Pensioen naar max. 60 k

Laatste reactie 08/04/2021 19:06 door Michael
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Wisten jullie dat dit eraan komt. Of kom je niet aan dit bedrag?

Binnen 1-2 jaar is de bedoeling. Dus de overheid wil dat we meer geld gaan uitgeven. Nu.
🔥 Michael Groenewoud 2 weken geleden geplaatst
Heb je ook een bronvermelding Ronald?
reactie op @michaelgroenewoud:
Werner Van der Gaag Misschien deze: https://www.lad.nl/zorgen-over-pensioenopbouw/#:~:text=De%20doorrekening%20van%20het%20CPB,salaris%20van%20maximaal%2060.000%20euro. 
2 weken geleden

Beantwoorden

🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Mijn bron is afkomstig van intern schrijven gisteren aan personeel van zeer groot Nederlands bedrijf dat ze hiermee rekening moeten gaan houden. Komt uit koker van VVD en D’66. En laat die nu wel zwaar meetellen in het toekomstige kabinet.

Nog meer geld dat nu in netto pensioen sparen constructies terecht gaat komen, lees geld naar aandelen. Of in bijv. Onroerend goed.

Het is naief overheid om te denken dat mensen geld dat bestemd was voor hun pensioen nu uit gaan geven. Wishful thinking.

Ik snap dat je de komende jaren de consumptie wilt aanjagen, deed kabinet ook na crisis 2010. Maar wat is beter vermogende pensionada’s die hun kinderen en omgeving supporten als ze een steuntje nodig hebben, of niets-extra pensionada’s die in een (te) dure Tesla rijden?

Opvallend is dat dit een maatregel is die nergens tijdens het verkiezingsdebat naren voren is gekomen.
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
De enige uitleg die ik kan geven is dat de overheid steeds meer experts inhuurt die bezig zijn met het manipuleren van het volk (https://nos.nl/artikel/2367971-duits-ministerie-schakelde-wetenschappers-in-om-corona-angst-op-te-wekken.html) Framing, censuur en het aanjagen van angst is aan de orde van de dag. 

Een voorbeeldje weer gisteren...

https://www.parool.nl/amsterdam/demonstratie-museumplein-voorbij-na-ingrijpen-me~b81e50a4/?fbclid=IwAR2NFPIw_5dH4-iU7Pg8nVcG5_Ob2DyZ-zkDAs2mudalbaTorNCME2CggDg

"Onder hen zijn waren er enkele tientallen die groene legerjassen droegen. Zij worden door de demonstranten ‘de veteranen’ genoemd." 

Dat het veteranen zijn die opkomen voor de vrijheid van de burgers boeit deze voormalige verzetskrant niet...ze doen het voorkomen of er een paar mensen een groene jas aandoen en legertje spelen...

De democratie is stuk (kijk bijvoorbeeld naar de kwestie Omtzigt), de politie is stuk...zie het politiegeweld wanneer er een demonstratie is tegen de overheid en de media is stuk (framing en censuur). 

Wanneer worden mensen wakker en zien wat er zich afspeelt?
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
Prima plan:
ik kan met 60k best uit de voeten.

Als je met z'n 2-en bent dan komt er 120k binnen,
best lekker.

Wél ervoor zorgen dat je natuurlijk géén woonlasten meer hebt (hypotheek dus volledig aflossen) en met de nodige zonnepanelen op je dak ben je niet afhankelijk van de (alsmaar stijgende) energie/stook-kosten.


In de loop der tijd er gewoon voor zorgen dat je een goed gespreide beleggingsportefeuille opbouwt:

aandelen selecteren via de Trading Navigator van @harmvanwijk​,
opties doe ik zelf voor de maandelijkse cash flow 😄

en je bent volgens mij verzekerd van een prima pensioen -:)
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
@Menco was het maar zo simpel.

- Hypotheekrente wordt ook besproken deze te versoberen.
- De energiekosten gaan niet omhoog, de vaste aansluitkosten gaan omhoog. Dit omdat de netbeheerders inkomsten mislopen door de zonnepanelen, en verzwaring van het net moet komen om de pieken aan te kunnen qua aanlevering. Dus in de toekomst gaan we meer  betalen.
- huis helemaal aflossen in misschien niet slim. Mijn financieel adviseur meldde me onlangs dat er een voorstel ligt om de overwaarde van je huis in box 3 te krijgen (WOZ-hypotheekschuld). Heb jij alles mooi afgelost, krijg je over totale waarde van je huis Box 3 over je heen. Dit is meer dan een proefballonnetje.

Financieel onafhankelijk worden, heb je helemaal gelijk, maar de overheid zal het ons lastig maken.

Geld haal je binnen via zaken die mensen allemaal nodig hebben (brandstof, energie, wonen, pensioen, zorg(verzekering)). En daarna bij de rijken.


