optie op de AEX

Laatste reactie 12/01/2020 10:24 door Henk
· Markeren als ongelezen
Henk Huising 6 maanden geleden geplaatst
@harryklip​ Mr. Options van 612 naar 602 naar 611 in een paar dagen. Dit kan natuurlijk niet elke dag. Heb je een idee hoe we hier op in kunnen spelen? Ik verwacht dus een lagere volatiliteit van de aex in de komende dagen ten opzichte van de afgelopen dagen.

@hubertmeijles​ misschien kun jij ook een duit in het zakje doen. Ik zag je resultaten op twitter van het afgelopen jaar en ik was onder de indruk.  Met name omdat je aandacht verschoven is naar daytraden zijn dit natuurlijk mooie dagen. de DAX of andere indices zijn ook prima om een constructie op te zetten. Of handel je in futures?
Harry Klip 6 maanden geleden geplaatst
@henkhuising
Ja, vooral in de Dax futures kun je goed Daytraden, maar dat wil niet zeggen dat dat makkelijk is. Veel oud optiehandelaren dachten na 2003, toen de schermhandel begon en de open outcry eindigde dat zij wel even konden daytraden in de AEX of Dax. Voor de meesten een flinke scheur in de broek. Ik heb voor de klanten van Optieacademy gisteren een put geschreven op een Semi fonds, Besi.
Dus zo kun je gebruik maken van de vola. Die is vandaag al lager...
Gisteren was een ideale dag, vooral in de ochtend, om puts te schrijven. Ik doe dat het liefst OTm, want timing is natuurlijk ook een ding!
Henk Huising 6 maanden geleden geplaatst
@harryklip​  waar maak je gebruik van, probeer je de bodem te timen (oversold indicatoren) of gebruik je een uitbraak filter (de gedachte is de trend zet zich voort?
🔥 Menco Sweep 6 maanden geleden geplaatst
@henkhuising
Daytraden is echt een vak op zich, het moet je liggen en naar mijn bescheiden mening dien je tevens te beschikken over stalen zenuwen.

Ik heb het zelf geprobeerd maar het is gebleken dat dit niet voor mij bestemd is (helaas!).

Als ik je een advies mag geven:
ga op zoek naar een instrument dat bij je past.
Ikzelf ben tot de conclusie gekomen dat het beleggen met opties echt mijn ding is,
trouwens op dit platform zijn meer 'optie-fanaten'.

Maar jij moet op zoek naar het beleggings-instrument dat het best bij jou past,
succes gewenst!
reactie op @mencosweep:
Henk Huising Daytraden is ook niet echt iets voor mij. Ik doe het, alleen bij een hoge volatiliteit, als ik alle tijd heb en als ik lekker in mijn vel zit. Dan handel ik slechts 1 of 2 contracten (opties en futures). Ik ben te veel analist om te daytraden. Daardoor is mijn timing niet optimaal. Ik ben ook maar mens. 

Toch daag ik mezelf af en toe uit en kom ik uit mijn comfort zone.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Harry Klip 6 maanden geleden geplaatst
@henkhuising​ 
Ik gebruik niet 1 indicator. Ik kijk naar chart als basis, maar ook niet meer dan dat. Ik probeer het sentiment te halen uit de volatiliteit en het gedrag van particuliere beleggers. De beurs overdrijft vaak, maar ik ben vaak net iets te vroeg. Op de bodem kopen is maar voor 1 mogelijk, de liquidity provider, vroegere hoekman. Het is wel de 'sport' om het sentiment te duiden.
Hubert Meijles 6 maanden geleden geplaatst
@henkhuising​ Dank voor het attenderen op deze topic!
Leuk dat er weer activiteit op dit forum is, trouwens.
Allereerst is de handel in opties voor mij zeer interessant bij verhoogde volatiliteit. Ofwel het schrijven van opties is dan interessant. Dus heb ik de afgelopen maanden weinig op de AEX gehandeld. Wel met ASML, waar nog interessante premies op zitten. Heb me ook een paar keer op de stijging verkeken, met geschreven calls. Het fonds stijgt maar door. Gelukkig door tijdig hedgen door aankoop LT calls, heb ik de schade weten te beperken. En de laatste periodes is het schrijven van calls wel goed afgelopen en loopt er nu weer een mooie.

