Nu het cijferseizoen van start is gegaan verschuift de blik van beleggers even van Trump en corona naar bedrijfsresultaten en -vooruitzichten. Na het sterke herstel van de beurzen van afgelopen jaar moeten de cijfers nu gaan uitwijzen of de economische schade door het virus ook daadwerkelijk meevalt.

De meeste technische plaatjes liggen er goed bij en veel aandelen staan op niveaus hoger dan vóór de coronacrisis. Beleggers gaan er dus van uit dat de resultaten en vooruitzichten mee zullen vallen.

De Europese beurzen zijn de afgelopen weken verder verbeterd. Nieuwe hogere koersbodems wijzen op aanhoudende vraag en stijgende trends krijgen steeds meer vorm. Ik bekijk de technische plaatjes van de AEX-index, de Bel 20-index, de CAC 40-index en de FTSE 100-index.

AEX-index is uitgebroken 
De Nederlandse beurs was samen met de DAX de eerste Europese beurs die weer boven de top van vorig jaar wist uit te breken. De AEX-index heeft de eerste weken van dit jaar een sterke stijging laten zien, waardoor de uitbraak kon worden gerealiseerd.

De doorbraak door weerstand 632 heeft ruimte vrijgemaakt voor een stijging richting de oude hoogtepunten rond 700 punten. De oude weerstand van de top van begin 20202 vormt nu de eerste steun. Een eventuele terugtest van dit niveau zal de uitbraak bevestigen.

Bron: IEX.nl

https://www.tostrams.nl/grafieken/10aexweek.gif