Neo Finance heeft aangegeven dat ze institutionele geldverstrekkers tot 50% van de gevraagde leningbedragen gaat laten vullen.
Het bedrijf volgt daarin andere aanbieders die tot wel 85 door institutionele geldverstrekkers laten vullen.
Het voordeel voor Neo Finance is dat leningen nog sneller gevuld worden. Tijd is geld. Wie geld nodig heeft, gaat in zee met de partij die het snelste kan leveren.
Toch is er ook een gevaar.
De markt in Litouwen is klein. Neo Finance heeft al meer dan 50% van die markt in handen.
Als het bedrijf niet langer weet te groeien, kunnen wij als particuliere geldvertrekkers dan nog wel genoeg aan de bak komen?
Mijn persoonlijke plan was om te groeien naar een account met daarin 250.000 euro. Ik zit nu op 38.000 euro. Als ik echter geen leningen meer kan verstrekken, dan komt die 250.000 er natuurlijk nooit.
Dat is mijn zorg.
In oktober ga ik samen met Mark via een webinar het gesprek aan met de CEO. (Ik hoop dat hij zelf kan)
Ik zou hem graag zelf horen over waarom deze stap voor zowel Neo Finance als de particuliere klanten de beste strategische stap is.
Ook ben ik benieuwd of er al andere stappen te verwachten zijn. Zo kunnen ze in Litouwen ook al geld uitlenen aan bedrijven. Ik ben daar zelf minder enthousiast over, want bedrijven zijn slechtere betalers. Bedrijven laten zich namelijk veel makkelijker failliet verklaren. Aan de andere kant zijn de gevraagde bedragen dan wel groter en dus meer kans om leningen te verstrekken.