RD en olie hard omhoog.

Laatste reactie 23/11/2020 18:28 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
De precieze reden, lastig te zeggen, maar de call RD 12 dec 2024 explodeert. Hopelijk hebben jullie vandaag ook een geweldige dag. Voor de mensen die me gevolgd hebben.
Neem een beetje winst vandaag, koop een put ter bescherming van je winst. Het 1-2-4-8 principe dat ik hanteer zegt dat je mag bij kopen na 5-10% winst, dus je kunt aan de slag hopelijk. Succes.

Mijn abonnees kregen op 30/11 deze aanbeveling/alert.  Ik sta vandaag door RD op Euro 1400 winst en verzilver 1/3 hiervan en koop hiervoor put opties Nov 20 RD 12-12.20. Houdt het 1-2-4-8 principe in ere!!

🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Alert was uiteraard 30/10 uitgestuurd door mij:

🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Achtergrond prijsstijiging olie is hoofdzakelijk uitspraak OPEC+ dat ze langer hun huidige olieproductie zullen gaan beperking. Dus bij 7,7 miljoen vaten/dag blijven en niet naar 5,7 vaten/dag zullen gaan in q1 2021.
Officieel is nog niets, maar dit nieuws is al genoeg. Plus optimisme over beheersen Covid, wat uiteraard zo maar weer kan keren.

Alles bijna in het groen vandaag. Kijken of de VS het stokje verder oppakt.
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
OPEC+ en vaccin optimisme
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Aandeel RD kan nog verder doorstijgen. Met name doordat de aardgasprijs ook gekoppeld zit aan de olieprijs. Olie blijft nu doorstijgen. Dat is goed voor de aardgaswinsten in kwartaal 1 en kwartaal 2 2021. Uiteraard is RD nog LANG niet terug naar wat het zou moeten zijn. Euro 17,50 aandeel. Maar technisch staat RD nu ook eindelijk op groen:) Lange tijd geleden toch Harm?
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Inderdaad bemoedigend @ronalddezoete​ maar de stijging van de low van meer dan 20% is nog lang niet genoeg voor een koopsignaal...wacht tot het rode licht gedoofd is?
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Ben benieuwd Harm. Zal wel eerst een correctie naar beneden komen. Benieuwd waar RD dan opgevangen wordt. Geduld is een schone zaak.
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Vandaag stijgt RD door. Harder dan ik had verwacht. Voor diegenen die de calls rd 12 dec 2024 gekocht hebben destijds, pak een deel van je winst vandaag in lijn met het 1-2-4-8 principe.

Ik verkocht vandaag al mijn RD calls 2020 en koop alleen 2024 en verder terug. 
Deze rally kun je maar beter omarmen en nu tijd terugkopen. Door het nieuwe vaccin is de kans op luchtvaartherstel van 2024 naar 2023 naar voren geschoven. Met de vruchten die door RD in 2024 gerapporteerd gaan worden.

Het 1-2-4-8 principe is niets anders dan na een flinke koersstijging een deel van je winst pakken, putopties ter bescherming kopen om een deel van je winst te beschermen. De rest beleg je in dit aandeel of optie-serie die verder in de tijd weer in waarde kan toenemen.


oilexpert.nl olie- aardgas- waterstof

Bijlage is winst vandaag op de RD calls.


🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Kantelpunt RD nabij!!!
Leon Van Dam 1 week geleden geplaatst
Het kan hard gaan @ronalddezoete

Daar zijn gisteren de nodige "slachtoffers" gevallen...wat een knal!!!
(En natuurlijk zijn er de nodige gelukkigen...dat is het leven op de beurs)
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@ Leon. Ja zonder geluk vaart niemand wel. 
Technisch gezien wordt het plaatje steeds beter. Nu nog OPEC+ met de mededeling dat q1 2021 de olieproductie met 7,7 miljoen vaten/dag beperkt wordt en dan kan RD nog zeker 5% stijgen. 

Olie omhoog, LNG omhoog en benzine omhoog qua prijs vandaag. Dat kan morgen de koers van Shell (klinkt beter dan RD) verder omhoog zetten. 

