RDS

Laatste reactie 24/10/2020 07:37 door Harm
· Markeren als ongelezen
Sven Botermans 1 week geleden geplaatst
Goede dag allemaal ,

Oké, mijn kaarten op tafel.
Heb een hoop aandelen RDS in portefeuille .... met 40% verlies op de teller.
De Trading Navigator (die ik onlangs heb aangekocht), zegt dat ik moet verkopen.
Emotie zegt natuurlijk het tegenovergestelde.

Wil toch graag wat meningen lezen daarover.
Ik geloof ook dat olie de komende jaren een pertinente rol zal blijven spelen in energieland.

Nu houd ik al even EXXON Mobile in de gaten met zijn groter dividend dan RDS.
Maar de Trading Navigator geeft daar nog geen koopsignaal.

Tips .....

mvg
Sven
🔥 Rien Bogaarts 1 week geleden geplaatst
Hallo Sven,

de Trading Navigator geeft ALLEEN koopsignalen (en exit koop signalen). De trading Navigator geeft NOOIT verkoopsignalen. De reden is dat verkoopsignalen vaak duiden op een kortdurende felle beweging waar je nauwelijks op kunt handelen (behalve nu bij RD naar het zich laat aanzien). Gemiddeld levert het volgen van deze SELL signalen verlies op....
Hans de Vries 1 week geleden geplaatst
Als de Trading Navigator nooit verkoopsignalen geeft zou ik wel eens willen weten wat
het woordje Sell en Resell betekend in de Navigator . volgens mij is dit het signaal dat je het aandeel moet verkopen.   Voor opties kan je het Sell signaal beter negeren .
Charles van Altena 1 week geleden geplaatst
Hallo Sven,

Exxon zit in een behoorlijke dalende trend, dus daar zou ik voorlopig maar van afblijven. Ten aanzien van je positie in RDS zou ik raad vragen aan Harm en Ronald de Zoete. RDS zit nog steeds in een dalende trend en tot hoever gaat dat door. Hoeveel verlies wil je nemen en wat is de kans op herstel? 

Iig succes en volg de TN. Dan gaat het uiteindelijk goed komen.
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@Sven,

RD zit nog in dalende trend, ook XOM. Zowel technisch als fundamenteel. De olieprijs is vandaag hersteld door afname olievoorraad VS groter dan gedacht. Logisch want 10 Miljoen vaten productie in de Golf is stilgelegd i.v.m. de storm.

De vraag naar olie neemt nog niet toe. En het is onderhoud seizoen aan raffinaderijen in de VS.

Voor de komende jaren zijn olieaandelen prima. De vraag naar olie blijft vlak tot licht stijgend tot 2030. Dat lijkt me ver genoeg de toekomst in.
De vraag naar aardgas gaat "exploderen" omdat kolen te vervuilend zijn en waterstof pas na 2030 een rol kan gaan spelen. De energievraag neemt hard toe de komende jaren, kortom olie en gas zijn gewoon gevraagd.

TN geeft nog geen koopsignaal. De olieaandelen zijn zeer hard afgestraft en zullen herstellen. Nu nog de bodem proberen te pakken. Ik houd je op de hoogte.
reactie op @ronalddezoete:
Sven Botermans Waarvoor dank !
5 dagen geleden

Beantwoorden

David Heukers 1 week geleden geplaatst
Ik heb ook wat Shell in het rood staan, maar zie dit echt als lange termijn...
Lekker in je portefeuille laten zitten, Volgend jaar gaat de prijs vast weer omhoog!
🔥 Sergio Garcia 1 week geleden geplaatst
Op de korte termijn zie ik RDS eerst nog richting de 10 gaan.
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
De Trading Navigator geeft zowel koop als verkoopsignalen alleen ik volg de verkoopsignalen (sell) en de sell exit (het stoppen met sellen omdat de koers 20% is gestegen en door de stop loss is gegaan niet omdat, wat @rienbogaarts​ aangeeft: "verkoopsignalen vaak duiden op een kortdurende felle beweging waar je nauwelijks op kunt handelen".