Ook het focussen op daytraden (DAX Futures) heeft mijn intensiteit op de optiehandel wat verzwakt. En ja, voordat je werkelijk start met daytraden, kost dit enorm veel tijd. Door ten eerste een strategie te vinden. Hiermee zoveel mogelijk trades doen, om statistische data te verzamelen om vertrouwen te krijgen er wel/niet meer door te gaan. 
De strategie is wel oké. Nu ben ik me aan het trainen op MINDSET! Het allerbelangrijkste. Ben begonnen aan het lezen van boeken van o.a. Mark Douglas.
Hoe meer ik er in bedreven wordt, hoe enthousiaster ik wordt. En nog beter wil worden.
't grote voordeel van daytraden is dat je naar bed gaat zonder openstaande posities. En dat je met bijv. DAX handelt tussen 9.00 - 10.30 uur en dan klaar bent.

Om weer terug te komen op de 1e vraag:
Lage vola geeft altijd de mogelijkheid om juist opties te kopen. Dat heb ik tussendoor wel gedaan. Maar ik doe meestal een combinatie: een callspread bijvoorbeeld. Dan doet het niet zoveel pijn als jouw visie niet uitkomt.
En de meesten weten dan wel dat als je koopt, je wat langere termijn opties moeten kopen, in combinatie met een korte termijn schrijven, kun je de investering verminderen en heb je ook nog de mogelijkheid de kort geschreven calls door te rollen.
Zal eens kijken naar long, dus calls:
Voorbeeld:
Je verwacht dat AEX over 1,5 week op 615 staat, dan is het volgende mogelijk:
Koop CALL FEB 2020 610 - kost 9,20 (delta 0,50)
Verkoop CALL JAN 2020 615 - ontvang 2,70
Investering = 6,50
Ideaal als AEX op 3e vrijdag van januari op 615 sluit. Geschreven call is niets meer waard.
Gekocht call zal iets van 14/15 EURO waard zijn. Toch een winst van 5/6 EURO.
Er is zoveel mogelijk. Of met MAR calls icm JAN of FEB calls. Investering wordt dan groter.
Wat is je budget, welk risico (=investering) ben je bereid te nemen?

De meesten hoef ik natuurlijk niets uit te leggen hoe prachtig instrument opties is. Met onuitputtelijke mogelijkheden. Maar nogmaals, wel de gevolgen = risico en mogelijke opbrengsten vantevoren berekenen. Dit kun je als je over de juiste kennis beschikt natuurlijk😃 
Zo, toch een aardig epistel geworden☺️
reactie op @hubertmeijles:
Henk Huising Welkom terug. Bedank voor je post @hubertmeijles​ We zijn inderdaad weer bezig om de activiteiten op dit forum te vergroten. Als iedereen zijn of haar input geeft dan komt het goed. We zitten inmiddels boven de 11.000 leden, dus daar kan het ook niet aan liggen.
6 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
Ik ben ook zeer benieuwd wat jullie vinden van de putspread strategie:

Henk Huising 5 maanden geleden geplaatst
Het is het overwegen waard om een out of the money putspread op te zetten. De 600-590 voor februari bijvoorbeeld. De volatility is laag de afgelopen dagen. Als de markt in beweging komt (zowel omhoog of omlaag) dan kan deze wel een behoorlijk oplopen. Put- en callspreads zijn geschikter dan het naakt schrijven van calls en puts.
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
@henkhuising​ ik ben wel benieuwd wat je vindt van https://mijn.beleggen.com/conversations/werkelijke-risico-van-vertical-spreads over de breedte en het managen van de spreads
Henk Huising 5 maanden geleden geplaatst
Zeker interessant @harmvanwijk. Wat mij vaak opvalt bij TastyTrade is de looptijd van de strategie. Dit is iets waar iedereen naar moet kijken denk ik. Zij hebben hier een aparte goede visie over. Mijn gedachte is om mijn overwegende long positie (in aandelen) af te dekken door een out-of-the money putspread op te zetten. 

Een lage investering met een potentieel groot resultaat (ter dekking van het negatieve resultaat op mijn aandelen). 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 January 2020 om 09:27
Aantal lezers 46
Aantal reacties 12