Olie trades (waarom doe je het, wat leverde het exact op?)

Laatste reactie 20/10/2020 14:07 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Op mijn site (oilexpert.nl) geef ik veel info plus tips en wordt er goed verdiend.

Op deze site zie ik vaak de behoefte naar bevestiging van de behaalde resultaten van de verschillende experts. Kun jij als belegger dezelfde positieve resultaten halen? JA. Dezelfde. Dus de plussen en de minnen.
Ik vind het belangrijk dat je de achtergrond begrijpt van elke trade. Ik help je daarbij. En de komende maand de resultaten per trade in een overzicht erbij, zodat we leren en (denken) te begrijpen hoe de oliemarkt werkt. En of het zin heeft om je te verdiepen in olie en misschien later ook in aardgas en waterstof. Of allemaal tegelijk:)! En levert technische analyse hier een extra waarde? 

Kortom samen even 1 maand stoeien. Leren staat hier voorop. Verdienen volgt dan later.

trade 1. Short olie WTI (Hefboomproduct) aankoop 9-10-20 Euro 6,49 per stuk
De storm die 8.8 miljoen vaten/dag uit productie nam gaat wel weer voorbij, zo dacht ik. En de staking die was aangekondigd in Noorwegen, door slechts 1 bond, is natuurlijk een lachertje. 1 bond die dwars ligt..... Daar kan een olieprijs niet in week $2-3/vat stijgen. Dus ging ik ervan uit dat na een te sterke stijging de olieprijzen weer naar het oude vivo van een week geleden zouden moeten zakken. Vandaag zien we dat de olieprijs daalt. Morgen kijken we of de daling verder doorzet, anders sluiten we de positie.

In het overzicht zie je dus nog geen resultaat in Euro's, immers de aankoop is nog niet verkocht.
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Vandaag 13-10 de short op de WTI olie van 9-10 gesloten. Resultaat 16% winst. Vandaag doe ik geen trade, omdat later vandaag de eerste schattingen komen van de olievoorraden in de VS. De olieprijs krabbelt weer wat omhoog. Doordat ook de LNG prijs de laatste dagen gestegen is, kan het aandeel RD, door call opties 2021 te kopen, best gaan stijgen op 4e kwartaal 2020 resultaat.

Totaal year to date resultaat olietrades: 16%

Zie details verkoop en overzicht bijgevoegd:
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Wat een dag. Olieprijs piekt, geloof in vaccin of daling van de olievoorraden in de VS? Ik weet het echt niet. Stijgt olie morgen verder door dan ga ik weer een short positie innemen. Immers de vraag naar olie neemt eerder af dan toe. Ben benieuwd. 
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Er wordt vanmiddag verwacht dat de olievoorraad met 2,3 miljoen vaten gedaald is. Dat kan door de storm zijn gekomen. Immers de olieproductie in de golf werd voor 90% stilgelegd en een deel van die productie zou naar klanten zijn gegaan. Die klanten moesten nu olie (deels) uit de VS krijgen en dus werden daar wat extra boten geladen/volumes gekocht voor raffinaderijen. Wanneer de olieprijs van middag in de VS stijgt neem ik een short positie in omdat ik niet geloof in een toenemende vraag de komende weken.🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Zojuist short gekocht WTI Oil SL 46.30 (14-10-20, 16.00 uur). prijs 6,45 per stuk. Want deze prijsstijging door opbouw olievoorraden VS zie ik weer snel dalen. Ik verwacht niet dat WTI olie de USD 41/vat lang houdt.

oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Trade-resultaat olie sinds 9 oktober 2020: 16%, plus nieuwe aankoop gisteren.

Oliemarkt kende gisteren kleine opleving. De fut lijkt eruit.
Lees ook mijn stukje over OPEC+ op oilexpert.nl, dat geeft aan dat we hectische weken ingaan.
We kunnen nog een flinke rit omlaag met olie, maar dan moeten we eerst door de $39,7 gaan zakken als 1e bodem, dan kan het luik naar beneden echt open.
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
De oliemarkt gaat vandaag zoals ik verwachtte inderdaad omlaag. Ik laat de short positie nog even open, kan er mogelijk nog iets meer resultaat geboekt worden. WTI (Amerikaanse olie noteert nu 2% lager dan gisteren. Shell/RD zakt mee met min 4%, Wellicht hier nog een put op vanmiddag. Eerst opening VS afwachten.
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
We zijn door de $39,7/vat ( zie 2 berichten hierboven) gegaan, nu op naar 2e bodem $39,3/vat. Huidige rendement op laatste nog lopende deal: 17%. Ik wacht op VS, verwacht dan nog een trap naar beneden en sluit dan de positie zodat we weer morgen weer een nieuwe positie kunnen innemen.
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Short postie WTI zojuist gesloten 15.36 uur 7,52 =  16,5% winst.
Totaal: 33% winst in periode 9-10-20 tm 15-10-20