🔥 Raoul Suurmeijer 2 weken geleden geplaatst
Maar 'de overheid', dat zijn we eigenlijk zelf natuurlijk. Dat zijn onze wegen, scholen, medische zorg, defensie, bestuur van het land, koningshuis(!) etc. etc. Het geld dat aan de ene kant wordt opgehaald gaat er aan de andere kant net zo snel weer uit.

Hoe de overheid dit geld verstandig moet verdelen heeft iedereen een eigen mening over natuurljik en ook of dit wel op een efficiente en handige manier gebeurt. En wij vertrouwen de door ons gekozen volksvertegenwoordigers dit goed te doen of goed te controleren. 

Maar een plotselinge hap uit je reele inkomen door bepaalde maatregel is niet fijn, je mag hopen/aannemen dat dat elders weer deels wordt gerepareerd. Echt ingrijpende zaken, zoals afbouw hypotheekrente aftrek worden dan ook terecht over vele jaren uitgesmeerd.

Sowieso vind ik het onlogisch om het eigen huis (waar je in woont) in box1 te hebben, net zoals de hypotheekrenteaftrek. Maarja, het zijn ooit goed bedoelde maatregelen, met uiteindelijk toch niet helemaal het gewenste effect.
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
@ Raoul.

Mee eens. 

Waar het mij om gaat is dat de overheid te kust en te keur de regels aanpast waardoor burgers niet meer weten waar ze aan toe zijn. Eerst was er het spaarloon. We moesten maar gaan sparen vond de overheid. Appeltje voor de dorst. Door succes door de overheid de nek omgedraaid. Lijfrente verzekeringen kopen, dan heb je een mooie oude dag, vanwege succes, nek omgedraaid. 

U kunt lenen wat u wil, spaarhypotheek, we jagen zo de huizenmarkt aan. Nek omgedraaid. U moet nu aflossen is beter voor u, later geen/minder schuld. En binnenkort mag overwaarde, DOORDAT WE ZO AFLOSSEN, naar box 3.

Daar heb ik moeite mee. Wat we ook doen, tijdens de wedstrijd worden de regels veelvuldig aangepast. Je houdt de bevolking een worst voor de neus; mijn huis wordt mijn pensioen,
🔥 Raoul Suurmeijer 2 weken geleden geplaatst
Klopt, het te vaak veranderen van de spelregels is funest voor vertrouwen. En dat is natuurlijk helemaal het geval wanneer ineens lasten omhoog gaan van lange termijn verantwoordelijkheden zoals een hypotheek, subsidie op een schone auto, zonnepanelen etc. Het stoppen van een bepaalde spaarrekening heeft dan al weer minder gevolgen, ga je gewoon hier beleggen ;-)
🔥 Michael Groenewoud 2 weken geleden geplaatst
Energiekosten niet omhoog Ronald? Verklaar je nader. Geloof er niks van. Kennelijk moet die warmtebron er komen ten nadele van het gas. Verademing trouwens om die artikelen van Ronald Plaskerk te lezen (De Telegraaf).

Waar is trouwens het angstverhaal gebleven van onze pensioenen welke in buitenlands beheer zou kunnen komen te vallen? 

Maar goed het item was pensioen afkappen tot 60K. 
Inkomenspolitiek nu ook tot in de pensioenen..

Maar let op mensen, pensioen is een lastig verhaal. Zullen we dat toch maar aan de echte materiedeskundigen overlaten?
🔥 Michael Groenewoud 2 weken geleden geplaatst
23 maart 2021 – De dekkingsgraad van ABP is de afgelopen maand met 4 procent gestegen, naar 97,5 procent. Oorzaak daarvan is de hogere rente. Dat meldt het ambtenarenpensioenfonds.

https://ambtenarensalaris.nl/algemeen/dekkingsgraad-abp-flink-gestegen/?utm_source=Email&utm_campaign=Nieuwsbrief&utm_medium=Sendy
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Ik bedoel de energiekosten gaan niet omhoog zozeer (de commodity kosten) , maar de aansluitkosten. Veel mensen denken dat ze straks veel goedkoper uit gaan zijn doordat ze zelf zonne-energie consumeren etc. En straks zelfs geen gas meer nodig hebben. Ondertussen mot er zwaar geïnvesteerd worden in ons net, en daarom verwacht ik veel hogere aansluitkosten. 

Pensioen is inderdaad lastig verhaal, maar mocht het binnenkort "opeens" in de media komen. Het is dan geen verrassing.
Jaap Vonk 4 dagen geleden geplaatst
Ik ben er niet gerust op dat modaal verdieners die altijd pensioen hebben ingelegd niet heel sterk in koopkracht terug gaan de komende tientallen jaren. Straks geeft 60k wellicht een koopkracht vergelijkbaar met de huidige bijstand. 

Klopt het dat onze pensioenfondsen van de EU/ECB slechte leningen op de balans moeten nemen om banken en overheden met problemen te helpen? En samenhangend dat bij vaststellen van dekking en indexering van een veel minder rendement dan het gemiddeld gemaakte rendement moet worden gerekend?

