RDS – Triple TimeFrame

Laatste reactie 13/10/2020 05:09 door Frans
· Markeren als ongelezen
Circum Spectio 2 maanden geleden geplaatst

RDS schijnt vandaag wat cijfertjes te hebben gepubliceerd. Technisch kende Shell al een zeer zwak beeld …. vandaag wordt het een stukje erger. Vanuit TA-optiek is er weinig veranderd dus. 

Ik zit er zelf niet in maar vanaf vorige week woensdag stonden deze 3 timeframes weer collectief in de DownTrend. Diezelfde dag en de dag daarop een een sell-signal waarvan de laatste opgepikt had mogen worden ….. tsja …. had mogen worden …

Rond de zone 13.4x / 135x is RDS de afgelopen maanden 2 maal opgeveerd. deze zone dreigt het nu te begeven. Maar los daarvan …. long is voor trendvolgers voorlopig sowieso uit den boze.
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
RDS blijft hardnekkig in de DownTrend modus. Weinig veranderd dus ten opzichte van de posting hierboven van ruim een maand geleden … behalve natuurlijk dat ons aller Shell alweer ruim 8% lager staat.

Beetje de omgekeerde situatie als in de Nasdaq. Er wordt in de daggrafiek van RDS door het onderliggend systeem een DownTrend gedetecteerd. Daarnaast een keurig patroon van LowerHighs / LowerLows en een neerwaarts trendkanaal. De bulls blijven hun wonden likken.

Je kan er verder een heel verhaal van maken maar eigenlijk is het samen te vatten onder twee beurswijsheden …. ‘Trends Tend To Continue’ … ‘Trade What You See, NOT What You Expect’
gerard grijpstuiver 1 maand geleden geplaatst
Mooie software...daar heb ik wel oren naar...LH en LL staat voor..?   En die gele punten en rode punten in een candle.. 

Opvallend als je leest bij Binck zijn klanten hoeveel er RDS in bezit hebben..

A:Belegd vermogen NL:
1:Royal Dutch ShelL
B:Transacties NL
1:Royal Dutch Shell

Dit verklaart de trage koersdaling ...aleer RDS op 10 euro staat  moet ik misschien wachten tot St. Juttemus. .....(  Weet iemand toevallig wanneer dat valt.....?)  voor het schrijven van enkele puts... 

Vele hebben dus de daling van 26 euro naar nu 12 doorstaan en zullen RDS niet wegdoen....hoop doet tanken..benzine, waterstof, kinetische energie  

Galapagos op no 4

RDS komt er zeer positief uit t.o.v. Galapagos..koers bedrijf hoofdzakelijk gebaseerd op de goednieuws shows van de leidinggevende..er komt ...er  wordt... .er zal komen...we gaan ...we werken hard aan ......we gaan presenteren...verkondigen positieve resultaten aan van.. ..... ijsje met 7 kleuren dus smaken

Mijn pastoor deed t beter vanaf de preekstoel want ik zat vaak te bibberen als die over de hel en branden in het vagevuur had..vooral dat branden zit diep.

We gaan, verkondigen aan ...ect>  En als een bedrijf deze basis heeft voor zijn aandeel is het huilen met de pet op... en af ....dus ook s nachts

Een volwassen bedrijf houdt zich verre van deze puberale/kinderlijke uitspraken .....
doch  er is wel ooit 255 euro voor betaald...Hoofdzakelijk based on...
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan....hoe huppelt zijn ..

RDS aandeelbezitters doen t dus uitstekend in verhouding met Galpos bezitters op plek 4
Ook is de 26 euro terug een kwestie van tijd...en ontvangen dividend telt zeker mee.....een verkochte put (spread) blinkt....