Het enige dat ik er van kan zeggen @sven205​ is het belangrijk om een strategie te hebben. Weet vooraf waar je koop en waar je verkoopt. 

Kies een strategie die bij je past en hou je daar aan.

Wil je fundamenteel beleggen, op basis van hoop...het zal wel weer goed komen (toch?) of liever op basis van een bewezen strategie waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kunt verslaan?

Ik persoonlijk kies voor het laatste...Mijn voorkeur gaat dan uit naar groeiaandelen en deze analyseren met de Trading Navigator.

RDS komt daar in beide gevallen niet in voor...zie ook wat er gebeurt met Fugro....probeer geen vallende messen te vangen als je niet in je vingers wilt snijden.
reactie op @harmvanwijk:
Hans de Vries volgens mij leg je hier toch duidelijk uit dat je bij een verkoop signaal eruit gaat.

4 dagen geleden

Beantwoorden

ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Ik heb wel een andere mening over RDS, maar dat is niet relevant. Maar hierbij mijn lijst met groeiaandelen olie:

Total - want aardgasprijzen gaan enorm stijgen, zie mij posts op deze site
Chevron, 40% project GPC in Nigeria, groei markt zuid Afrika!
RD- 50% inkomsten uit gas
Suncor Energy- zojuist 300 miljoen in windpark Alberta geïnvesteerd
Torumaline Oil Corp
Huskey Energy
Imperial Oil
Gibson Energy

Ik kies bewust mijn olieaandelen gebruik o.a. de TN van Harm om instapmomenten te bepalen. Ieder zijn manier. Succes!!

Frans Vogels 1 week geleden geplaatst
Interessante post allemaal zit ook ver in de min met Shell maar blijf vertrouwen op de Oilexperts hier..
En natuurlijk kan alles ..

Fijn weekend allemaal 😀
ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
Het probleem is nu dat de olieprijs $40/vat is. Te laag voor veel Oil Majors.

Op dit moment wordt 5% van de cashflow in duurzaam gestoken. Veel te weinig. Ze hebben 40-50 miljard Usd klaar staan om in de komende jaren te investeren. Investeerders vinden, nu terecht, dat Shell te zwart is en geen kant kiest. ExxonMobil investeert bijna alles in olie en gas de komende 10 jaar omdat ze daar de meeste winst verwachtende komende 5-10 jaar.

Waterstof wordt niet de oplossing in 2030. Aardgas wel, met wind en zon. RD verlaagt op alle fronten in de organisatie haar kosten om maximaal te kunnen investeren in..........? Waarschijnlijk richting 15-20% renewables en de rest in enkele olieprojecten, maar met name op aardgas.

Oil Majors zullen olie pas opgeven wanneer de toekomstige brandstoffen zeker zijn. Dat is nu niet zo. Waterstof is te duur en LNG projecten staan allemaal in de ijskast vanwege de onzekere wereldwijde vraag naar gas op dit moment.

De laatste analyse van Seeking Alpha geeft aan dat RD enorm ondergewaardeerd is en je het best 5-10 jaar op de plank kunt leggen. Maar je kunt ook andere artikelen op het internet vinden. Feit blijft wel dat de productie van olievelden hard afneemt de komende jaren en met de huidige olieprijzen de investeringen hierin nog verder afnemen. De energiebehoefte in 2020-2030 moet geleverd worden door olie/gas/zon en wind. 

De oliebedrijven die investeren in renewables, gas,  ( de zgn "transition fuels") verminderen heftige schommelingen van hun inkomsten doordat de prijsformules in renewables gegarandeerde marges opleveren. Maar het is dan wel aan de Oil Majors deze keuzes te maken en te communiceren. RD is zo ver nog niet.Marcel Weijerse 6 dagen geleden geplaatst
Sven  , hoeveel heb je belegd in procenten binnen de portefeulle ?  Gewoon ..houden..dividend herbeleggen,het is RDS komt wel weer goed .  😉 .
reactie op @bird:
Sven Botermans Tja, toch zo'n 8% ....
5 dagen geleden

Beantwoorden

Marcel Weijerse Valt mee,  verlies nemen is volgens mij nu geen optie met dit aandeel .  Dividend herbeleggen . Alleen de aandelen van het dividend optellen bij het totaal aantal aandelen,en geduld hebben. 
5 dagen geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Bart Van Der Linden 6 dagen geleden geplaatst
Hi Sen, ik zit in hetzelfde schuitje... die tweestrijd voelt inderdaad heel naar, want je wilt geen verlies nemen maar feitelijk heb je het al. 

