Nord Stream 2, wat een gedoe.......

Laatste reactie 24/02/2021 11:14 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
FRANKFURT, Feb 23 (Reuters) - A subsidiary of Germany's Munich Re will no longer insure the Nord Stream 2 pipeline from Russia to Europe amid the fear of sanctions by the U.S. government.
The U.S. has been threatening sanctions against European companies that support construction of the $11 billion gas pipeline, and Zurich Insurance Group dropped out last month. [nL8N2JR0CT]
The pipeline is more than 90% complete and Russia's state energy company, Gazprom , and its Western partners are hoping to finish it this year. Much of the remaining work is difficult and in deep waters off Denmark. 

comm rdz:

En toch vind ik he een vervelend idee dat straks 80% van de export van gas door Rusland naar de EU gaat. Als we weer zo'n winter krijgen, en Rusland vergiftigt een mannetje of pikt een stukje van polen in, wat doen we dan? We doen nu al nies. En nu is Duisland ook al over het praten over waterstof via deze pijpleiding naar Duitsland.

Duitsland is liever succesvol in de energiewende, dan na te denken over hun toenemende afhankelijkheid van Rusland. Zorgwekkend. Dat de VS hier een punt van maakt snap ik wel. De EU geeft veel te weinig uit aan defensie (lees; de VS komt ons wel helpen), maar trekt wel haar eigen plan zodanig dat inderdaad de VS straks moet "bemiddelen"

Oilexpert olie-aardgas-waterstof

🔥 Raoul Suurmeijer 1 week geleden geplaatst
Mee eens dat het op het oog onverstandig lijkt om zo'n grote afhankelijkheid op te bouwen. Maar zou je ook kunnen zeggen dat de afhankelijkheid wederzijds net zo groot is? De huidige sancties hebben in Rusland het meeste vet al wel van de botten afgehaald.

Je hebt ook enerzijds het politiek profileren van leiders, met name van de autocratische types en anderzijds de bedrijven die onderling gewoon geld willen verdienen en liefst ver weg blijven van politiek tumult. Natuurlijk, als Poetin zegt dat Gazprom de kraan moet dichtdraaien doen ze dat, maar daarmee zal Rusland zichzelf ook voornamelijk in de voet schieten denk ik.

Misschien dat een meer stabiele politieke situatie ook wel begint met een stabiele handelsrelatie. Diplomaten zeggen wel eens "Internationale vriendschappen bestaan niet, alleen nationale belangen." Zodra die nationale belangen maar groot genoeg zijn, zullen de politieke belangen uiteindelijk ook wel op één lijn komen.
Jan Robert Schutte 1 week geleden geplaatst
@ronalddezoete​ idd is het niet goed om va een totalitair en onberekenbaar regime afhankelijk te zijn zoals Rusland. Wat zijn daarentegen de alternatieven?

Het is wel weer illustratief en veelzeggend dat de Amerikanen wel met de vuisten op tafel slaan en de Europese lafbekken niet.

Iig duurt het wel langer dat NS2 afgerond is.

Morgen weer een leuke sessie met jou... in de olie weer
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@Raoul. Heb je een stabiele economische relatie, dan heb je ook meer kans op politieke goede relatie. Immers je wilt beide niet je geld op het spel zetten. Maar de realiteit is anders. Zie gasleveringen stopzetten aan satelliet staten Rusland in de WINTER. 

Rusland schiet zichzelf niet in voet bij dichtdraaien gaskraan. De schade voor hen is 100 maal kleiner. Die financiële schade halen ze automatisch in doordat de gasprijzen op het moment van dichtdraaien of de TTF en NBP omhoog schieten, ze kunnen daar hun verkopen ook in de toekomst tegen hogere prijzen verkopen. En zo maken ze hun gemist omzet weer goed.

Ik heb niet echt tegen Rusland. Maar feit is wel da zij dit kunstje al talloze keren geflikt hebben richting ander landen en wij maar roepen "dat doen ze niet bij ons". 

Ik heb een vraag: Wat doet Rusland als de EU Rusland  dreigt een fikse boycot op te leggen waar ze hard getroffen gaan worden?  Waarmee denk je dat Rusland antwoordt?

De EU heeft al weinig ruggengraat en straks krukken nodig om overeind te blijven.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 February 2021 om 13:38
Aantal lezers 26
Aantal reacties 4