Dit verkaart de trage neerwaartse en strakke grafiek ..er zijn geen grote kopers...  noch verkopers ...alleen dag en week omzetten..bewegen  ..er gaat amper 0,4% van de koers af...rond een duppie/kwartje ...Bij Galpos is dat meestal 4.5% of 9 euro. De aex naar 500 in september betekent .....doorberekend....RDS schommelen rond 11... Galpos rond 70

Galpos bezittende ...zeker een ijsje eten en wachten op 5 december..blijven zingen.... nee....puts kopen indien/uiteraard.....
H Bakstenen 1 maand geleden geplaatst
@Gerard,lh staat voor lagere hoog, lower high, en ll lagere laag, lower low.
Maar ik weet van een aantal Shell bezitters dat die diepe zakken hebben, en ervan uitgaan dat als de economieën weer op stoom komen,  de olieprijs ook weer omhoog gaat, die hebben de stukken, en als het naar 10 gaat, kopen ze bij.
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
De lichten staan nog steeds op rood bij de Trading Navigator...ik blijf er nog steeds vanaf...net als de grote beleggers...de grote olifanten blijkbaar....ik ga niet tegen deze kudde in...
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
@gerardgrijpstuiver

Hoop doet tanken 😂

Hoop wordt ook wel gekwalificeerd als uitgestelde teleurstelling.

Eigenlijk is onze psyche volstrekt ongeschikt om te overleven in de beurswereld. Sterker nog … het menselijk brein lijdt tot financiële zelfdistructie.

Gelukkig is er steeds meer uiterst interessant leesvoer te vinden over Behavioural Finance ofwel de psychologie van de belegger. Eigenlijk niet alleen interessant maar een ‘must studie’ voor een ieder die zijn eigen mentale valkuilen wil ontwijken.

En weet je wat nu zo leuk is …. de overgrote meerderheid van de ‘retail traders’ vindt dat hij/zij absoluut geen mentale valkuilen heeft … en dat terwijl zelfoverschatting één van de belangrijkste ‘pitfalls is (hindsight en self-attribution bias).
En dus leert de gemiddelde trader helemaal niets van zijn fouten …. kan het paradoxaler??
reactie op @circumspectio:
Berry Knapen Absurdist Heb je wat suggesties over leesvoer voor de belegger..
1 week geleden

Beantwoorden

ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Technische analyse is leuk op een aandeel. Hopelijk helpt het je de bodem te pakken. Ik maak eerst een analyse van de markt en gebruik de technische analyse voor het instapmoment.

Ook ik leer niet van mijn fouten en niemand niet. Dat zit nu eenmaal in de mens gebakken. Hoop heet dat inderdaad. Waarom willen we anders naar Mars? We hebben de aarde al flink verziekt, de maan is niet interessant genoeg, dus laten we Mars maar eens onder handen nemen. Je zou je ook op meer onze planeet kunnen concentreren.

Beleggen is hopen op een hogere koers dan de aanschafkoers. Het aandeel RD is inderdaad hard in koers gedaald, tot hoe laag weet niemand. Oh ja, achteraf:) Moet je RD oppakken bij Euro 10? Lastige vraag.

Op mijn site schrijf ik vandaag een uitvoerig stuk over waar we heen gaan met onze energiebehoefte. Geloof me die stijgt alleen maar. Hierbij een tipje van de sluier:

Wind, zon, Hydro is nu 10% van onze wereldwijde energieproductie. 
Kunnen deze bronnen energie leveren wanneer wij ze nodig hebben? nee
Kunnen zij zonder subsidie? nee
Zijn grote batterijen beschikbaar om de pieken te kunnen leveren? nee
Is waterstof commercieel haalbaar voor 2030? nee (vrachtwagens hooguit, met subsidie)

De Oil Majors investeren in 2020-2030 hoeveel miljard $? 
Bijna goed, HONDERDEN MILJARDEN dollars. Belegger denk goed na met deze aangereikte kennis.

Maak gebruik van de huidige koersdaling van oliebedrijven die aantoonbaar in LNG en waterstof en andere renewables investeren. Iedereen heeft energie nodig. Olie is uit, renewables is in. Voordat de grote gemeenschap doorheeft dat dit dezelfde bedrijven zijn, kun jij hiervan profiteren.

Als de Oil Majors nu zogenaamd "uit" zijn, welke bedrijven zijn volgens jullie dan "in" die rol van de huidige oliebedrijven als energieleverancier gaan overnemen? 