Laten we eerlijk zijn na de afstraffing van Euro 17 naar 10, mag het ook wel een keer. Ikzelf zie RD nog wel de Euro 14 raken dit jaar, maar wel met een beetje hulp van OPEC+.
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Olieprijs verder omhoog. Shell zal vandaag wel hierop verder stijgen verwacht ik. koersdoel euro 14, binnen 1 jaar euro 16. Op basis futures lng en olie plus marge raffinaderijen naar $2 gemiddeld. Er komt nog wel een flinke afschrijving op de raffinaderij in het Verre Oosten. Geen verkoop, wel ombouw naar biofuels en importterminal.


🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Ondanks de stijging van Brent de afgelopen dagen, betwijfel ik of dit echt de omslag is van de trend...hooguit is het beeld nu meer neutraal.

Verder vraag ik mij af hoe snel de schade die is aangericht is hersteld...

Ik blijf voorzichtig, maar complimenten aan @ronalddezoete​ voor dit prachtige resultaat!!
🔥 Sergio Garcia 1 week geleden geplaatst
Ik ben het met jee eens Harm, er moet technisch nog het nodige gebeuren.
Het lange termijn beeld is nog zwak. In de weekgrafiek heeft de koers de 50% weekpivot getest en lijkt nu richting de 25% te gaan. Let op de indicatoren, deze hebben hun vorige toppen uitgenomen terwijl de koers dat nog moet doen. Pas bij een RSI boven de 70 zal de downtrend veranderen. Zover is het nog lang niet.

Op de korte termijn echter (uurgrafiek,) is er nog ruimte om te stijgen. De koers probeert door de 25% uurpivot te breken. Daarboven liggen de 50% uur- en 25% weekpivot (ze overlappen elkaar). Als de koers door de 14.3 zone kan breken dan ligt de weg naar 15.4 open. Maar zover is het nog niet...

Desalnietemin, de afgelopen dagen scheen de zon voor de mensen met long posities :-)
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Bedankt Harm en Sergio. Mooi staaltje technisch versus fundamentele analyse. Liever heb ik beide signalen op groen. Wel precies de reden dat ik beleggers aanmoedig winsten te nemen en te "greedy" te worden. 

@ Sergio, ik dacht dat een RSI boven de 70 bijv. niet aangeeft dat de koers verder omhoog kan, maar alleen een teken is dat er een uitbraak van de koers nabij is. Kun jij me dit uitleggen. Hoe gebruik jij je RSI in dit specifieke verhaal voor RD?
🔥 Sergio Garcia 1 week geleden geplaatst
@ronalddezoete

Er zijn veel mensen die de RSI als een overbought/oversold indicator gebruiken. Meestal worden die grenzen bij 70 (overbought) en 30 (oversold) gelegd. De RSI is meer dan dat. Je kan de RSI ook gebruiken om de trend (bull/bear) te bepalen. Een bulltrend vindt plaats als de RSI boven de 70 weet te komen. Bij een beartrend dient de RSI onder de 30 te komen. 

Ik zal hieronder in het kort een bulltrend uitleggen. De eerste stap is dus een RSI>70 (liefst boven de 72-73). Het is algemeen geweten dat de RSI niet "lang" overbought (of oversold) kan blijven, deze dient eerst af te koelen (= zakken) vooraleer deze verder kan stijgen. Bij het zakken van de RSI is het belangrijk dat deze boven de 30 weet te blijven. Tijdens deze dalende fase zullen er positive reversals gevormd worden. Hierbij maakt de RSI lagere bodems tov de koers. Tijdens dit proces ontstaan er dalende kanalen in de RSI. Weet de RSI naar boven uit te breken dan zal de koers verder stijgen. Dit proces zal zich normaliter 3 tot 4 keer in de uurgrafiek herhalen. Daarna is de tijd gewoon op. Dan zal de trendkeren naar een down of een zijwaartse trend.

In de uurgrafiek van hierboven heb ik zo'n dalend (groene) kanaal in de RSI geplaatst. Dit is/heet  een pos reversal. De RSI zet lagere bodems tov de koers. Dit dalend kanaal is gevormd NADAT de RSI boven de 70 wist te komen. De uitbraak naar boven uit zo'n kanaal gaat vaak gepaard met een sterke koerstijging. 

Voor meer info raad ik de boeken van Constance Brown en zeker die van Walter Bayens aan. Vooral deze laatste vond ik zeer goed.