Krijgen we nu wel of geen extra inflatie door quantative easing? De genen die zeggen het echt te weten beweren dat daarmee wel rotzooi van banken balansen naar de ECB gaat en nieuw geld terug komt op banken balansen, maar dat het vandaar niet extra de economie in stroomt omdat er meer is, dus we krijgen niet meer geld uit te geven voor de zelfde producten en diensten, dus worden die daar niet duurder door. De ECB koopt ook aandelen, die daardoor duurder worden, dus als je aandelen mee zou nemen in de inflatie index dan zou die er wel door omhoog gaan.

Klopt het dat ECB eigendom is van grote banken en dat het doel idd wel is de stabiliteit te bewaren, alleen niet de stabiliteit van u en ik maar de stabiliteit van de eigenaren die onbeperkt willen blijven genieten van het privilege om geld uit niets te mogen creëren voor een ieder die aanklopt voor een lening.?

Als geld creëren de banken niks kost en alleen rente oplevert, waarom komen banken dan in problemen als er niet terug betaald wordt? Of brengen banken zich louter met derivaten handel in problemen?

Hoe kom ik uit het systeem? Aandelen gaan straks hard crashen, fiat geld gaat defaulten, edelmetalen worden tot de laatste snik omlaag gemanipuleerd en als dat niet meer lukt geconfiskeerd tegen een fractie van wat het waard zou moeten zijn. Vroeg of laat herpakken de machthebbers of de elite er achter zich voor wat betreft crypto en als crypto dan waarde behoudt zal dat een ieder worden ontnomen die niet grootschalig de machtspartijen financieren. Of zie ik iets over het hoofd?
 
🔥 ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
Mooi geschreven Jaap,

Ga er vanuit dat de overheden hun eigen agenda hebben. De burger betaalt de overheid.
Banken floreren als er schulden worden gemaakt. Immers eens moet het terugbetaald worden. Bij de ECB ligt dat anders.

Landen kunnen schulden kwijtgescholden worden. De burger niet. Tenzij reddeloos verloren kun je sinds gisteren in Utrecht wat van je schuld laten wegschrijven.

Kortom, wil je jezelf beschermen spreid verstandig. Van goud, tot vastgoed, van cash tot....

1 ding weet je 99% zeker. Bij de armen valt niets te halen. Ben je niet arm, wees voorbereid. Haal kennis en neem actie.
reactie op @ronalddezoete:
Jaap Vonk Klinkt verstandig Ronald. 'Heb proberen te spreiden maar totaal zonder succes want sommige dagen gaat alles op en anderen alles neer. 'Zit wat in aandelen via de 10x challenge van Tom Lassink, edelmetalen hopelijk fysiek via Goldrepublic, crypto, en tijdwaarde verdienen met opties met cash als margin in dollars en euro's. 'Zou niet weten hoe met vastgoed te beginnen en aandelen zie ik nu niet zitten, ik denk dat alles nu hoger gewaardeerd wordt dan straks.
4 dagen geleden

Beantwoorden

Jaap Vonk Ik denk dat zuid europese landen hun schulden lasten kwijt raken doordat een belangrijke Italiaan heeft weten te regelen dat ook voor hen de rente bijna 0 is (ondanks weinig kans dat ze gaan terug betalen) en hun schulden zijn opgekocht van de banken die ze aangingen door de ECB met nieuw geld en zonder enige haast om te laten terug betalen.

Ik heb het idee dat als zij (banken / landen) zo gemakkelijk heel veel kunnen uitgeven zonder er pijn van te krijgen dat ons dat ook moet lukken. Kunnen wij ons niet op een of andere manier verenigen tot een partij die groot genoeg wordt om ook oneindig veel te kunnen lenen tegen negatieve rente en alle vervelende dingen zoals risico's en aflos verplichtingen bij anderen leggen? Als wij 40 triljoen willen lenen tegen -0.2% staan banken toch te trappelen bij een marktrente van -0,5%. Pracht kans voor hen.
4 dagen geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
@Jaap,

Ha, je bent al aan het spreiden. Vastgoed is inderdaad lastiger, mocht je 10X challenge goed verlopen dan kun je daarmee stenen kopen. "Gewoon" fysiek vastgoed kopen. En inderdaad cash aanhouden, ik voorzie ook dat er dips aan gaan komen en dan ben je blij dat je niet vol belegd bent.
🔥 Michael Groenewoud 4 dagen geleden geplaatst
Koolmees zet streep door pensioen na 45 jaar werk

https://www.telegraaf.nl/financieel/361073080/koolmees-zet-streep-door-pensioen-na-45-jaar-werk

Kennelijk onuitvoerbaar en te duur.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 March 2021 om 17:40
Aantal lezers 251
Aantal reacties 20