Ik heb gekozen om de aandelen te houden en te profiteren van het dividend. Ik koop overigens ook niet bij.... zou enkel exposure verhogen.

ronald de zoete 5 dagen geleden geplaatst
Vandaag in de media wat ik al maanden schrijf:
"For the sake of Energy Transition, therefore, the Oil Majors should transition, in a balanced manner, but with a sense of urgency. If they do this while communicating well with their stakeholders, there is no reason to believe the global investment community will not overcome its current hesitancy and come to support their transition strategies. "

De transitie kan qua geld alleen gemaakt worden met behulp van de oil majors.

ook hier te lezen "it is hard to imagine how it could be achieved without leveraging the Oil Majors’ experience in delivering massive, technologically complex projects in the most inhospitable areas of the world, and seamlessly connecting the energy produced with consumers globally. "

Het is aan de Oil Majors om te communiceren dat ze op de juiste weg zetten, dan kan het imago van zwart naar groen verschuiven en zullen beleggers de oil majors gaan omarmen.
En zullen de koersen herstellen, ongeacht de olieprijs.

Ik heb, zie mijn site ook call opties RD 2020/2022/2024. Ik rol ze in delen door naar 2024. Dan moet de rol van de oil majors duidelijk zijn en de wereldvraag naar olie hersteld zijn. Zo niet, dan hebben we met z'n allen een veel groter probleem dan een verliesgevende positie.

charles van Droffelaar 5 dagen geleden geplaatst
Heb zowel RDS als Total in de portefeuille een gedeelte met verlies verkocht rest houd ik aan tot betere tijden
Bart 5 dagen geleden geplaatst
Volgens Sergio grafiek kan het nog naar beneden naar 10 euro of lager.
Christ Daamen 5 dagen geleden geplaatst
Heb ook calls 9 gekocht voor DEC-2024; deze geven volgens mij een uitstekend rendement als de koers weer een keer opveert in de komende 4 jaren met een beperkt risico. Staan nu nog wel in min, maar is een lange termijn positie tot de koers flink opveert. Dan worden posities in delen verkocht. 
wouter vanhoorn 5 dagen geleden geplaatst
ik heb ook zo,n 650 aandelen shell in portefeulje en met deze koers geven ze 5 procent dividend ik heb op verschillende prijzen gekoch van f 22,50 tot 10,50 je kan ze verkopen maar de beurs geeft niet zoveel perspextief 
ik denk ook gewoon vasthouden 
want de olie wereld is heel grillig en onvoorspelbaar 
de hele wereld hangt momenteel aan de corona pandemie wat het gaat worden weet niemand 
gewoon doorgaan met leven  want tien miljoen euro kunnen je niet genezen
als iedereen zich nou eens aan de regels hield  en zich niet gek laat maken komt het allemaal wel weer goed groeten wouter van hoorn
ronald de zoete 5 dagen geleden geplaatst
@ Bart, Sergio geeft aan dat op korte termijn het aandeel RD nog verder omlaag kan. Ja dat kan.

Houd wel 2020 en 2025 voor het gemak uit elkaar. We zitten nu in een "hele hectische" wereld waarin mensen elkaar gek maken. Net als Wouter schrijf. Ik houd me liever bij de feiten.

Ik zal hier een apart bericht voor aanmaken zodat we kunnen discussiëren of RD nu wel of niet potentie heeft. Ik zal laten zien dat zelfs bij enorme toename elektrisch rijden dit helemaal niet zulke grote gevolgen heeft voor de olievraag (2025-2030). En renewables wel groeien, maar ook niet verontrustend. Wel goede ontwikkeling trouwens.