Naast deze techniek gebruik ik de methode van Rick Ackerman. Hiermee kan je de kd's berekenen (25, 50, 75 en 100% pivots). Verder heb ik zelf nog een toevoeging gemaakt om de trend bij te houden. Dit zijn de cijfers/letters in de koers. Dit is een trendtelling gebaseerd op de fractalstructuur van de koersen. In het kort houdt dit in dat een trend uit minimaal 5 fractals bestaat. Minder kan niet. In het geval van RDS op uurbasis, denk ik, als mijn scenario klopt, dat er nog een beweging naar boven moet volgen, de 5. De pivots geven dan aan waar de koers naar toe wil/kan gaan.
🔥 Sergio Garcia 1 week geleden geplaatst
WTI heeft inmiddels de 100% gehaald. Voorafgaand aan deze beweging (het halen van de 100%) was er een pos reversal gevormd en deze werd naar boven uitgenomen (zie dalend groene kanaal).

En nu?! De koers en de indicatoren lopen parallel. Er is geen neg divergentie te zien. Dit duidt erop dat de koers verder kan stijgen.

Merk op dat het beginpunt waarmee de koersdoelen worden berekend niet op de bodem begint (waar de 2 staat). Als dit beginpunt wordt verlaagd naar het begin van deze uptrend dan kan de koers nog even doorstijgen tot de $43.70.
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Bedankt Sergio!
Goede uitleg,
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Sergio, hoe zie jij nieuwe koersdoelen RD, na flinke stijging vandaag?
🔥 Sergio Garcia 1 week geleden geplaatst
Het eerste kd ligt rond de €14 (50%) - 14.20 (25% = dag pivot) zone.
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@Sergio bedankt!


Voor degenen die me vanaf deze site volgen:

De calls RD call dec 2024 weer in de winst. Ruim 1500 Euro winst vandaag erbij. Zie bijlage.

Zoals ik 5 dagen geleden schreef, zie bericht hierboven, verkoop een deel van je calls, of bescherm ze met een put optie.Voor mensen die wat risico willen mijden en een deel van hun winst willen verzekeren: na vandaag weer een flinke stijging is het wellicht verstandig weer een deel van de calls rd 14 dec 2024 te beschermen. Niet verkopen dit keer. Dat hoeft niet, de trend is nog omhoog gericht vandaag. 

Koop onder je huidige RD positie een kortlopende putoptie(s). Ik kocht zojuist de put RD 14.00 20DEC20 voor 0,61 Euro.

Ja, als RD doorstijgt verlies ik deze premie, zakt het aandeel RD toch wat terug de komende weken, dan pak ik wat winst met deze putopties. Dit in lijn met het 1-2-4-8 principe dat ik trouw volg.

Ik kies december 2020, omdat OPEC+ pas eind nov/begin dec 2020 met een beslissing komt over hoe ze hun toekomstige productie wel/niet gaan beperken. Met de huidige stijging van de olieprijs, kunnen ze zomaar te optimistisch worden en niet extra hun olieproductie beperken.

Iets om over na te denken misschien?

Oilexpert olie-aardgas-waterstof

🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Ok, hoe doe ik dat dan precies?

precies, zie bijlage. Mijn laatste puts zitten er nog bij (de put 14 dec 20). Ik wil het hier hebben over hoe ik deze maand november bescherm.

Bij de eerste stijging van RD kocht ik de put 11 november 20, daarna de 13,20 en daarna de 13,60 en de 14. En vandaag ga ik mijn RD positie met putopties december beschermen tegen een flinke mogelijke daling van het aandeel RD.

Je ziet ook dat de waarde van de premie ook steeds verdubbelt van niks waard tot 0,06 tot 1,135 tot 0,30 en december 0,61 Euro. Is geen toeval.

Dus als RD niet meer stijgt, ben ik in totaal nog Euro 1200 kwijt voor november. Mocht het aandeel RD gaan zakken zal ik laten zien hoe de bescherming met putopties mijn positie voor een deel beschermt.

Het is een manier, voor mij werkt het prima. Beetje in verdiepen, het is best simpel en voor mij als optie-leek te snappen. Beheersbaar zeg maar.🔥 ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
Helaas zit ik op een locatie en kan ik mijn printscreen niet tonen. Gisteren kocht ik een extra optiebescherming put RD 14.40 nov 2020 tegen Euro 0,22 (20 stuks). Printscreens volgen vanavond.