Een applaus van mij voor elk bedrijf dat hier opgenoemd kan worden (kernenergie telt niet).

Ik wil graag leren van mijn fouten:)

Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
In de daggrafiek van RDS is de LowerLow nog steeds in de maak .... we gooien er nog één tegen aan .... ‘The Trend is Your Friend’.
ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Ja rd is nog niet gebodemd. Als de olievoorraden morgen meer dan 3 miljoen vaten gestegen is in de Vs kan de olieprijs nog zeker 5 pct zakken en zal rd de Euro 11.50 snel doorbreken.
reactie op @ronalddezoete:
Bart Ronald,

Rds heeft vandaag 11.50 aangetikt.

Je hebt het goed voorspeld.
1 maand geleden

Beantwoorden

Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
RDS laat nog geen spoor zien van een geplaatste LowerLow ….

Bijna 14% lager sinds het begin van dit draadje …..

‘Nobody Rings a Bell at the Bottom of the Market’ ….
Bart 1 maand geleden geplaatst
Tot hoe ver gaat het nog dalen😳
Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
Tot 't laagste koersniveau, en daarna gaat ie weer omhoog 😊
ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
De Bodem lijkt nog niet in zicht. Ik bekijk het zo. Waarom zou RD moeten gaan stijgen? 

- er komt een vaccin, dan is de geest uit de fles.
- zelfs nu na flinke olieprijs stijging de afgelopen week blijft het aandeel RD zakken. Dus grote partijen bouwen nog steeds hun posities af. Niet zwemmen tegen stroom.
- Door flink hogere gasprijs, zit er niet voor dec 2020 in (winter)

Heb je geld beschikbaar dan zou ik pas instappen wanneer RD een echte bodem heeft gezet, bijv 5 dagen stabiel is. Klein plukje kopen en pas 2e plukje nadat RD 5% of meer hoger staat en zo op naar de Euro 20.

RD is geen Tesla. RD heeft raffinaderijen, olie en gasvelden tankstations etc. Die zijn circa Euro 17,50 per aandeel waard. Dat is na de recente afwaardering van USD 19 miljard.

Rustig wachten op de bodem die echt gaat komen en inslaan. Want, wellicht heb je het EU besluit over waterstof gelezen van mij op de site, olie en aardgas blijven belangrijk de komende 20 jaar en wind en zonne-energie gaan dit niet veranderen. Vergeet ook niet dat alle plastics, rubbers, medicijnen uit halffabrikanten van de petrochemische industrie komen. We zijn momenteel erg negatief over olieaandelen, de koers heeft gelijk, maar over 2 jaar staat naar mijn verwachting RD veel hoger. Niet omdat ik wat weet over olie, maar wel dat alles wat RD bezit niet afgeschreven gaat worden omdat zon, waterstof, wind, en kernenergie kan leveren wat olie en oliederivaten nu doen.

RD heeft een goed management, een goede cashflow en USD 50-60 miljard beschikbaar om in de komende 10 jaar te investeren. 1 maand geleden werd RD afgestraft omdat RD niet een duidelijk plan heeft aangekondigd waarin ze dit geld gaat investeren.

Onzin. in en snel veranderende wereld investeer je waarin gegarandeerde marges te behalen vallen. De EU laat weer eens zien dat niets zo onzeker is dan de politiek en RD wijselijk niet al haar geld al in waterstofprojecten gestopt heeft. RD is slagvaardig, verstandig en conservatief als het op risico's aankomt. Gelukkig wel.

Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
Ongeveer 2 keer per maand tanken is hier gebruikelijk.

Voor degenen die zonder te beleggen wat willen verdienen aan de olieprijs …. de tankbeurten moeten dan samenvallen met de CycleLow en de MidCycleLow uit de daggrafiek.

Met een bijna volle tank het weekend in … geen cent te veel!!
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Wellicht is er steun rond de low van dit jaar rond 10 euro...maar zolang de trend negatief is, blijf ik er uit...of met een Short Put Spread...dus met een afgedekt risico.
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
Het zou mij niet verbazen wanneer er eerder een draai komt.

