Looneis FNV: 5%!!!!!! erbij, waar het kan

Laatste reactie 15/09/2020 16:06 door ronald
· Markeren als ongelezen
Harry Klip 1 week geleden geplaatst
FNV laat de looneis van 5% voor volgend jaar ondanks de coronacrisis niet geheel los. In sectoren waar het goed gaat en voor 'vitale beroepen' houdt de grootste vakbond van Nederland vast aan een stevige loonsverhoging.

Dat heeft het ledenparlement van FNV maandag besloten. In het parlement zitten vertegenwoordigers van verschillende sectoren en aangesloten bonden, zoals de onderwijs- en politiebonden. De bond maakt traditioneel de dag voorafgaand aan Prinsjesdag de inzet voor de komende cao-onderhandelingen bekend.

Het is het derde jaar op rij dat FNV met een forse looneis komt, de hoogste van de afgelopen dertig jaar. En het is opmerkelijk dat de bond daar ook nu aan vasthoudt, terwijl werkgevers roepen om loonmatiging en zelf loonoffers onder druk druk van de coronacrisis.

Volgens mij maar bij 1 bedrijf in nederland: FNV zelf
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Heel raar in deze tijd. Je wordt werkeloos en krijgt 5% loonsverhoging, is dat het idee?

Volgens mij moeten we blij zijn dat we nog een baan hebben. FNV heeft moeite met het bepalen van haar toegevoegde waarde. Best een klus om jezelf opnieuw uit te vinden. Maar dit is wel heel hard roepen in de woestijn lijkt me.
Harry Klip 1 week geleden geplaatst
Raar is het zeker. Maar volgens mij willen ze dit bij de, volgens hun, goedlopende bedrijven zoals Post???. Ze snappen niet , zie ook KLM, dat de meeste bedrijven in zwaar weer verkeren. Daarom, laten ze dat doen met hun eigen werknemers, geef die 5% erbij.....  en ook nog een gegarandeerd pensioen. Ook heel belangrijk voor vakbondsleden, die niets van de beurs snappen en denken dat je geen risico kunt lopen.... 
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
500.000 werklozen komen op ons af werd ons vandaag verteld. Laat het getal maar rustig inwerken. En dat is op basis van een vaccin dat er snel gaat komen. Het zou zo maar langer kunnen gaan duren.
Heel kortzichtig allemaal.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 September 2020 om 14:59
Aantal lezers 19
Aantal reacties 4