mag ik (juist NU!) een waarschuwende vinger opsteken?

Laatste reactie 19/05/2022 19:27 door Sergio
· Markeren als ongelezen
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
beurzen vliegen OMHOOG na de rente-VERHOGING van de FED gisteravond. Ik ben maar een simpele econoom maar "vroeger" werd een rente-verhoging NIET hartelijk verwelkomd op de beurs. Waarom nu WEL? De markt werd gerustgesteld doordat Powell aankondigde goed op te letten en "flexibel" te zijn. mag ik even wat kranten koppen van vanochtend hier plaatsen, waar ik mij zorgen om maak?! 1) https://www.businessinsider.nl/webwinkel-zalando-consumentenvertrouwen-prijzen-inflatie/ 2) https://www.iex.nl/Nieuws/746169/Duitse-fabrieksorders-dalen-sterker-dan-verwacht.aspx 3) https://www.iex.nl/Nieuws/746156/Chinese-economie-krimpt-nog-verder.aspx 3 krantenkoppen van VANOCHTEND! ik zou zeggen: WAKE UP CALL!
🔥 Sergio Garcia 2 weken geleden geplaatst
Bestaat er een correlatie tussen de beurzen en de economie tav de rente? Maw, zijn er meer dan 2 momenten aan te wijzen waarbij de beurs én de economie op hetzelfde moment gepiekt hebben bij een zelfde rentepeil?  
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Ik denk dat de inflatie (en dus de oplopende rente) plus de boycot van gas en olie van Rusland grote economische schade (gaan) opleveren... Als het opzet was om de Europese economie in een depressie te storten, dan is dit het perfecte recept...zeg ik als simpele econoom ;-) Inderdaad opletten dus...
🔥 Sergio Garcia 2 weken geleden geplaatst
Harm, je vergeet de complete ontregeling van de supply chain door C19.
Ronald Zwart 2 weken geleden geplaatst
Als nieuwe belegger met een aardig gevulde spaarrekening met 0% rente kan ik bijna niet wachten tot de aandelen wat meer betaalbaar gaan worden. Instappen is nu best lastig en risicovol. Een economische recessie is natuurlijk voor niemand echt goed.
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
en de volgende krantenkop dient zich al aan: Bank of England waarschuwt voor recessie en verhoogt rente tot hoogste niveau in 13 jaar bron: https://www.businessinsider.nl/bank-of-england-rente-verhoging-inflatie-recessie/ YEP, het hoge woord is eruit: er komt een RECESSIE! Ook dán kun je trouwens nog steeds rendement maken hoor Ronald @r383​​, verdiep je maar eens in opties 😄
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, ik ben (uiteraard!) geen voorspeller, maar gisteravond was het BAL op WallStreet: Slechtste dag op Wall Street sinds beurscrash begin coronacrisis – Dow Jones verliest 3% en Nasdaq raakt 5% kwijt bron: https://www.businessinsider.nl/wall-street-dow-jones-nasdaq-beurzen-inflatie-recessie-aandelen-rente/ gaat de belegger inzien dat STAGFLATIE écht een rampscenario is voor de wereld-economie en DUS ook voor de beurs? wat denk jij hiervan..?
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
China wil alles naar nul? https://www.aljazeera.com/economy/2022/5/5/no-end-in-sight-beijing-braces-for-shanghai-style-lockdown
🔥 Sergio Garcia 2 weken geleden geplaatst
Harm, wellicht zit er meer achter die lockdowns in China? Nul infecties is niet haalbaar, dat weten de Chinezen ook. Wat de lockdowns wel doen is de inflatie verder aanwakkeren. Wordt dit middel mss misbruikt om een "regime change" te bewerkstelligen in, laten we zeggen, de VS...?! Biden is ondertussen de minst populaire president in de geschiedenis. De onvrede onder de bevolking neemt steeds verder toe. Dat zal met de toenemende inflate niet minder worden...
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
China heeft te weinig mensen gevaccineerd denk ik. Eigen serum is niet zo goed geweest vrees ik. Daarom kunnen ze boel nu niet opengooien. China heeft het niet onder controle. Logistieke chaos zal voorlopig blijven. Als grondstofprijzen torenhoog zijn plus hoge vervoerskosten dan gaat inflatie toenemen. En komt de oude logica weer naar voren. Geld lenen kost geld. De beurzen zijn hard gestegen op lage rente niet door fantastische prestaties van bedrijven. De chips zijn niet aan te slepen en de productie blijft achter…en toch zijn nu al de grondstoffen duur. Wanneer de economie aantrekt gaat alles verder omhoog. Aandelen kunnen nog 3-6 maanden goed presteren, maar iets langer zie ik beurzen nog een duik naar beneden maken.
🔥 Menco Sweep 1 dag geleden geplaatst
okay.   de WAKE UP CALL hebben was duidelijk en hebben we gehad. Nu is de vraag: gaan we herstellen vanaf dit punt (de AEX stond 2 weken geleden op 720 en noteert nu 675 op 18/5) of gaan we écht de bear market in? Ikzelf ben niet positief gestemd maar dat zegt natuurlijk helemaal niets 😳 Mag ik aan de heren van de Technisch Analyse eens vragen of zij met een mooie AEX grafiek kunnen komen waaruit we eea kunnen afleiden..?!
🔥 Sergio Garcia 1 dag geleden geplaatst
Zie week grafiek
🔥 Sergio Garcia 1 dag geleden geplaatst
Maand grafiek is nog steeds bullish al is er wel een teken van topvorming. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 May 2022 om 09:10
Aantal lezers 140
Aantal reacties 13