 8 maanden geleden geplaatst
TRAILING STOP ORDER BIJ LONGPOSITIE
Een trailing order is een prima instrument in het kader van risicomanagement. Een geplaatste trailing stop order volgt de koers van een belegging met een bepaald percentage of een vast bedrag.

Stel dat een belegger een aandeel heeft gekocht een koers van € 21 en tegelijkertijd een trailing stop market (verkoop) order heeft ingelegd van € 0,50. Dat betekent dat de initiële stop market order is ingesteld op € 20,50 (€ 21 – € 0,50). Als het aandeel daalt tot € 20,50 dan wordt een (market) verkoop order ingelegd. Stel dat het aandeel tot bijvoorbeeld € 22,00 stijgt, dan schuift de verkoop order op naar € 21,50 (€ 22 – € 0,50).

TRAILING STOP ORDER BIJ SHORTPOSITIE
Stel dat je een aandeel hebt ‘geshort’ (verkocht) tegen een koers van € 22 en tegelijkertijd een trailing stop market (koop) order hebt ingelegd van € 0,50. In dit geval is de initiële stop market order ingesteld op € 22,50 (€ 22 + € 0,50). Als het aandeel stijgt tot € 22,50 dan gaat de order automatisch als market kooporder naar de martkt. Stel dat het aandeel daalt tot bijvoorbeeld € 19,00 dan schuift de koop order mee naar beneden naar € 19,50 (€ 19 + € 0,50).

Zie https://beleggen.com/grondbeginselen-van-beleggen/stop-market-order
Rien Stolk 7 maanden geleden geplaatst
Ik gebruik dit instrument al jaren! Het gevaar bij het toepassen ervan is, dat bij sterk flucturerende koersen de aandelen verkocht cq verkocht worden, terwijl de koers weer oploopt. In dat geval de initiele stop market order ruimer te nemen.
🔥 Harm van Wijk 7 maanden geleden geplaatst
Een stoploss kost per definitie geld....maar het is wel noodzakelijk om geld te verdienen...je moet dus een balans vinden...
Henk Huising 7 maanden geleden geplaatst
@marinus23 op welke niveau's leg je de stops dan? Misschien kun je kijken of je ze wat ruimer instellen? Of beginnen met een stoploss van bijvoorbeeld 5% en als de koers boven dit niveau komt deze geleidelijk verhogen naar 7,5 of 10%. @jleeters​ Jos, Ik weet niet welke applicatie je gebruikt, maar Binck Protrader biedt de mogelijkheid voor trailing-stops onder de tab tools, geavanceerde orders.
Rien Stolk 7 maanden geleden geplaatst
De stops zijn afhankelijk van de tijd, die ik beschikbaar heb voor fysieke bewaking, de markt (I.V, Grieken, ed) en de soort aandelen (cyclisch of niet cyclisch) Bijv voor cyclische aandelen gebruik ik vaak 5% stop loss nivo. 
Wat betreft applicaties, ik gebruik alleen Lynx. Ik heb Giro, Binck (na ALEX) en Daytraders gebruikt, maar Lynx is voor mij ideaal. Goedkoop en goede service.
J Leeters 7 maanden geleden geplaatst
bedankt heren voor de aanvullende uitleg.
En ik gebruik Binck ProTrader.
Het lastige hierbij is dat hun instructievideo meer mogelijkheden(4) biedt dan het platform.(2)
Waarschijnlijk moet die video nog aangepast worden. En als je iets wil weten over trailing stops verwijzen ze je naar een minimale instructie op hun site geavanceerde orders.
Overigens hierbij een reactie van Binck
 "U kunt bij het opgeven van een geavanceerde order niet werken met procenten. U dient dus om te rekenen. Als voorbeeld: de koers van ABC is 55. U wilt hier een trailing stop order op plaatsen van 10% = 5,5 punt. U kunt dit voor zowel een aan- als verkooporder opgeven. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 November 2019 om 11:12
Aantal lezers 39
Aantal reacties 7