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Chapeau @ronalddezoete​ ik doe het je niet na...het is echt een heel ander spel, maar reuze interessant! Het is wel een vak dus ik schat in dat het wel even kost voordat je dit in de vingers hebt...maar het legt je in ieder geval geen windeieren :-D
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Dank je Harm. Nu nog volhouden:) Hoop beleggers hiermee 100% inzicht te geven over korte termijn handelen in olie

Vandaag is de olieprijs hersteld. Want OPEC+ komt met stoere taal, zoals ik op mijn website schreef 12-10 "OPEC+ zal naar verwachting weer deze week met intenties komen hoe om te gaan met de gevreesde overproductie. Saudi Arabië spreekt over de huidige marktsituatie met OPEC leden, maar totaal geen teken dat ze hun productie gaan verminderen. De OPEC landen worden wel gecompenseerd door SA voor hun beperkte productie tot eind dit jaar. Stijgt de prijs weer door dan ga ik voor de 3e keer short. Er is geen vraag naar olie door raffinaderijen! Doorzet 73% ipv 90-95% normaal.

Resultaat y-t-d 32,6%, zie plaatje herstel olieprijs gisteren.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Nu overzicht met leesbare verkoopdatum:)
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Vandaag niets gedaan. Olie (wti) terug naar $ 41/vat. Olie herstelde en olieaandelen ook. De marges voor raffinaderijen verbeteren wel. De prijzen van benzine omhoog want de benzinevooraden weer versneld terug naar 5-jarig gemiddelde. Coronavaccin hoop stak ook vandaag de kop op, volgende maand aanvraag voor productie. Olieprijs zie ik zolang vaccin er niet komt als zwak.
Wellicht koop ik maandag call exxon mobil die buy signaal geeft in TN.

Frans Vogels 1 maand geleden geplaatst
Ronald vind deze trade acties leuk en vooral winst gevend maar waar vind ik die real time op je oil expert website? Of misschien een idee ook via sms je of via mail / telegram...
Ps ben abonnee 😉. 

Gr frans Vogels
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Hoi Frans,

Op oilexpert.nl zet ik andere trades neer. Dit hier doe ik voor 1 maand om te laten zien dat olietraden geld kan opleveren. 

Binnen 2 maanden krijgt oilexpert.nl een app. Goedkeuring Apple Store is nu de volgende stap. Hierop komen snelle trade berichten voor abonnees, jij dus ook:). 
Ook kun je, als je wilt, straks info krijgen m.b.t. aardgas- en waterstofaandelen en trades.

oilexpert.nl
Frans Vogels 1 maand geleden geplaatst
Ok leuk om te horen Ronald, en als je bij de App store je app geplaatst krijgt ben ik de eerste die hem koopt😀 succes.i
Gaat lukken ..

Gr Frans 
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst

Vandaag nog geen duidelijke trend. Gaat de olie door de 41$/vat grens, dan ga ik een short innemen vandaag. Geen groot olienieuws tot nu toe, rustig begin van de week.
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Zojuist de putoptie RD/Shell nov 10 20 nov 2020 verkocht op euro 0,71 per stuk. Straks het bijgewerkte schema, toch nog een leuke winstje.
charles van Droffelaar 1 maand geleden geplaatst
Goedemorgen Ronald,

Ben net lid geworden van olieexpert.nl, vond jouw web seminars aldoor zeer interessant.
Nu is kijken of ik met olie toch geld kan verdienen tot nu toe verlies geleden op de aandelen Shell en Total
🔥 ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
@ Charles, ik ga je helpen! Stuur je posities even door naar [email protected]

Vandaag de putoptie RD gesloten, kleine winst. Zie overzichten en transacties bijgevoegd. 3e regel aankoop, 1e regel verkoop
Ik wacht even op opening VS, bij verdere olie prijsstijging tijd om weer short te gaan.

Oilexpert olie-aardgas-waterstof

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 October 2020 om 17:48
Aantal lezers 67
Aantal reacties 20