Tijdens de rit van RDS naar het zuiden heb je steeds geluiden kunnen horen dat het NU, NU en NU aantrekkelijk zou zijn om aandelen RDS op te pakken. Die geluiden verstommen nu volledig.
‘Capitulation and Despondency’ wordt dat in de 'Cycle of Market Emotions' vaak genoemd. Cyclisch is dat een teken dat de bodem nabij is.

Technisch wacht ik keurig tot RDS in de grafiek een duidelijk Reversal Pattern laat zien. En dan nog …. RDS is een zgn. ‘underperforming stock’ dus in mijn ‘gameplan’ niet interessant om lang in bezit te hebben.

Oh ja, we hebben er nog eentje …. ‘Never Try to Catch a Falling Knife’ 
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Het gokken op de bodem is een gevaarlijke hobby...maar we zien wel wat divergentie...de dalingen worden minder krachtig...
🔥 Sergio Garcia 1 maand geleden geplaatst
Eerste koersdoel is 10 (50%).
Of daar een bodem gaat ontstaan zullen we de komende weken wel zien...
Bart 1 maand geleden geplaatst
Heeft RD al bodem gezet?, want het blijft rond 11 euro hangen
ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
@BArt nog even geduld, maar het lijkt erop dat we in de buurt zitten. Technisch nog niet volgens mij. Met de huidige koers en het dividend dat met 2/3 is verlaagd heb je nu 5% rendement per jaar. Puur op dividend. RD wordt zo wel aantrekkelijker.
Circum Spectio 1 maand geleden geplaatst
Hr. Bart
Op basis van de daggrafiek zou ik het liefst een patroon willen zien zoals ingetekend. Eerst een HigherLow en dan een Entry wanneer de laatste High opwaarts wordt uitgenomen. De groene horizontale lijn is dus in dit voorbeeld de entryline.
Ik hoef DE bodem niet te vangen … dat is alleen weggelegd voor de fortune-tellers. Bovendien,  het eeuwenoude adagium is dat het lekkerste stukje vis zit tussen kop en staart.

Zelf handel ik in dit systeem met drie timeframes waarbij het trio dezelfde trendrichting moet detecteren en de Entry getriggerd wordt in het kleinste timeframe.
Voorbeeld zie je in mijn eerste posting in dit draadje.
ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Bedankt CS
Frans Vogels 1 maand geleden geplaatst
Ik doe mee op de groene lijn...Circum Spectio & Ronald....wel de grafiek blijven posten CS,
ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
De olieprijs is zwak, maar aardgas begint weer te keren. Nu boven de 2.2 Usd/Mmbtu. Belangrijk want met deze prijs maakt RD winst op aardgas. Ik zit short op olie korte termijn en heel long op RD lange termijn. Vanwege alle Coronaperikelen ( van de 120 vaccins in fase 1,2,3 slaagt maar 10%) en kans op een snel vaccin heb ik 1/3 van mijn calls doorgerold naar 2024.

RD gaat een inhaalslag maken, maar niet voordat er duidelijkheid is over de te verwachten olievraag wereldwijd. De olievraag wordt voor 75% bepaald door raffinage capaciteit. Dat houd ik in de gaten. Deze is momenteel slecht door lage marges en onderhoudsseizoen. Kortom, ik verwacht nog een oliedipje en stap dan in rond de Euro 10.
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Positieve divergentie tussen de DSS en de koers...de daling lijkt minder krachtig...een eerste groene scheut?
Circum Spectio 4 weken geleden geplaatst
RDS kent – vanuit bullish perspectief – nog steeds een belabberd technisch beeld en daar is deze week bepaald geen verandering in gekomen.

Het aandeel sluit voor de 4de handelsweek op rij met verlies. De slotstand is € 11.128 en daarmee levert Shell deze week 2.81% in (- € 0,322). Het handelsvolume lag de gehele week boven het 50-daags gemiddelde.