De putopties die ik hierboven innam zijn mijn redding geweest voor de daling van het aandeel RD.
Mijn resultaat is vandaag, 13.25 uur 235,94 Euro negatief! En dat op een positie in RD van Euro 32.000

Het aandeel RD is nu -3,22 %. Dus het hanteren van het 1-2-4-8 principe, dus bij derde winststijging van meer dan 5% je positie beschermen met putopties (50%) is weer bewezen succesvol. Zonder deze putopties zou ik nu op een verlies staan van circa -3,33% maal 32000 = Euro1050. Ongeveer.

Maak je deze methode eigen, het is niet moeilijk en zorgt voor een mooie bescherming. Des te heftiger te koers naar beneden zakt. Des te beter je relatieve bescherming.

🔥 Sergio Garcia 2 dagen geleden geplaatst
RDS is bij de aangegeven zone aangekomen (25% uurpivot en 50% dagpivot). Hoe nu verder?

Ik heb gisteren mijn posities gesloten om de volgende redenen. De eerste is de stand van de bovenste indicator, deze heeft een dubbele top gezet tov de koers en de RSI. Ten tweede is de uitbraak van de RSI uit het dalend groene kanaal niet echt om over naar huis te schrijven. Normaal gesproken reageert de koers hier heftig op. Je ziet ook dat de RSI weerstand ondervindt van de rode MA. Daarnaast is de 5 gezet. Dit kan duiden op het einde van de korte termijn uptrend. Dit waren genoeg redenen om voor het weekend mijn posities te sluiten.

Anderzijds, de RSI bevindt zich nog wel in de bull range (RSI staat boven de 30 en er is geen neg divergentie waarneembaar). De koers zou dus bezig kunnen zijn met een pullback om nadien nog verder te stijgen.

We zullen maandag wel zien wat RDS beslist...
🔥 ronald de zoete 2 dagen geleden geplaatst
@Sergio. Bedankt, lastig hoor. Technisch kan jij zomaar gelijk krijgen. Fundamenteel gezien misschien een jleine tievoeging waarop je kunt inspelen op RD. 30 nov/1 dec gaat opec+ besluiten wat ze doen in q1 2021.

Ik zou dus donderdag vrijdag stiekum ;) long gaar RD want Opec + gaat beperken. Olieprijs omhoog en rd omhoog. Dus gezien uitleg Sergio kun je in de daling wat opties dec 20 oppikken. Want als er een rally komt id die fors en kort. Want dan realiseert men dat de lockdowns in q1 gewoon doorgaan.

Dus ik ga voor 2e scenario; pull back deze week en daarna rally.

Succes over 10 dagen weten we het. Ik heb nog steeds 100 calls dec 24 in mijn bezit en houd ze vast. Maandag ga ik hogere calls dec 24 schrijven. En wat calls schrijven dec 2020. Beetje bescherming nooit verkeerd

Oilexpert olie aardgas waterstof
🔥 Sergio Garcia 2 dagen geleden geplaatst
De koers bevindt zich momenteel op een kruispunt, het kan vanaf hier verder stijgen of dalen (duh!) Hieronder volgt meer uitleg.

Een trend kan uit 9 fractals bestaan. De koers heeft momenteel de 5de gezet. De volgende scenarios zijn mogelijk:
1) Na de 5 volgt nog een 6,7,8 en 9 (dus koer kan naar de 75% en 100% stijgen
2) De 5 was de top en de trend keert naar een downtrend (abcde)
3) Er volgt een zijwaartse fase (5 fractals)

Scenario 1. Ik heb in de grafiek een nieuwe projectie geplaatst op basis vd koersbeweging 4 --> 5. De koers bevindt zich nu tegen de 25% pivot. Kan de koers deze doorbreken, en er boven blijven, dan ligt de weg naar de 50% open. 

Scenario 2. Hier bevindt de koers zich ook op de 25%. Wordt deze neerwaarts doorbroken en blijft de koers er onder dan zal het richting de 50% gaan.

Bij scenario 3 zal de koers ergens in deze zone stuiteren. De RSI zal hierbij ronde 50 blijven.

Ik wil ga niet anticiperen welk scenario het gaat worden, vandaar mijn winstname. Het antwoord op de bovende vragen zal volgende week komen.

