Olieprijs NOG verder gaat zakken! Hierom:

Laatste reactie 18/03/2020 17:12 door Harm
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Gisteren 16 maart schreef ik op mijn site waarom vandaag de olieprijs verder zou gaan zakken;

"Beste abonnee, wat is er bekend:
Er liggen 20 (!!) VLCC’s (tankers) van Nigeria in internationale wateren
Het gebruikelijke dagtarief van Usd 33.000/dag is in de spotmarkt nu Usd 250.000/dag.
Saudi Arabie chartert extra schepen om haar maximale productie te kunnen vervoeren naar klanten/opslag."
Saudi Arabië speelt met vuur
ER ZIJN GEEN KOPERS VAN FYSIEKE OLIE!!!

Vandaag noteert olie bijna 4% lager. Logisch want er zijn geen kopers voor fysieke olie (zie boven). De opslagtanks zitten bijna vol wereldwijd. De raffinaderijen nemen alleen hun contractuele volumes af. Alle verdere surplusolie zit in VLCC's (tankers) en er zijn alleen traders over die tegen "graf" prijzen een risico willen nemen. Traders bepalen nu de olieprijzen, niemand anders. OPEC produceert maximaal, Rusland ook en het Coronavirus doet de rest. 
Waar moet de onverkochte olie heen en tegen welke prijs?

De prijs is vandaag X. Een trader koopt tegen X en moet vervolgens een boot charteren en vervolgens de olie opslaan. Als de olie op de papieren termijnhandel in april  2020 verkocht moet worden tegen een premie van 0,4 Usd/Bbl (dat is nu zo), moet de trader van die 0,4 Usd/Bbl premie de olie kunnen verschepen en opslaan en zijn marge halen. Dat lukt niet met de huidige torenhoge vrachttarieven van VLCC's. Dus moet de prijs van olie voor april/mei/juni 2020 veel hoger worden voordat een trader de beslissing neemt een onverkochte tanker met olie te kopen. Of het moet de opslag in (lastig) of de boot moet 2-4 maanden ronddobberen als floating storage.

Maar het Coronavirus heeft alle inkopers bij raffinaderijen bang gemaakt. Geen inkoper gaat nu veel meer betalen voor olie die geleverd gaat worden in kwartaal 2 2020. Niemand weet hoelang het virus rondwaart en de impact op de wereldwijde vraag naar benzine, jetfuel e.d. is moeilijk/niet in te schatten. Dus de raffinaderijen kopen geen olie op de markt. punt. 

Dus trappen de traders de olieprijs net zo ver omlaag tot ze winst kunnen maken bij een aankoop vandaag en deze hoeveelheid op de termijnmarkt met winst kunnen verkopen. Om dat mogelijk te maken moet de prijs dus nog veel verder omlaag. Alleen een akkoord tussen OPEC en Rusland kan de vrije val naar beneden stoppen. Op mijn site kun je hierover meer lezen.

Nu weet je dus als belegger wat te doen. Wat de grafieken ook zeggen, fundamenteel gezien is de bodem nog niet gezet! Doe je voordeel ermee. Succes.
P.s. wat niet wil zeggen dat het oppikken van het aandeel RD een slecht idee is.....
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
P.s de olie (WTI = Western Texas Intermediate) breekt nu door de 27 Usd/Bbl grens!

Oilexpert.nl
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Het hangt af van hoe je lijn trekt, maar het ziet er niet goed uit inderdaad...ook niet voor Brent...
Jan Robert Schutte 2 weken geleden geplaatst
Sterke analyse @ronalddezoete​ ik zie ernaar uit om je webinar binnenkort te bekijken. 
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Beste Jan en beleggers,

Ik hoop binnenkort een webinar over de oliemarkt te houden, praten is makkelijker dan al die lappen tekst:)

De prijs van olie vandaag weer 10% naar beneden. 25,25 Usd/Bbl voor WTI olie. Lees mijn bericht van gisteren hierboven en je begrijpt dat we er nog niet zijn. We gaan volgens mij nog lager, maar het houdt wel een keer op. Maak je klaar voor de sterkste opleving van de olieprijs sinds jaren. Niet nu, wel dit jaar. Belangrijk is nu deze site nauwlettend in de gaten te houden. Lees je in en begrijp wat de triggers zijn die de oliemarkt in beweging gaat zetten.

Ik ga een apart bericht maken op deze site over de politieke achtergrond die nu in de oliemarkt speelt. Onze technische (TA) experts zullen hun visie ook geven en wanneer beide seinen, technische TA van onze experts en mijn fundamentele oliemarkt analyse, op groen staan is het volgens mij een mooi moment om in te stappen. Net voor de sterke trend omhoog. Een geweldige rit naar boven die ik graag samen met jullie afleg.

oilexpert.nl
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Dank je wel voor je mooie bijdrage. Hier dan een technische bijdrage. We zien een verkoopsigaal bij Royal Dutch Shell even onder de 30...de daling richting 10 was je bespaart gebleven wanneer je gewoon de pijlen zou hebben gevolgd.

Het werkt....daarvan raken gelukkig steeds meer mensen overtuigd!!!

 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 March 2020 om 20:51
Aantal lezers 32
Aantal reacties 6
\