spannend...

Laatste reactie 02/04/2020 10:42 door Koen
· Markeren als ongelezen
Anouk Waterman 6 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal, Anouk hier. Sinds deze week ben ik aangesloten. Eerder dit jaar begonnen met handelen via de DEGIRO en direct veel geld verloren. Geen beste start!
Nu bezig met MeXem zodat ik de tool van Harm makkelijk kan inlezen en zijn tips kan opvolgen. Wil graag iets meer rust en met een duidelijke strategie doel bereiken. 
Beste antwoord — gekozen door Anouk Waterman
🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
Mexem is volgens mij wel druk bezig met een Nederlandse aanmeldpagina, maar ze kunnen je er telefonisch wel doorheen praten...het is best complex...
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
Welkom Anouk,

Die ga je zeker krijgen! Harm Kan je hier zeker wat meer over vertellen. De experts gaan je helpen bij het behalen van jouw doelen!

Succes!
Anouk Waterman 6 maanden geleden geplaatst
Wat mij nu opvalt is dat inschrijving MeXem geheel in Engels is. Terwijl doorverwijs startpagina in NL. Heb ik nu wel de juiste gebruikt? ... 
reactie op @anoukwaterman:
Jan Robert Schutte Beste @anoukwaterman​ als je wilt, kun je wel ff contact opnemen met Martijn Deddens van MeXeM: [email protected] of [email protected]

welkom uiteraard! en maak goed gebruik van ons mijn.beleggen.com platform en de webinars. Succes
6 maanden geleden

Beantwoorden

Hans Van der Schaaf Ja, de directeur zit in Amstelveen, de medewerkers en organisatie is ingeschreven in Cyprus, je sms om in te loggen komt uit Zwitserland en je moet je geld op een Duitse bankrekening storten... Ik ben meteen gestopt en gebruik mijn rekening niet meer. Ik heb, ondanks mijn vragen daarover, nooit een helder antwoord gekregen waarom dit allemaal zo is. Iets met lage loonkosten etc. Betrouwbaarheid ziet er in mijn ogen anders uit...
Succes!
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Anouk Waterman 5 maanden geleden geplaatst
Oooeps even wennen hier. MeXem draait nog niet. Helaas! Ga contact zoeken met Martijn 
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
@hansvanderschaaf

Veiligheid is zeer belangrijk in de financiële wereld. Ook MeXeM hecht bijzonder veel aandacht aan veiligheid en het bijhorende vertrouwen en zorgen daarom voor een optimale bescherming.

1. Geregistreerd bij de AFM onder toezicht van CySec
MeXeM staat geregistreerd bij de AFM (https://bit.ly/2WxN8TZ), maar staat onder toezicht van CySec (https://bit.ly/2Jb3fUf). MeXeM is een introducing broker van Interactive Brokers en zij staan onder toezicht van de Amerikaanse SEC.
 
2. Bescherming bij terugstorting
Bedragen kunnen enkel teruggeboekt worden naar een tegenrekening die uw naam staat. Het is dus niet mogelijk om uw geld van uw effectenrekening over te boeken naar een rekening van iemand anders.
 
3. Maximale vermogens dekking en juridische bescherming
Het geld dat u stort gaat naar de rekening van Interactive Brokers bij de Citi Bank in Duitsland. Door zowel de Amerikaanse als Europese regelgeving moeten de aandelen en andere effecten apart bewaard worden op een gesegregeerde rekening waardoor bij een eventueel faillissement van Interactive Brokers of MeXeM uw aandelen niet aangesproken kunnen worden.

4. Maximale waarborgen voor je effecten en liquiditeiten
De rekeningen van onze rekeninghouders zijn door de SIPC (https://bit.ly/2WHxXXI) verzekerd tot een waarde van $500.000, waarvan maximaal $100.000 in cash. Daarnaast is er nog een aanvullende verzekering bij Lloyd’s of London die zorgt voor een additionele $29,5 miljoen waarvan inclusief $900.000 in cash.

5. Samenwerking MeXeM & Interactive Brokers
Zoals eerder vermeld is MeXeM een introducing broker van Interactive Brokers. Dit betekend dat u eigenlijk een rekening zal hebben bij IB maar met de Nederlandse support en tarieven van MeXeM. Dit betekend ook dat u de stabiliteit van IB heeft, deze stabiliteit kunt u via de Nasdaq in de gaten houden want daarop staat IB genoteerd.
reactie op @harmvanwijk:
Anouk Waterman Dank deze email heb ik eerder gezien, kon m niet meer vinden. Fijn dat de toelichting er weer staat. Van DeGIRO naar MeXem is wel en hele grote verandering in layout en mogelijkheden. Kost nog wel even wat vaardigheid en tijd om dat te doorgronden. De Video handleiding lijkt wat gedateerd,  maar dat kan nu dus ook geheel aan mij liggen.. 😁
 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Hans Van der Schaaf Tja, klinkt allemaal bonafide. Blijf ik toch met de vraag zitten waarom de zaken zo versplinterd georganiseerd zijn. Waarom kiest een broker voor Cypres, het eiland waar de Grieken en Turken 'samen'werken.
Of misschien is het een kwestie van overal goedkope bouwmaterialen vandaan halen om de goedkoopste huizen te bouwen. We zullen zien of het huis een flinke storm overleeft. Zelf kies ik liever voor oerhollandse bakstenen...;-)
5 maanden geleden

