Lazy Portfolio

Laatste reactie 15/01/2021 10:09 door Raoul
· Markeren als ongelezen
Franc Bierma 6 dagen geleden geplaatst
Hallo allemaal, via een tip kwam ik op deze site terecht:

http://www.lazyportfolioetf.com

Is dit een betrouwbare site en interessant om die te volgen? iemand ervaring mee?

Groet, Franc
Rien Bogaarts 6 dagen geleden geplaatst
Rendement in etf belabberd. Verslaan index niet. Blijven ver achter. Met de trend navigator heb je daar niets te zoeken. 
reactie op @rienbogaarts2:
Franc Bierma Dank je wel Rien voor je bericht.
6 dagen geleden

Beantwoorden

🔥 Rene D 6 dagen geleden geplaatst
@franc72 Ja ik gebruik deze site. Vind ik een mooie duidelijke site.
Rien het is maar waar je naar kijkt, qua risico verslaan ze de indexen met gemak, maar dit gaat altijd ten koste van rendement. En de trend following strategieen deden het de afgelopen 10 jaar belabberd (met uitzondering van 2020), zie https://quantpedia.com/why-did-trend-following-underperform-in-the-last-decade/ en https://alphaarchitect.com/2019/02/20/trend-following-a-decade-of-underperformance/

Ik maak gebruik van de Ray Dalio All Weather met wel een aanpassing.
Een paar jaar met kleine verliezen, maar gemiddeld een goed rendement. In feb/mrt 2020 gingen de meeste beurzen 30% omlaag, deze portefeuille slechts 2,1%
Raoul Suurmeijer 5 dagen geleden geplaatst
@franc72​ Voor de lange termijn ben ik groot voorstander van ETF's, maar er zijn er weel heel erg veel. Per definitie zullen ze hun eigen onderliggende index/waarde niet verslaan want ook een ETF maakt kosten dus dat lopen ze achter. Maar hun replicatie kun je zelf nooit nadoen (vraagt enorm volume) en als je dat al kan, heb je er ook behoorlijk wat werk van. Tenslotte is het maar de vraag of je dat dan net zo goed kunt, dus dat je niet nog verder gaat achterlopen. 

Je moet de gegevens van een ETF goed bekijken, en dus vooral de kosten (ik meen dat dat TER heet, Total Expense Ratio). Je kunt de niche ETF's gelijk al links laten liggen, die zijn vrijwel altijd te duur. Dit zijn meestal beetje hype dingen die nu actueel zijn en mogelijk enorme rendementen maken, maar dan ook snel weer uitdoven.

Een ETF kan extra rendement maken door security lending, hierdoor komt de ETF nog weer dichter bij de benchmark, maar wel met klein beetje extra risico. En ik zou ook gaan voor fysieke replicatie, dus dat de onderliggende stukken echt zijn gekocht, en niet met een financiele trucendoos hetzelfde probeert te bereiken (synthetische replicatie)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 January 2021 om 17:18
Aantal lezers 34
Aantal reacties 5