Starten met 20k

Laatste reactie 18/10/2021 10:08 door Sandra
· Markeren als ongelezen
Sandra 3 weken geleden geplaatst
Goedemorgen,

Ik wil starten met 20k in te leggen in aandelen, maar zoals ik t nu zie kan ik vandaag maar op 3 aandelen instappen als ik bijvoorbeeld in de Nasdaq watchlist kies om 20 aandelen voor 1000 euro te kopen. Dus voordat ik die 20k in die Nasdaq lijst heb ben ik misschien wel een paar maanden verder?
Iemand suggesties wat ik kan doen om dit te versnellen? Dan toch maar kiezen uit de andere 4 groepen (watchlists) om de 20k te verspreiden en daar ook de buy signalen volgen? Dan kom er ik nu al aan een stuk of 9. Groetjes, Sandra
Beste antwoord — gekozen door Harm van Wijk
Michiel de Jongh 3 weken geleden geplaatst
Ik zou de 20k nog even niet beleggen. De beurzen zijn bezig zich flink te corrigeren. In november zit wellicht de Amerikaanse "tapering" er aan te komen en ook de markten hebben te maken met leveringsproblemen en sterk stijgende grondstofprijzen. Kortom beleggers zijn hier nu op aan het anticiperen door te verkopen.
Gewoon dus wachten tot de koersen in TN onder de paarse steunlijn terecht zijn gekomen en de beurs-indici weer een stijgende trend laten zien. Alleen dan pas kan weer rendement worden gemaakt bij de genoemde BUY-signalen, als ze er zijn. 
reactie op @michieldejongh:
Sandra Wat betekent 'tapering'?
3 weken geleden

Beantwoorden

Tom Lassing Tapering is het terugbrengen van de monetaire stimulatie door de centrale banken. Op dit moment steunt bijvoorbeeld de FED de Amerikaanse economie met 120 miljard per maand.
Ze willen dit terug gaan brengen, maar schuiven het moment voor zich uit, want de economie is verslaafd aan deze steun.
3 dagen geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 ronald de zoete 3 weken geleden geplaatst
Versnellen kan altijd.

1. kopen omdat er een bussignaal staat (trading navigator)
2. kopen omdat je denkt dat die aandelen het goed gaan doen.

Wil je sneller instappen dan de juiste sectoren kiezen.

Ik zou in geval van 2 eens denken aan aandelen in de energiesector. Zie mijn posts op dit platform.

Succes!

Ronald
reactie op @ronalddezoete:
Sandra Hoi Ronald, ik kan die aandelen in de energie sector niet vinden op t forum. Kun je ze eens noemen?
2 weken geleden

Beantwoorden

Aldert van der Vliet Hallo Ronald,

Ik heb net als Sandra interesse in je energie aandelen. Waar kan ik die vinden om eens te bekijken? Staan die in de watchlijsten?
4 dagen geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Sandra 3 weken geleden geplaatst
Ik heb net gemaild en interesse in de 500% renewal race.
Groetjes,
Sandra
🔥 Menco Sweep 3 weken geleden geplaatst
Waarom zou je ook niet een gedeelte beleggen in opties?

Zo zorg je voor een nóg grotere spreiding (van de risico's) in je portefeuille..!
Sandra 3 weken geleden geplaatst
Ik snap nog helemaal niks van opties....
reactie op @sandra78938:
Tom Lassing voor meer informatie over opties: https://www.optiecursus.com
3 dagen geleden

Beantwoorden

🔥 Menco Sweep 3 weken geleden geplaatst
 @sandra78938​:
je moet ergens beginnen (als je er tenminste interesse in hebt 😄).

Op 24 september j.l. gaf ik een webinar over de basis werking van opties,
misschien een mooie stap om te beginnen..?!


