Oliemarkt april 2021

Laatste reactie 12/04/2021 16:44 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
OPEC+ vergadert vandaag. Zeer belangrijk voor de olieprijs in de komende 2 maanden. Korte termijn staat de olieprijs onder druk. Frankrijk weer 4 weken in strengere lockdown helpt de olieprijs natuurlijk niet. Maar....over 2 maanden zullen we toch opengaan lijkt me. De druk wordt steeds hoger en de vaccinaties zouden toch hun werk moeten gaan doen. 

Oliebeleggers: zeer korte termijn short, langere termijn long lijkt me.
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Je blijft gelukkig optimistisch dat we nog uit de lock down komen @ronalddezoete​ :-D 

Maar wat blijkt uit tal van wetenschappelijke onderzoeken? Lockdowns zijn niet effectief om coronavirussen in te dammen. Daarom nemen steeds meer landen en staten afstand van opsluiting, winkelsluiting, etc. Gouverneur Ron DeSantis van Florida is een van de duidelijkste tegenstanders. Hij zegt onomwonden: ‘Lockdowns werken niet.’ Hij heeft gelijk.

Het is bijna niet te geloven, maar onder leiding van Mark Rutte, het kabinet, het OMT en het RIVM is Nederland eerst in een angstkramp terechtgekomen en vervolgens bijna een jaar lang op slot gezet. Onze lockdown behoort in combinatie met álle aanvullende maatregelen zelfs tot de strengste ter wereld. Dat blijkt uit de Government Stringency Index van de University of Oxford, die landen beoordeelt op strengheid van maatregelen, zoals sluiting van scholen en bedrijven, openbare evenementen, openbare bijeenkomsten, vereisten voor thuisblijven en internationale reiscontroles.

Ondertussen blijkt uit tal van onderzoeken dat lockdowns niet werken. Het wetenschappelijk bewijs stapelt zich op: steeds meer onderzoekers bereiken dezelfde conclusie: niet-farmaceutische maatregelen hebben geen enkel effect op de verspreiding van het virus, het aantal opnames of het aantal doden.

1 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.13484
2 https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2020.604339/full
3 https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(20)30208-X/fulltext
4 https://www.newsweek.com/covid-lockdowns-have-no-clear-benefit-vs-other-voluntary-measures-international-study-shows-1561656
5 https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.11.20062133v1
6 https://www.wtvy.com/2021/01/29/white-house-task-force-calls-for-florida-to-close-down-bars-restaurants/
7 https://www.texastribune.org/2020/11/18/texas-coronavirus-lockdown/
8 https://www.nbcnews.com/news/us-news/texas-florida-south-dakota-governors-refuse-lockdowns-coronavirus-resurges-n1248042

Zie ook https://www.fvd.nl/lockdowns-werken-niet
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Ik schreef hierboven 4 dagen geleden, zie bericht hierboven. Korte termijn olie short, langere termijn olie long.

Hopelijk heb je als belegger hier iets mee gedaan. Olie nu - 5 %!!

We zijn door de 2e bodem gezakt en nog meer ruimte naar beneden.

Dus morgen heftige koersschommelingen te verwachten. Ik houd mijn shortpositie aan, en op zoek naar oppakmomenten olieaandelen.
Daniel Larga 6 dagen geleden geplaatst
Bedankt Ronald, ik volg nog WTI turbo short.
🔥 ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
Graag gedaan.

Pak de winst op tijd. ik weet het het is lastig.

Deze week moeten de olievoorraden het gaan zeggen. Of de vraag is lager dan gedacht (voorraden omlaag), doordat raffinaderijen niet voluit produceren. Of de voorraden zakken weer met minimaal 3 miljoen vaten en de trend van voor de koude periode wordt hervat.

He is nu onmogelijk dit in te schatten, al zegt mijn gevoel dat raffinaderijen nog deels problemen hebben waardoor de vraag naar olie lager is dan gehoopt.
🔥 ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
Olie nu weer scherp omhoog. Het pessimisme is geheel verdwenen. In de VS blijft de rente laag..
De USD is zwakker, dus olieprijs omhoog. En de mondiale groei is naar boven aangepast.

Jo-jo-en noemen we dat. Puur emotie maar ook daar kan op gehandeld worden. Morgen de IPA voorraadcijfers uit de VS en dan woensdag de EIA met de officiële voorraadcijfers uit de VS. 

LNG blijft rond de $2.5/Mmbtu hangen. Kortom de Oil Majors klagen niet bij deze prijzen. Opvallend is dat RD achterblijft vandaag. Exact 17.00 Euro nu. Ik denk te laag.