En..nogmaals.....Het zullen de Oil Majors samen met de overheden, pijpleidingbedrijven en opslagbedrijven zijn die vorm geven aan de transitie naar waterstof. Ok. 1 vingerwijzing dan:)

Omdat waterstof nu graag door de overheden gezien wordt als de oplossing om CO-2 uitstoot te verlagen, vliegen alle subsidiekranen open. Maar de komende 10 jaar stijgt of blijft de wereldwijde vraag naar olie gelijk. De aardgasvraag stijgt in deze periode met 50%. Kortom, zoveel verandert er echt niet.

Even deze storm laten uitwaaien en bij de eerste tekenen van solide herstel van de olievraag is het vroeg genoeg hier verder op in te spelen.
charles van Droffelaar 4 dagen geleden geplaatst
Beste Harm lees met verbazing, misschien niet goed begrepen, dat jij de verkoopsignalen negeert. Ik was er van overtuigd dat jouw strategie is "Volg de pijlen". IK heb bv Philips verkocht op basis van de pijlen achteraf blijkt dat de koers nu stijgt.
IK weet achteraf kijken is makkelijk maar toch wil ik graag weten volg je de strategie of niet zo niet dan ga ik deze ook aanpassen.
reactie op @charlesvandroffelaar:
Harm van Wijk Ik volg zeker de pijlen! Groen is kopen en rood is verkopen, tenzij er al eerder een zwarte pijl verscheen omdat we door de stop loss zijn gegaan. 

Misschien ben je in verwarring gebracht waar ik aangaf geen short posities in te nemen na een verkoopsignaal.

Overigens kan de koers altijd weer stijgen na een verkoopsignaal...de toekomst voorspellen kan de Trading Navigator helaas niet...volg je de strategie, dan volg je wel geld, maar het is geen glazen bol ;-)
4 dagen geleden

Beantwoorden

Sven Botermans 4 dagen geleden geplaatst
Ik heb een aantal ondergewaardeerde dividend aandelen aangekocht op het moment dat de Trading Navigator een koopsignaal gaf.
Is het dan een goed idee om direct een verkooporder (stop loss) in te geven op 20% onder de aankoopkoers ?
Of sla ik de bal compleet mis ?
Ik las dat de TN het beste werkt met groeiaandelen, vandaar deze vraag.
Het is allemaal nog erg nieuw.

mvg
Sven
🔥 Harm van Wijk 4 dagen geleden geplaatst
Hallo @sven205

Ik leg zelf geen doorlopende stop loss orders in omdat je dan tussendoor kan worden uitgestopt. Ik loop toch eenmaal per week door de markt en noteer dan wat ik moet kopen en moet verkopen. 

Ik hou het heel eenvoudig :-D
reactie op @harmvanwijk:
Rene D Maar zonder stoploss kun je op een aandeel dus ook veel meer verlies maken dan je verkoopsignaal na aankoop? Zeker als je maar 1 keer per week kijkt!
2 dagen geleden

Beantwoorden

Harm van Wijk Klopt, maar mijn ervaring is dat het voorkomt dat je tussentijds wordt uitgestopt.

Overigens kan een aandeel altijd onder de stop loss openen...maar je mag het zelf gebruiken zoals jij wilt. Ik geef aan hoe ik het doe en waarom dit voor mij werkt.
2 dagen geleden

Beantwoorden

Rene D Maar dan had je eind feb begin maart dus wel serieuze verliezen aangezien je alles pas einde week sloot. 
2 dagen geleden

Beantwoorden

Harm van Wijk Dat viel eigenlijk wel mee...door de verkoopsignalen en het doorbreken (het koste de AEX 2 maanden om 240 punten te dalen) bleef de schade beperkt...zie bijvoorbeeld RDS, ABN, ING, MT, etc...deze daalden meer dan 70%...
1 dag geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 October 2020 om 14:44
Aantal lezers 140
Aantal reacties 31