LNG (aardgas)nieuws voor belegger (augustus)

Laatste reactie 24/08/2020 12:06 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
Ook hier meer info over de LNG markt. En wat tips m.b.t. specifieke aandelen. De LNG-prijs is wat gestegen, maar staat nog niet boven de $2,2/Mmbtu. Pas wanneer dat een feit is kan aan instappen gedacht worden. De LNG-opslagen zitten vol met LNG, daarom wil de prijs nog niet door de $2.2/Mmbtu grens, maar richting de winter gaat dat wel gebeuren. Let hierbij dan op de HDD (heating degree days). LNG is sterk afhankelijk van et weer, maar ook vraag en aanbod in relatie met economische ontwikkelingen. Het is goed om je nu te gaan verdiepen in aardgas, want die gaat de inkomsten van de Oil Majors steeds meer bepalen. Zie RD en Total.

Heb je vragen over gas stel ze gerust hier.

Oilexpert.nl
Henk Lok 1 jaar geleden geplaatst
Dag Ronald,

Dank voor je bericht. Heb je misschien suggesties voor interessante aandelen?
Total zie ik je noemen... welke bedrijf is "RD"? Heb je de tickers van de stocks?

Dank en groet,

Henk Lok
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
@ Henk, dag Henk.

RD=shell=Royal Dutch ISIN: GB00B03MLX29
Ik zal per maand steeds weer een nieuwe topic aanmaken, zodat het niet eindeloos lang wordt.

ALLE olieaandelen zijn afgestraft op hun 2e kwartaalresultaten. Terecht!  Een olieaandeel wordt aantrekkelijk wanneer de olie en gasprijzen weer stijgen en de verliezen genomen zijn. 

De aandelen Royal Dutch (RD) en Total SA hebben beide olie en gas in hun portefeuille. Daarom stijgen de inkomsten als 1 van de 2 producten gaat herstellen. De intrinsieke waarde van Royal Dutch, zie mijn eerdere bericht hierover ligt bij Euro 17. RD noteert nu onder de 13 Euro. Potentieel kan dit aandeel dus met bijna 30% omhoog. 

Op mijn site leg ik uit dat je via het 1-2-4-8 principe het best een olieportefeuile kunt opbouwen, ook voor gas, ook voor waterstof. We hebben als beleggers de tijd, ga niet voor hele snelle winsten, tenzij je gokken leuk vindt en de schade kunt dragen. Ik neem zelf ook gokjes, maar beheersd;)

Zoals altijd zijn mensen te pessimistisch als koersen dalen en te optimistisch als koersen stijgen. Voor de olieaandelen zit alles nu tegen:

- lage gasprijs
- lage olieprijs
- lage benzineprijs
- lage dieselprijs
- lage kerosineprijs
- lage naphthaprijs (grondstof chemische industrie)

Als alles tegenzit, DAN moet je gaan opbouwen, niet wanneer alles weer in de lift zit.

Wanneer je voor de langere termijn wilt beleggen, dan is het nu de tijd om rustig en. gestaag in grondstofaandelen te stappen. 

Er kan een sterke beurscorrectie komen binnen 1-2 maanden, olie kan dan mee naar beneden, maar de vraag naar olie gaat groter worden dan het aanbod. Een lagere olieprijs zal leiden tot nog minder productie en tot een groter tekort. De snelheid waarmee het zichtbaar wordt hangt volledig af van het Coronavirus. Maar lange termijn beleggers beseffen dat de huidige waarderingen van de Oil Majors gekoppeld aan het feit dat zij de energietransitie van olie naar gas naar waterstof gaan leiden een enorme potentie bieden.
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
De LNG-prijs staat nu boven de 2,1 Usd/Mmbtu. Lees mijn bericht hierboven dat Total en RD hiervan gaan profiteren. LNG is sterk afhankelijk van het weer en laat het weer nu veel warmer zijn in de VS. Tropische storm gooide voorspelling in de war. Natuurlijk is dit een korte termijn piek, maar het helpt wel als de LNG-prijs in enkele dagen met 20% stijgt. Eerst maar eens zien of volgende week de LNG-prijs nog steeds boven de $2/Mmbtu noteert.

Kijk op https://weather.com/forecast/national en doe je voordeel ermee.
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
LNG staat inmiddels rond de $ 2.24/ Mmbtu. Het warmere weer doet haar werk. Dus ook in de VS is het hartstikke heet. Waarom van belang? Oil Majors met LNG in hun portefeuille zullen hun 3e kwartaal cijfers hierdoor kunnen opkrikken. Vorig kwartaal stonden we op $1.8/Mmbtu. Nu bijna 25% meer, maar daartegenover staat de achterhalende prijsformule die aan de olieprijs gekoppeld zit.  Dit zal elkaar wel opheffen, of zelfs beter.

De futureprijzen van LNG zien er goed uit voor 2022-2024. Kortom het begint erop te lijken dat de ergste periode voor de LNG prijs erop zit. Nog een paar weken dit prijsniveau en we kunnen door de winter weer een volgende rit omhoog gaan meemaken.
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
LNG prijs blijft hangen rond 2.2/Mmbtu. Belangrijk, want boven deze prijs gaan LNG producenten geld verdienen. Nog 2 weken dit prijsniveau en dan kan ingestapt worden. Q1 2021 LNG prijs boven de $ 3/ Mmbtu verwacht. Dit biedt mooie kansen in gerenomeerde LNG aandelen.
Berry Knapen Absurdist 1 jaar geleden geplaatst
@ronalddezoete
Hallo Ronald,

Vind je COG ook een goed idee??  Olie/gas. Heeft een lage peg ratio...
Zou je hier iets over willen zeggen?

Alvast bedankt...
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
Dag berry ik kom erop terug gr ronald
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
@ Berry,

COG koers nu rond de 20. 2021 koersdoel 21-23 max. Dus potentie niet gigantisch. Maar omdat COG ook in olie zit ben ik best wel positief over dit aandeel.
Zoals ik 4 dagen geleden aangaf zijn de futureprijzen voor LNG wel goed. Dec 2021 in de buurt van de 3 Usd/ Mmbtu en dat is best een flinke prijsstijging t.o.v. de 2.35 van afgelopen vrijdag.

LNG is in begeving gezet door het warme weer in de VS. Dit houdt tot zeker eind deze maand aan. Een niet te grote positie is in te nemen, met de kans op warm weer in september dat goed is voor LNG-prijs, en mogelijk beter Coronaniieuws en akkoord stimulusplan VS.

Groet,  Ronald
Berry Knapen Absurdist 1 jaar geleden geplaatst
Oké.... dank je wel voor je reactie....!
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
Kijk ook even op barchart.com Berry voor future lag prijzen die geven een schat aan informatie. Heb je er vragen over stel ze me maar. Succes.
🔥 ronald de zoete 1 jaar geleden geplaatst
Warme weer in VS nog niet over ondanks zware stormen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 August 2020 om 19:33
Aantal lezers 68
Aantal reacties 12