Dit webinar is terug te vinden in het kopje "Agenda":

https://link.thehuddle.nl/124/topics/704348


Als je vragen of opmerkingen hebt dan hoor ik het graag..
🔥 Harm van Wijk 3 weken geleden geplaatst
Ik zou wel eerst aandelen in de vingers hebben voor je met opties aan de slag gaat...dat is stap 2 wat mij betreft.
Simone Roodselaar 3 weken geleden geplaatst
je kunt ook spreiden met de AEX dat heb ik ook gedaan. Duurde wel een paar weken, maar ging uiteindelijk redelijk snel
🔥 Harm van Wijk 3 weken geleden geplaatst
Volg gewoon het systeem:

Kies 30 aandelen om te volgen om zo 20 aandelen na het koopsignaal te kopen.

Als deze er niet zijn, dan is dat een duidelijk signaal dat dit niet een goed moment is om in te stappen.

Geen positie is ook een positie
reactie op @harmvanwijk:
Paul Jacobs Hallo Harm, ik ben nieuw op het platform en heb een vraag. Ik wil een aantal posities kopen. Wacht ik dan op een koopsignaal en koop ik alleen op dat moment? Of blijft een koopsignaal van kracht tot het moment dat er een verkoopsignaal komt? Met andere woorden ik kan altijd instappen als een oud koopsignaal nog niet is achterhaald door een verkoopsignaal.
6 dagen geleden

Beantwoorden

Roy van Reem Praktisch, concreet en helpende info voor een starter zoals ik! Top.
3 dagen geleden

Beantwoorden

Sandra Dan moet je instappen bij een "RE' volgens mij, dus een rebuy signaal.
2 dagen geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Sandra 3 weken geleden geplaatst
Dus je bedoelt dan 30 aandelen volgen uit bijvoorbeeld de Nasdaq watchlist en uit die Nasdaq lijst 20 aandelen kopen bij koopsignaal? 
reactie op @sandra78938:
Harm van Wijk Dat is inderdaad juist
1 week geleden

Beantwoorden

Jeevan KP 2 weken geleden geplaatst
Ja, hier zit ik dus ook mee. Ik ben intussen 6 posities aangegaan. Voor asml is het moeilijk om 1000 euro te besteden, dus ik heb twee aandelen gekocht. Die staat momenteel op een 200 euro verlies. Wat is een goed instapmoment bij asml? Het lijkt wel alsof er afgelopen 2 jaar geen goed instapmoment was terwijl het wel hard gedroeid is. Dus ik besloot om toch in te stappen. Maar intussen dus wat gedaald. De rest zijn kleine winsten en verliezen. Shell is juist een grotere winst geworden. Al met al is mijn portefeulle in balans. Maar ik heb bij andere aandelen ook niet een koopsignaal gezien die ik wil aangaan. Veel aandelen met een koopsignaal zijn al erg veel gestegen. Risico op daling, zoals bij mij met asml zit er groot in. 
Ik verwacht dat asml wel weer zal stijgen en dat dit verlies zal verdampen. Ik houd de koopsignalen in de gaten.
Henk Van Eldik 2 weken geleden geplaatst
Probleem bij Nasdaq is dat de meeste aandelen allemaal fors in het luchtige staan. Ik zou dit niet als uitgangspunt voor de 30 aandelen nemen, maar eerder dit verdelen over 3 of 4 groepjes. AEX zou zo’n groepje kunnen zijn maar waarom niet je passie en beleggen combineren. Mijn dochter is mode fan dus heb ook H&M en LVMH opgenomen in haar lijstje. Eerste had vorige week koopsignaal.
Denk ook aan grote multinationals die niet op de Nasdaq staan zoals Sony, Roche, BASF, Samsung, Air Liquide, Schneider, Adidas, Visa.
Hierdoor krijg je een diversificatie in en aandelen pot waardoor je zelfs in tijden waar beurzen het minder doen je toch een aantal koop trends zult vinden.
Succes met beleggen.
Nico Koesveld 1 week geleden geplaatst
Ik zit met hetzelfde als Sandra. Wat kan ik kopen. De koop- en verkoopsignalen komen niet automatisch naar voren bij de Trading Navigator. Dus moet je elke fonds nazien? En dat van zoveel lijsten? Of is daar nog en slimme tip voor. 
Arjan H. 1 week geleden geplaatst
Hi, ik zou een lijstje maken met 30 aandelen bv Nederland, Europa en usa. Verder zou je PEG lijst kunnen maken met groeiaandelen. Kan jezelf samenstellen uit finviz.com.

