Nederland: nieuwe waterstoftankstations zorgen voor landelijke dekking

Laatste reactie 21/09/2021 16:05 door ronald
· Markeren als ongelezen
Bart 2 maanden geleden geplaatst
Nederland krijgt er het komende jaar minimaal vijf nieuwe openbare waterstoftankstations bij. Drie tankstations zitten inmiddels in de bouwfase, de overige twee in de ontwikkelfase. De tankstations komen door het hele land en leveren een flinke bijdrage aan de landelijke dekking.
Het eerste tankstation dat opend wordt gevestigd aan de Bornholmstraat in Groningen. Holthausen bouwt hier samen met de Century Autogroep, een autodealer met tientallen vestigingen in de noordelijke provincies, een waterstofvulpunt. Het tankstation is een welkome aanvulling op het huidige kleine waterstoftankstation van Holthausen aan de Duinkerkenstraat. Vanwege de beperkte capaciteit waren de wachttijden hier soms lang en liep de wachttijd op tot een uur. Holthausen schat dat er momenteel in Groningen zo’n 60 personenauto’s en 40 bestelwagens en vrachtauto’s op waterstof rondrijden. Het nieuwe tankstation gaat in november open
TotalEnergies bouwt aan het Minervum, in het oosten van Breda, een nieuw waterstoftankstation. Als partners zijn Berkman en Tigchelaar van MobilityHUB Breda bij het project betrokken. Ook dit tankstation gaat in november open. Twee vuilniswagen die rijden in Breda behoren tot de eerste vaste klanten.
Half december opent Kuster Energy een groot waterstoftankstation aan de Braamtseweg in Doetinchem. Het toch al ruime aanbod van brandstoffen wordt uitgebreid met waterstof. De civiele werkzaamheden beginnen in oktober, op 14 december moet het tankstation operationeel zijn. Het tankstation dat gebouwd wordt door Resato uit Assen kan in hoog tempo 10 nieuwe H2-bussen van vervoerder Arriva van waterstof voorzien.
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
De eerste stappen...al zijn dit nog wel zeer kleine aantallen....
🔥 ronald de zoete 2 maanden geleden geplaatst
Ja is leuk marketing, maar het moet niet van de auto's gaan komen.  Wel vrachtauto's. Die hebben geen last van het extra gewicht van de batterijen. Sommige autofabrikanten hebben echt afscheid genomen van waterstof voor hun personenauto's. Komende 10 -15 jaar wint de batterij ruimschoots van ieder ander alternatief.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 September 2021 om 12:29
Aantal lezers 18
Aantal reacties 3