Beantwoorden

Anouk Waterman Beste Hans, ieder moet zijn eigen keuze maken volgens mij is dat waar het hier om gaat. Ik heb goede support ontvangen en de keuze wel/niet doorgaan is bij mij gelaten. Ik heb vertrouwen dat we juist met dit platform bonafide toestanden snel zichtbaar maken en killen. En ja ik kies ook liefst voor handelen dichtbij huis en zit dus ook in Hollandse stenen. Ben juiste hier om wat te spreiden. 
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
🔥 Jan Robert Schutte 5 maanden geleden geplaatst
Hoi @anoukwaterman​ ik stuur Martijn ook wel ff een e-mail. stuur mij anders ook ff een bericht wellicht ken ik jou ook wel helpen [email protected]

Wat wil je graag doen? alleen aandelen kopen en verkopen obv de TradingNavigator?
Anouk Waterman 5 maanden geleden geplaatst
Thanks voor je support! Ik heb contact met Martijn en dat loopt goed! 
🔥 Jan Robert Schutte 5 maanden geleden geplaatst
Beste @anoukwaterman​ is alles nog naar wens en waar zouden we je verder nog mee kunnen helpen?
reactie op @janrobertschutte:
Anouk Waterman Ja goed dat je het vraagt. Ik ben vanochtend wat aan het rondkijken  met de Trading navigator. Wat mij opvalt: 
- 'groene' boxplot op een rode achtergrond. Wat betekent dit? 
- Sommige aandelen hebben  'witte achtergrond'. Wat betekent dat? 
- Ik zie 'buy' staan en ook een 'blauwe pijl' (=bijkopen). Betekent dit dat bij 'buy' je op nieuw nu moet instappen en bij 'blauwe pijl' dat hier nu geen uitstap moment is geweest? 

Thanks voor je reactie. 5 maanden geleden

Beantwoorden

Jan Robert Schutte Beste @anoukwaterman​ wat bedoel je met groene boxplot? bedoel je de bars? dat zijn positieve weekcandles (bij weekgrafieken) waarbij de slotkoers hoger ligt dan de openingskoers, dus de kopers zijn sterker/agressiever.

Een witte achtergrond is neutraal denk ik.

Je ziet soms een blauw pijltje onder een candle, dat betekent een re-entry (voor het geval je het eerste Buy-signal hebt gemist). heb je de aandelen toch gekocht, dan hoef je bij een re-entry niets te doen.
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Koen Kornegoor 5 maanden geleden geplaatst
Ik ben juist van Mexem "overgestapt" naar de Giro. Ik vind Mexem te complex en te uitgebreid voor wat ik nodig heb. Ondanks de prima klantenservice vind ik het niet gebruiksvriendelijk. 

Zo heb ik per ongelijk i.p.v. EURO's te wisselen voor Dollars, dollars gekocht waar je dan weer rente over moet betalen, snap t eerlijk gezegd nog steeds niet. Ook krijg je steeds allerlei meldingen die ik ook niet kan plaatsen zonder de helpdesk in te schakelen. 

De Giro i.c.m. de Navigator werkt voor mij prima. Alleen jammer dat een trailing stoploss (nog) niet mogelijk is.  
reactie op @koendert:
Anouk Waterman Eens, ik vind het ook complex en te 'advanced'. Dus voor nu hetzelfde opgelost. Wat is een trailing stoploss? Is dat iets anders dan een doorlopend stoploss in DeGiro?
5 maanden geleden

Beantwoorden

Koen Kornegoor Ja het is wat overweldigend als je begint met beleggen. Het zal vast beter platvorm zijn, maar voor mij op dit moment nog niet. 

Een trailing stoploss is een stoploss die met de koers meebeweegt. Heb ik geleerd tijdens de 6 weekse cursus :) Dat kan met de Giro alleen op de Duitse markt. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Peter Meijburg Hi @Koen Kornegoor, wat heeft jou doen besluiten om naar DeGiro over te stappen? Alleen de eenvoud van het platform? Gewoon even benieuwd.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Koen Kornegoor Hoi @petermeijburg​,

Ja inderdaad. Aan- en verkopen werkt eenvoudig en je hebt een duidelijk overzicht. Het kleurgebruik, design en navigatie maakt het een prettig platvorm. Ook geld storten via IDEAL gaat erg snel. Het staat direct op je rekening, zodat je direct kunt handelen. Daarnaast is het ook een goedkope broker. Een transactie kost vaak rond de 50 cent.

In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om gratis te handelen als je bv elke maand 1 ETF transactie per maand doet die in onder de kernselectie valt. Dat overweeg ik te doen om te sparen voor de studie van mij dochter met kinderbijslag. Moet ik eerst mijn vrouw overtuigen 😄

Voorlopig houd ik mijn posities in Mexem (en Binck) nog aan, totdat ik een rode pijl krijg. 
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
@anoukwaterman​ zie https://beleggen.com/grondbeginselen-van-beleggen/stop-market-order
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 March 2020 om 15:25
Aantal lezers 97
Aantal reacties 22