Kijken we naar de '52-week High & Low' dan zien we dat de huidige koers van RDS € 16.35 lager is dan van de hoogste koers van de afgelopen 52 weken en slechts € 0.83 verwijderd is van de 52-week Low.

In de daggrafiek bivakkeert RDS al maanden in het inmiddels bekende neerwaarts trendkanaal. Hierbinnen zien we nu ook een kleiner kanaal met een ‘steeper slope’.

De Low van afgelopen maandag wordt inmiddels herkend als nieuwe LowerLow in een voorbeeldmatig neerwaarts patroon van LowerHighs / LowerLows. Het herstel dat het aandeel daarna heeft laten zien is bepaald niet indrukwekkend.

Dat het onderliggend systeem nog steeds een downtrend detecteert zal niet tot opperste verbazing leiden.

Charttechnisch is er pas wat positief te melden wanneer Shell een zgn. key-reversal laat zien, een HigherLow weet te plaatsen, opwaarts uit het trendkanaal breekt en het onderliggend systeem een TrendChange detecteerd. Twee uit vier zou al een hele verbetering opleveren.
Flink wat werk aan de winkel voor de bulls dus. 
ronald de zoete 4 weken geleden geplaatst
Zolang de olieprijs zwak blijft en de aardgasprijs rond de $2,2 Mmbtu is koerssprong omhoog lastig. RD maakt op olie met een prijs van $32-35/vat winst en aardgas boven de $2,2/Mmbtu. Het 3e kwartaal zal wel positief zijn, maar zeker niet uitbundig. Ik kan me met de vlakke olieprijs niet voorstellen dat er weer een indrukwekkend handelsresultaat zal zijn bereikt.

Van het 3e kwartaalresultaat gaat geen spurt komen verwacht ik.
Circum Spectio 3 weken geleden geplaatst
RDS staat inmiddels een slordige 20% lager dan bij de start van dit draadje.

Wat mij betreft zijn de volgende – hierboven in een eerder stadium genoemde – quotes zijn daarmee afdoende bewezen. Nu maakt één zwaluw nog geen zomer dus Raoul …. voel je uitgedaagd, ook al is dat op het ‘dark web’ van deze community.

Nog even resumerend:
> Trends Tend To Continue
> Trade What You See, NOT What You Expect
> The Trend is Your Friend
> Nobody Rings a Bell at the Bottom of the Market
> Never Try to Catch a Falling Knife

De grafiek laat voor wat betreft de heersende downtrend nog niets aan duidelijkheid te wensen over. De low uit maart is bijna bereikt. Ongetwijfeld voelen een aantal koopjesjagers zich nu geroepen om wat aandelen in te slaan.
De Wall Street lengende Trader Vic had hier het volgende over te zeggen:
‘Never buy because the price is low. Never sell just because the price is high’.
Frans Vogels 3 weken geleden geplaatst
Ik wacht op een koop advies van de expert😀
ronald de zoete 3 weken geleden geplaatst
Ha ha Frans. Zie mijn site en de technische grafiek van enige dagen geleden. Koersdoel olie WTI gaf ik aan $ 35. We komen al in de buurt. Dus nee geen instapmoment voor rd nog.

Ik heb nu totaal 35 putopties rd 11.5 okt 2020 en hoop daar deze maand mijn verlies op de vorige week gekochte 50 calls 2024 goed te maken. Op dit moment is dat gelukt. Morgen weer verder!

De traders vitol en trafigura trappen de markt naar beneden zie mijn eerdere postings. Tegen deze jongens maak je geen schijn van kans. Ze moeten nog een deel van hun gehuurde vlcc’s gaan laden. Ze hebben hiervoor nog wat weken de tijd. Mogelijk morgen nog een klap verder omlaag en dan zal hebben de handelaren circa 4 miljoen Euro per vlcc gemaakt....Oilexpert olie aardgas waterstof
reactie op @ronalddezoete:
J Otten @roland schreef:Ik heb nu totaal 35 putopties rd 11.5 okt 2020 en hoop daar deze maand mijn verlies op de vorige week gekochte 50 calls 2024 goed te maken. 