Als je de instellingen wil weten voor PEG ratio in finviz moet even een berichtje sturen. Dan stuur ik je het op

Verder zou je ook crypto kunnen overwegen🤓
Succes

Mvg
Arjan

En het klopt dat je soms ook aan de zijkant zit. Maar ook dat is handelen (je rendement beschermen tegen verlies)

Satoshi Nakamoto 1 week geleden geplaatst
Met 20k zou ik niet in individuele aandelen beleggen maar kijken naar ETFs. Saaier maar rendabel en veel betere spreiding.
reactie op @satoshinakamoto:
Jeevan KP Wanneer is het dan verstandiger om in ETF's te handelen dan in aandelen? 

Ik zou juist denken dat met een budget van 1000 a 2000 euro handelen in een ETF verstandiger zou zijn omdat het anders moeilijk is om een brede spreiding te hebben zonder telkens weer kosten te maken. 
Met een budget van 20k waarbij er per 1000 euro aandelen worden gekocht is toch juist al een prima spreiding? En je bezit vervolgens ook nog eens aandelen van bedrijven waar je zelf in geinteresseerd bent. Misschien volg je de activiteiten al langer, zelfs voor het handelen. En het zijn ook nog eens aandelen die volgens de methode van Harm een koopsignaal hebben. De portefeuille van Harm ziet er best goed uit met vele aandelen die een groei van meer dan 100% hebben. Natuurlijk zullen er ook aandelen zijn die met verlies worden verkocht maar tot nu toe zijn het kleine verliezen tegenover grote winsten. 
Zelf sta ik soort van neutraal omdat ik ongeduldig was met instappen en toen twee ASML heb gekocht. Dat was balen, dat is nu een verlies van meer dan 200 euro. Toch verwacht ik dat ASML wel weer omhoog zal gaan. Chips worden steeds specifieker en zullen in vraag alleen maar groeien. Gelukkig heb ik ook RD gekocht, de winst daarvan houdt ASML in balans in mijn geval. 
Ik houd zelf ook een ETF in de gaten. Die doet op dit moment nog niet zo veel. Maar als daar een koopsignaal voor verschijnt zal ik wel toeslaan.
Of zie jij die 20k als een klein budget? Het scheelt in de transactiekosten om een ETF te kopen ipv 20 verschillende aandelen ten waarde van 1000 per stuk. Maar dan heb je wel zelf in de hand of je groeiaandelen koopt en kan je afscheid nemen van de aandelen die minder succesvol zijn dan verwacht.
Maar ik ben slechts een beginner, ik sta open voor het advies van een ieder. Ik leer graag. Ik verwonder me elke dag weer van wat ik geleerd heb!
1 week geleden

Beantwoorden

🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Het is altijd risico versus rendement. Ikzelf kies voor meer risico, omdat ik denk dat ik de wijsheid in pacht heb. Beginnersfout. Maar ik denk wel dat ik binnen de energiesector iets meer kennis heb dan anderen. Dus als antwoord op mee vraag: handel in aandelen als je meer weet dan gemiddeld, zo niet neem dan een ETF.

Ik help vermogende beleggers, die maakte vorige week op mijn posities ruim 40% rendement op hun inleg. Maar die kunnen ook een tik van -30% ook opvangen. Jantje huilt en jantje lacht. Het hangt dus van de risicobereidheid af.

Terug naar de vraag: vind je 20K een klein budget? Nee natuurlijk niet. Laten we eerlijk zijn. De meeste beleggers beleggen met minder. Kun je met 20K goed rendement halen. Zeker.