Momenteel is de 7 of b nog bezig...
🔥 Sergio Garcia 2 dagen geleden geplaatst
Op dagbasis is er neg divergentie en de koers is bij de 50% pivot aangekomen. Dus een pullback is mogelijk.
🔥 ronald de zoete 1 dag geleden geplaatst
Nog meer info, het duizelt me. Maar duidelijk dat de komende week belangrijk wordt. Ik kijk er naar uit!

Bedankt sergio
🔥 ronald de zoete 10 uur geleden geplaatst
Nou RD maakt wel duidelijk dat ze omhoog wil vandaag. 

@Sergio is Euro 14,60 nu 1e koersdoel?

Voor de beleggers die me volgen met de call rd 14 dec 2024. De waarde is nu verdubbeld. Zie mijn site aankoop; 2,04 nu 4 Euro. Dus volgens het 1-2-4-8 principe heb je vandaag, na de opmars van afgelopen vrijdag weer ruim 5% winst gemaakt. 
Het is nu aan jou of je nu weer dubbel bijkoopt volgens het 1-2-4-8 principe  en tegelijkertijd weer voor 50%-100% van je winst putopties dec 20 koopt.

Ik heb dat zojuist wel gedaan.

Dus winst vandaag : Euro 2200. (zie afbeelding)
Gekocht put opties RD P 14.50 18dec20 voor Euro 2100.

Ik heb dus ervoor gekozen mijn hele dagwinst te investeren als bescherming voor mijn long positie rd 14 dec 2024.

Mocht er een flinke dip komen voor 18 dec 2020 dan vangen de putopties aardig wat op. Stijgt RD met meer dan 3% tot 18 dec 20, dan heeft deze bescherming me niets gekost.

Ik denk dat RD verder gaat stijgen, maar daar heb ik al genoeg fundamenteel over geschreven. 

Het is nu aan de technisch analisten die hopelijk meer duidelijkheid kunnen geven.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof


🔥 Sergio Garcia 9 uur geleden geplaatst
@ Ronald.

Ja, de 50% was de eerste koersdoel. Deze is inmiddels gehaald.
De 75% is de volgende.

Sergio
🔥 ronald de zoete 8 uur geleden geplaatst
@Sergio,

Als ik kijk naar de RSI, moet ik dan al zenuwachtig worden, of niet? Hij is hoog en gaat wat afvlakken.
🔥 Sergio Garcia 8 uur geleden geplaatst
Klopt, de RSI staat hoog en kan niet lang in deze zone blijven maar deze beweging bevestigt wel de stijging. Wat verder opvalt is dat beide indicatoren parallel lopen met de koers en er is dus geen divergentie te zien. Dit is een aanwijzing dat de koers verder kan stijgen.
🔥 ronald de zoete 6 uur geleden geplaatst
Kijk daar hebben we wat aan. Bedankt. Heb de puts gekocht als wat bescherming. Ben benieuwd of RD nog een extra zetje omhoog krijgt bij opening VS.
🔥 ronald de zoete 4 uur geleden geplaatst
RD krijgt toch nog extra zetje mee door de VS.

Ik heb extra 10 puts RD dec 2020 gekocht. Om precies mijn 2200 Euro winst in te zetten. Die zijn vandaag ruim Euro 500 minder waard geworden. Zie screenshot.

Erg? Welnee.

Wat heb ik nu bereikt? De puts beschermen mijn winst voor een deel en ondertussen is mijn winst vandaag met Euro 200 verder toegenomen. Morgen weer verder. Gaat RD toch morgen dalen, dan ga ik morgen call opties RD verkopen op de langere termijn. Zo blijf je lekker bezig:)

Ik geef het toe, je moet er wel de tijd voor hebben. En zin in hebben. Maar ja dat heb ik nou allebei.

De 75% van Sergio is bijna gehaald, op naar de 100% lijn. 15,30 Euro voor RD. gaat dat deze week lukken?Rombout Kerstens 3 uur geleden geplaatst
Royal Dutch doorbreekt moving average 200. Langetermijn trend weer in groen territorium. 
🔥 ronald de zoete 2 uur geleden geplaatst
Bedankt Rombout. Technisch zien jij en Sergio mogelijk verder stijgen. Ik ben benieuwd!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 November 2020 om 13:15
Aantal lezers 92
Aantal reacties 36