Van de puts vermeld je de strike (‘uitoefenprijs’) van de calls niet.
Blijkbaar staat dat in een ander draadje ?
Wat is de uitoefenprijs?

Als de uitoefenprijs 100 euro is, zal het verlies nagenoeg nul zijn.
2024 is nog heel ver weg.
Mijn gekochte call opties RD 15 dec 2022 staan ook op een pijnlijk verlies - uit de tijd van emotie en zonder de kennis van Harm -, toch hoop ik dat met de komst van vaccins en na corona volgend jaar (na medio 2021) herstel gaat optreden, en dat RD weer opkrabbelt en boven de 15 euro gaat noteren.
Een koers boven de 27 euro (feb 2020) geloof ik niet meer in. 

Mvrgr, Jack 
2 weken geleden

Beantwoorden

Circum Spectio 3 weken geleden geplaatst
---

Dit keer maar even beginnen met een stock market wisdom!!

Van Linda Raschke – geen kleine naam in de beurswereld – komt vrij vertaald de volgende wijsheid:

“In de wereld van de financiële markten – een wereld gevormd door menselijk gedrag – heeft niemand een flauw idee van wat er in de toekomst zal gebeuren. Laat dat tot je doordringen: Niemand!!
Een succesvolle handelaar baseert bewegingen op de beurs dus niet op wat er denkbeeldig zou kunnen gaan gebeuren, maar reageert in plaats daarvan op wat er daadwerkelijk gebeurt.”

---

Daar waar de EU-indices de afgelopen week een herstel hebben laten zien, is de energy-sector nog steeds een markt die je alleen als short-seller mag betreden. Tenzij je beschikt over een glazen bol uiteraard.
Ter illustratie …. de EuroStoxx50 stijgt deze week met + 1.3% terwijl de hier getoonde Europese energie-index met 3.8% daalt.

RDS is daarbij het slechtste jongetje van de klas en kent een nog meer belabberde performance dan de index zelf. 'Never Sell Shell' staat het laatste jaar compleet in een ander daglicht. Misschien plaats ik van RDS morgen wel weer een grafiekje.

In het plaatje hieronder de SPDR MSCI Europe Energy.
Daar waar bijvoorbeeld de EuroStoxx50 vanaf maart een 75% herstel laat zien weet de energy-sector niet veel verder te komen dan ong. 50%. Inmiddels heeft de sector van dit herstel alweer zo’n 80% ingeleverd. De EuroStoxx50 ‘slechts’ ± 30%.

Ook Technical Summary in de onderste sectie van het plaatje laat niets aan duidelijkheid te wensen over en bevestigt wat ‘PriceAction’ in de grafiek al laat zien.
Overigens is een trendchange altijd als eerste te detecteren in de kleinere timeframes. Een technische samenvatting van bijvoorbeeld het trio 30m, 1h en 4h is vanuit die optiek altijd interessant.
Frans Vogels 3 weken geleden geplaatst
Ronald afwachten nog dus, heb geen puts gekocht jammer genoeg.  De calls 14 dec 2024 waren vrijdag ongeveer 1.20 ...pff en veerde weer op naar 1.27 . 
Denk dan dan ook aan een beurs gezegde van als de straten rood kleuren moet men kopen. 
En dan boven staande grafiek van Circum  Spectio. 
De wijsheid van Gerard.
De tijd zal het leren maar hoop wel dat de bodem in zicht is😅
🔥 Harm van Wijk 3 weken geleden geplaatst
De steun op 10,30 is getest...we hebben 10,10 gezien...slot lag boven 10,30 (10,464)...so far so good? 
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
Op weg richting de volgende tankbeurt ....
ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Ik heb zelf op mijn site Usd 35/vat als mogelijke 1e bodem aangegeven. dat was op 29 september. We gaan het zien. Ik wacht op reactie OPEC komende week, dat gaat de prijs verder in beweging zetten (nog verder? ;)
Circum Spectio 2 weken geleden geplaatst
Ik kijk puur technisch maar dat zal zo langzamerhand wel duidelijk zijn.

