Schokkende waarheid achter te rijke rijken

Laatste reactie 22/01/2021 18:07 door Tom
· Markeren als ongelezen
Tom Lassing 1 maand geleden geplaatst
Er werd me een fantastische link toegestuurd door één van de Beursbox nieuwsbrief lezers.
Het gaat daarbij om de inkomsten en rijkdom verdeling. Zoals ik recent al eerder schreef, is het de laatste dertig+ jaar erg goed gegaan voor de rijken, en veel minder goed voor de minder bedeelden.
Op de website die ik doorkreeg, is de berekening gedaan hoeveel je in de VS zou verdienen als we de rijkdom verdeling van 1975 nu zouden hebben...
De uitkomst is schokkend te noemen.
Als je nu in de VS jaarlijks een inkomen van 50.000 dollar hebt, dan zou je met de rijkdom verdeling van 1975 nu 92.000 dollar verdienen. Bijna het dubbele!
Maar... Als je nu 1,2 miljoen PER JAAR mee naar huis mag nemen, dan zou dat met de verdeling van 1975 'slechts' 540.000 dollar zijn. Je inkomen is dus dankzij die oneerlijke verdeling van de rijkdom meer dan verdubbeld als rijke Amerikaan.
De rijken zijn er dus vreselijk veel op vooruit gegaan en daar heeft Trump de afgelopen vier jaar enorm aan meegewerkt. Zijn enorme belastingaanpassing was volledig gericht op nog meer voordeel voor de rijken. Trump veroorzaakte het onderliggende probleem niet, maar hij verergerde het wel op een enorme wijze.
Hoe onterecht zou het zijn als AOC haar zin krijgt en de rijkdom verdeling weer eerlijker gemaakt wordt? Wat kan je daar toch op tegen hebben? Zelfs als rijke moet je toch inzien dat het oneerlijker geworden is!

Stel even dat het hier in Nederland en België net zo is... (Nederland is volgens bepaalde berekeningen het land met de grootste verschillen in rijkdom in de wereld) en u heeft nu een inkomen van ergens tussen 50.000 en 100.000 euro per jaar... Dat had dus met de verdeling van 1975 nu 92.000 tot 180.000 euro kunnen zijn geweest.

Wees er maar trots op als u rechts stemt. Stemt u immers rechts, dan stemt u van harte in met de steeds grotere inkomstenverschillen. Realiseer u dat terdege. Rutte heeft er AL DIE JAREN verder aan gewerkt en wil dat na maart blijven doen.
Ik begrijp wel dat u als belegger bang bent voor linkse partijen, maar die rijkdom verdeling is een ernstige zaak die u hoogst waarschijnlijk persoonlijk financieel zwaar raakt. Wordt daarom eindelijk eens wakker! Stem die rijkdom vergroters nu eens massaal weg in maart!
Trap niet in de val van de populisten door te stemmen op mondkapjes ja of nee, maar stem in maart eindelijk eens om zaken die er écht toe doen. Rijkdom verdeling is een enorm belangrijk punt EN ZEKER Nederlanders zouden zich er heel druk over moeten maken.
We zijn bedrogen door rechts. Wordt het nu niet eens tijd om ons te laten bedriegen door links? Moeten die nu niet eens hun kans krijgen?

Hier de site met de berekening
https://48hills.org/2020/09/the-most-important-political-story-of-the-year-that-nearly-every-campaign-is-ignoring/
🔥 Raoul Suurmeijer 1 maand geleden geplaatst
Wederom een leuk en interessant ander geluid, juist in de beleggerswereld(!) Er bestaat zo'n leuke anecdote over een volk dat in opstand komt vanwege grote ongelijkheid. Eerst gaan ze mopperen, dan komen ze met 'hooivorken' en uiteindelijk gaan ze stemmen. Inmiddels is wel zo'n beetje duidelijk wat je dan kunt verwachten.
Patrick K 1 maand geleden geplaatst
De jaren van paars waren ook fantastisch.....voor twee tientjes een nieuwe auto en caravan bij je nieuwe huis. Daar zijn we ook allemaal beter van geworden???
Links of rechts, het zijn allemaal boeven, vandaar dat ik het liever in eigen beheer heb.
If you cant fight them, join them..

Ga weer snel verder met mijn huiswerk want ik heb nog aardig wat te doen bij beleggen.com
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Mooi stuk Tom. De welvaart moet eerlijker verdeeld worden over de wereld, niet alleen in Nederland. Oorlogen komen vaak voort uit frustratie. En vaak hebben die te maken met welvaartsverschillen. Alleen daarom is het al verstandig, los van je beleggingsportefeuille.

Je kunt EN de welvaart eerlijker verdelen EN je vermogen laten groeien. Wordt je dubbel gelukkig lijkt me.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof
Peter Z 1 maand geleden geplaatst
Deze trend is ingezet met het beleid van Reagan en Thatcher, begin jaren 80.
Van de taart die wereldeconomie heet zou er relatief minder naar het "volk" gaan, maar omdat dat neo-liberalisme zo'n geweldig idee was, zou men er absoluut gezien er toch op vooruit gaan. Iedereen blij, toch?...

We weten nu dat het anders is uitgepakt en willen we dit veranderen. Alleen moeten we de focus wel op de juiste plek leggen, en dat is niet bij de kleine ondernemer. Google heeft over 125 miljard dollar winst, 25 miljoen afgedragen, toevallig in Nederland. 0,02% over het geheel. De echt rijken betalen geen belasting en dat is ook, of zeker, hier in Nederland.
🔥 Sergio Garcia 1 maand geleden geplaatst


🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
De Amerikaanse lonen zijn al decennia lang sneller gestegen dan de productiviteit

https://www.forbes.com/sites/timworstall/2016/10/03/us-wages-have-been-rising-faster-than-productivity-for-decades/?sh=5dfece473425
Tom Lassing 1 maand geleden geplaatst
Harm, Dat is mooi, maar het probleem is dat die stijging vrijwel alleen bij de rijken terecht is gekomen! Statistiek is mooi, maar ook heel bedrieglijk. Jouw grafiek is goed nieuws... De realiteit is een enorme verdeling onbalans. Dat is minder goed nieuws.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 January 2021 om 08:31
Aantal lezers 60
Aantal reacties 8