🔥 ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
Olie zakt iran en e3+2 komen hoopvol uit vergadering.
Iran wil van de boycot af er zijn verkiezingen op komst. De VS heeft minder haast maar wil ook geen atoommacht erbij.
Het zal nog maanden duren maar de 1e belangrijke stap is gezet.
🔥 ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
Olie gaat als een malle op en neer. Dagtraders hebben hun handen hier vol aan. Toch wil de olieprijs die van haar $59,50 vat (WTI) plek komen. De ECB is benauwd dat de uitrol van vaccinaties de groei kan gaan vertragen. In het verre Oosten zijn er ook Corona zorgen.
De VS haat goed, De VK gaat goed. Bij ons rommelt het verder.

De beurzen, wij de beleggers, iedereen is klaar voor de grote spurt.....maar komt die wel?
Ach het is allemaal psychologie op dit moment. Daardoor fluctueren de koersen zo sterk

Het aantal uitkeringen is de VS gaat weer omhoog, dat helpt het sentiment niet echt. 

Toch lijkt een grootse neerwaartse beweging nu niet heel groot. Zowel de beurzen als de olieprijs vindt steun.

Vandaag verloren de Oil Majors dik. Tot -3%. Eigenlijk vreemd. Een olieprijs van $60-65/vat (Brent) is heel goed. Maar onzekerheid over het herstel van de wereldwijde vraag naar olie wordt met name door Corona geregeerd. Immers rijden en vliegen neemt pas echt toe na afbouw van de lockdowns.
🔥 ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
Dalende coronacijfers in India: 'Het ergste is achter de rug' : 23 feb '21

Nu ander halve maand verder: 
🔥 ronald de zoete 1 dag geleden geplaatst
Het wil maar niet lukken een duidelijke stip op de horizon te krijgen. Corona woekert om zich heen, en de olieprijs blijft rond de $59,50 /vat hangen.

Naast Corona vraagt men zich af hoe het helicoptergeld de daadwerkelijke economie gaat helpen.

In Italie heeft men weer geld nodig......dat lenen we wel kwijt (geen typo). Ik lees niet in de kranten over faillisementen, behalve D reizen daar kon geen stokje voor gestoken worden.

Wil de vraag naar olie herstellen dan moet de vraag toenemen. Je kunt momenteel de beurs niet los zien van Corona. En zelfs al probeer je dat, dan moet je toch de economische indicatoren vertrouwen.

Die vertrouw ik niet. En stel ze zijn juist, hoe gaan overheden met hun opgebouwde tekorten om? Vragen ze de EU om geld, omdat ze hun burgers niet willen belasten? Zie zeer recente ontwikkelingen in Italie. Ik verwacht van wel.

Wat wil ik nu schrijven? Pas op. De olieprijs is een hele goede indicator van een komende crisis. De olieprijs stijgt wel vaak tijdens de crisis omdat Oil Majors hun inkomsten zien slinken en de hand op de knip houden. En omdat olievelden een natuurlijk afnemende productie kennen wordt het aanbod kleiner dan de vraag. Ik zal er een grafiek bij zoeken die dit aantoont.

Wat er ook beweerd wordt door wie dan ook, ja ook ikzelf, een stagnerende of zelfs dalende vraag naar olie zal leiden tot een lagere olieprijs. Traders voelen en zien dat ze hun olieposities niet meer kwijt kunnen. De kopers verdwijnen. En dan gaat de achterdeur open.

Ben je momenteel zwaar belegd en wil je een beurdaling zien aankomen, let zeker ook op de olieprijs.

SA bepaalt in zeer grote mate de hoogte van de olieprijs, Corona de futures. De hoogte van de huidige olieprijs heeft niets met de economische toestand in de wereld te maken. Gewoon het werk van een kartel. Daarom zijn kartels verboden, behalve deze. Maar de toenemende volatiliteit van de olieprijs geeft het vertrouwen in het economische herstel aan.

Het geloof in een goede afloop check je door de future prijzen (barchart.com) in de gaten te houden. Backwardation (goedkopere prijzen verder in de toekomst) geeft aan dat traders geen grote posities innemen en toenemende backwardation is een goede indicatie dat herstel van de olievraag in twijfel getrokken wordt.

Uiteraard zijn er meer indicatoren, maar deze kun je gemakkelijk zel dagelijks bijhouden.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof

🔥 Sergio Garcia 1 dag geleden geplaatst
Hieronder staat een grafiek met de prijsactie van de afgelopen maanden.
De verwachting van de prijsprojecties was dat de prijs naar de 100% zou gaan. Dit ging gepaard met een RSI van bijna 80. De pullback die hierop volgde heeft de prijs naar de 75% verwacht. Als deze steun het houdt dan liggen hogere koersen in het vooruitzicht.

De prijs van WTI zal gaan stijgen door de ontstane tekorten (lockdowns) en prijsinflatie.
🔥 ronald de zoete 1 dag geleden geplaatst
Dank Sergio!
🔥 ronald de zoete 14 uur geleden geplaatst
Aanval vandaag van Hoethies op Aramco installaties helpt ook:)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 April 2021 om 11:57
Aantal lezers 69
Aantal reacties 13