In de grafiek hierboven zie je op 17-09 en 18-09 een zgn. bearish Two-Bar Reversal opleveren. Er wordt hier dan automatisch een arcering achter de betreffende koersbars geplot.
> ‘Sell below the lowest point of the pattern’ zeggen de overleveringen.

Ik wacht nu op de CycleLow die in de grafiek meestal wordt voorzien van een bullish reversal pattern. Nu maar hopen dat voor die tijd m'n tank niet leeg is.
ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Ik ben benieuwd CS!
Bart 2 weken geleden geplaatst
Is de bodem al gezet van RD of zitten we nog in dalende trend??
ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Het hangt erom. Technisch gezien  was het voor de eerste keer sinds maanden een buy. Het zal er om spannen. CS kun jij een antwoord hierop geven?
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
Hoi @ronalddezoete​,
je schrijft:
Ik heb nu totaal 35 putopties rd 11.5 okt 2020

Ik ben zeer benieuwd wat je hiervoor betaald hebt,
maw: wat is jouw Break Even Point?

Ikzelf ben een optie-schrijver maar ik ben ook benieuwd of je met het kopen van opties RD geld kunt verdienen..

🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Er lijkt een dubbele bodem te zijn gevormd...de steun rond 10 euro is echter wel een bodem binnen de dalende trend...het blijft dus oppassen...
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@ Menco,

Deze zijn al verkocht. De putopties. Winst is genomen. Koop 22 en 23 sep op Euro 0,43 en 0, 46 per optie. Zie bericht op de ze site. Verkoop 0,59 per optie op 8 oktober, zie plaatje hieronder.

Winst 35 maal (ik neem even de hoogst koopkoers voor het gemak) maal (0,59 -0,46) is Euro 455. min Euro 30 transactiekosten= Euro 425 winst

Niet veel dus, maar het is winst.


ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
En morgen koop ik ik denk ik call optie RD of XOM. Ik zal hier de aan- en verkopen zetten. Met name RD Ant daar gaat deze topic over.
Frans Vogels 1 week geleden geplaatst
Ben benieuwd Ronald 😀
🔥 Menco Sweep 1 week geleden geplaatst
lekker Ronald, winst = winst !
Succes met de volgende trade 💪
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Afgelopen vrijdag nam ik een short in op WTI olie, zie
mijn site. Dit omdat ik verwachtte dat de storm in de golf in de VS en staking oliewerker in Noorwegen wel snel opgelost zouden worden.

Beide het geval en dus geen angst meer op verdere productieproblemen. Dus oliemarkt ziet weer teveel aan olie. Zo snel draait men 180 graden.

Wel is dit voor mij reden NIET nu weer callopties RD te kopen. Beter nu call opties RD schrijven (toch Menco?;)).

Ik lees met plexier alle technische analyses over RD, dus zowel fundamenteel als technisch staan de seinen op rood. Niet instappen zeg ik dan maar.

Maar daar is iedereen vrij in.
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Olie nu 2 uur later bijna 3% in de min. RD gaat denk ik mee naar beneden. En andere olieaandelen ook. Vandaag een uitgebreide voorraad en vraag/aanbod overzicht op mijn site geplaatst (sorry, abonnees only) daaruit komt naar voren dat er nog niet voldoende olie omgezet is andere producten. De vraag naar olie zal volgens de IEA wel herstellen in 2021, mits er een vaccin komt.

Mensen met olieposities 2020/2021, overweeg doorrollen 2023/2024.
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Toch nog op de valreep vandaag een tip. Short RD korte termijn. Long 2021.

Ik zal een aparte OIL tradelijst maken van mij olieposities zodat je kunt zien of de zelfbenoemde :) experts echt geld verdienen. 

Maar met uitleg over de gedachte gang. Je kunt dit op meerdere olieaandelen toepassen. Ik open even een nieuwe topic.
Frans Vogels 1 week geleden geplaatst
Waar kan ik de topic vinden Ronald?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 July 2020 om 15:13
Aantal lezers 101
Aantal reacties 52