Kies je voor aandelen, dat is lange termijn, meer zekerheid
Kies je voor opties, kortere termijn, minder zekerheid
Spreiden is verstandig

Ik vind ETF's voor de "luie" belegger die met 2-3% rendement tevreden is. De rest steekt de verstrekker in zijn zak. Niets mis mee, maar zo gaat vermogen opbouwen wel heel lang duren. 

Zelf heb ik gekozen voor aandelen in de groene energietransitie (de snelst sector ter wereld) en wat waarde aandelen. Daarnaast doe ik in opties op aandelen waarvan ik overtuigd ben dat ze gaan stijgen (RD/ Murphy/ LNG etc., met winsten die ik gerealiseerd heb). En hefboomproducten koop ik als ik echt een gok wil wagen (koude winter bijv.).

De kernvraag is: hoeveel tijd wil je aan beleggen kwijt zijn? Vroeger stak ik er 1 uur per maand in: nooit succes. Daarna 1 uur per week; NIET in beleggen maar kennis vergaren. Daarna 5 uur per week: beetje succes. Nu 50 uur per week; succes. 

Succes is relatief 20% per jaar rendement met TN is toch mooi. Zorg eerst dat je hier geld aan verdient en pak dan door. Op naar opties en dan wat extra rendement pakken als je dat aanspreekt.

Vindt je bepaalde sectoren leuk, spreken ze je aan, stel je vragen hier aan de experts. 

Oilexpert.nl olie aardgas waterstof

Satoshi Nakamoto 1 week geleden geplaatst
“Ik vind ETF's voor de "luie" belegger die met 2-3% rendement tevreden is. De rest steekt de verstrekker in zijn zak. Niets mis mee, maar zo gaat vermogen opbouwen wel heel lang duren. “

Kul natuurlijk. Een SPY trackt de s&p 500 dus met vrijwel identieke redementen. Ligt helemaal aan in welke ETFs je gaat beleggen.

Satoshi Nakamoto 1 week geleden geplaatst
“Met een budget van 20k waarbij er per 1000 euro aandelen worden gekocht is toch juist al een prima spreiding”

20 aandelen een prima spreiding? Los van de kosten denk ik niet dat je een index gaat outperformen.
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@ Satoshi. Nogmaals: een etf is gewoon een makkelijke manier om een sector te volgen.
Zie mijn trades op deze site met RD samen in 3 weken ruim 50%. Wel degelijk beter dan de index.

Ik ben het eens met je dat het lastig is de index te verslaan. Zeker met mandjes/etf’s. Wat ik probeer duidelijk te maken dat dat voor de belegger is die niet zoveel tijd erin wil steken en minder risico wil lopen.

Prima, dat schrijf ik ook, als jij 20% renement weet te behalen. Als belegger kun je kiezen veel tijd in beleggen te steken en met het nemen van meer risico haal je dan, ik spreek voor mijzelf gemiddeld veel hogere rendementen. Voor oilexpert.nl 2019-ytd + 55% gemiddeld.

Ik benadruk, nogmaals, dat 20% heel mooi is door met relatief weinig tijd te beleggen. Wil je de juiste sectoren kiezen om te volgen EN binnen die sector de beste aandelen in je bezit hebben om te gaan voor een hoger rendement,zoals ik hierboven schrijf, stel je vraag gerust aan de experts hier. Iedereen helpt je hier graag!

Oilexpert.nl olie aardgas waterstof

Satoshi Nakamoto 1 week geleden geplaatst
ETFs zijn in Amsterdam misschien voor buy and hold beleggers, maar in de US is dat wel anders. SPY en QQQ horen tot de meest verhandelde fondsen, vergelijkbaar met een AAPL.
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
@satoshinakamoto

waarom zou je de index niet verslaan?
Satoshi Nakamoto 6 dagen geleden geplaatst
@harm​ aandelen ging het hier over toch? met opties lukt het me ook wel…
reactie op @satoshinakamoto:
Harm van Wijk Wat bedoel je?
6 dagen geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 September 2021 om 09:40
Aantal lezers 307
Aantal reacties 34