Kijk uit met olie koersexplosie!!

Laatste reactie 23/03/2020 10:00 door Harm
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
Gisteren knalde de olieprijs met 24% omhoog, De dag ervoor was 25% omlaag. Is de bodem bereikt denkt u nu vast?
Ikzelf zou even wachten. Ben benieuwd wat de TA experts van mening zijn...

Trump kwam gisteren met zijn plan om Saudi Arabie en Rusland weer tot rede te brengen, zegt mr. narcist himself....
De VS en Rusland staan niet op goede voet, dus het gaat om Saudi Arabië (lees OPEC) en de VS. Trump wil de schalieolie industrie in de VS redden (10% van wereldproductie!) en SA wil meer en betere militaire hulp. Iran kan hun drone aanval namelijk op de SA-installaties herhalen. We weten wat er dan gebeurt met de olieprijs.

Dat traders/speculanten nu denken dat de bodem onder de olieprijs gezet is gaan er iets te gemakkelijk vanuit dat deze deal zomaar eventjes in elkaar gezet gaat worden. Opportunist Trump gaat wel even vredesengel spelen....??? Ik weet het zo net nog niet. De olieprijs kan zo inzakken!!!! De olie is in opslag, in tankers en geen raffinaderij koopt !!!!!!!!!
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
Zie zojuist dat we weer onder de 25 Usd/Bbl zitten. Het Trump-effect is weggewerkt.
De aanval op de 22 Usd/Bbl is weer geopend. RD blijft nog mooi liggen rond de 12 Euro, Indien je wilt instappen ,stap dan klein in. Het kan zomaar heel anders gaan lopen met de olieprijs.

Oilexpert.nl
reactie op @ronalddezoete:
Angela Riksten Beste Ronald

Ben net nieuw hier en ook net bezig met beleggen

Heb dus een aantal Shell aandelen gekocht
Wat is klein inkopen?
Over hoeveel hebben we het dan?

6 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
Olieopslag wereldwijd raakt vol!!

De wereld is totaal niet verandert. Want de olieopslagen zitten vol. Wereldwijd is er 1.500 miljoen vaten olieopslag. Genoeg om gemiddeld 1000 schepen te lossen. 712 miljoen vaten (de helft!!) bevindt zich in de VS, beter bekend als de Strategische Reserve (SPR)). Dan is er nog 250 miljoen vaten olieopslag in Saudi Arabie. 160 miljoen vaten in het Verre Oosten. En circa 300 miljoen vaten voornamelijk is Rusland en de Baltische staten.

Trump heeft al aangegeven deze te gaan vullen met 250 miljoen vaten. Dit is wel een slimme actie van Trump. Dus gaat dit de VS geld opleveren bij een hogere olieprijs. Ook voorkomt het dat schepen helemaal niet mee kunnen lossen en de olieprijs morgen al bij de 10 Usd/Bbl ligt. Fysieke olie kan nu de SPR in. Hierdoor kan nog voor circa 6-8 weken onverkochte FYSIEKE olie deze opslag in. Daarna komt er een echt probleem. Zo ver is het dus nog niet.

Dus vandaag is er 250 miljoen vaten opslag vrij voor de traders die hun tankers gevuld met olie moeten verkopen. Dat zorgt voor minder paniek, maar de VS zullen deze olie tegen lage prijzen gaan inkopen, andere kopers zijn er niet. Er is geen interesse in spotaankopen FYSIEKE olie. Trump gaat hier wel geld mee verdienen. Opslag van olie is momenteel waar het hardst om gevochten wordt. Als belegger begrijp je nu dat Saudi Arabië en de VS een deal kunnen gaan sluiten waarbij (zoals altijd tussen deze 2 machten) de VS goedkope olie krijgt en SA militaire steun van de VS. OPEC gaat de olieproductie straks weer beperken, Rusland trekt zijn eigen plan, de olieprijzen gaan weer omhoog na het akkoord en de schalieolieproducenten deels Gered. Deels.

Nog even op de handen zitten en dan de rit omhoog.

Oilexpert.nl
🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
1 blik op de maandgrafiek zegt dat het nog steeds spannend is...de strijd om de neklijn...dat kan er wild aan toegaan (zoals we hebben gezien...)

er op of er onder dus...
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
Nog 1 stukje aanpassing. De strategische olie reserve van de VS (Strategie Petroleum Reserve) is 712 miljoen vaten olie groot. Er is nog circa 250 miljoen vaten vrije ruimte. Trump zal 71 miljoen vaten olie gaan inkopen de komende tijd. Dit zal gebeuren door een eerste blok van 30 miljoen vaten. Wat jij hieraan hebt?

30 miljoen vaten is circa 20 boten van tussen de 850.000 en 2.000.000 vaten olie. Er liggen al 20 boten alleen al van Nigeria te dobberen. Daarnaast komt Saudi Arabia met extra boten naar Verre Oosten (lees skyrocketing tanker rates) en Europa (marktaandeel Russen wegsnoepen door SA) dus die drijvende voorraden op de oceanen zullen naar deze SPR in de VS gaan. Let op de daggrafiek van olie (WTI), want als deze inkoop van Trump gaat beginnen kunnen de verkopers hals over kop gaan verkopen en kan dit een scherpe daling omlaag met zich meebrengen. Let op de grafiek de komende 2 weken!

Zoal Harm laat zien er op of eronder. Hierboven de reden voor eronder, de reden voor erop is een plotselinge aankondiging dat de VS en Saudi Arabië gaan praten of een akkoord gesloten hebben. M.b.t. de relatie Rusland en SA verwacht ik op korte termijn geen verbetering.

Angela Riksten 6 maanden geleden geplaatst
Ik heb vorige week net best wat Shell aandelen gekocht

Is het verstandig om ze aan te houden of te verkopen en goedkoper aan te kopen?

Leek, net nieuw 😬
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
Dag Angela,

Op mijn eigen site oilexpert.nl heb ik van het weekend (20/3/20) een uitgebreide analyse staan van het aandeel RD. Je moet wel abonnee worden om deze analyse te zien. Sorry.
Maar hierbij wel een antwoord hoor.

Hangt veel af of RD dividend gaat uitkeren, of kiest voor dividend deels in cash deels in aandelen uit te keren. Oilexpert schat RD 15 Euro/aandeel als realistisch voor 2020.

RD kan de investeringen sterk verlagen naar ongeveer 20 miljard dollar en zal waarschijnlijk nog wat velden en raffinaderijen verkopen. Daar zijn ze nu actueel in de VS mee bezig. Dan zou de kasstroom dit jaar neutraal kunnen uitkomen en biedt de kaspositie van 18 miljard dollar ruimte om het dividend van circa 15 miljard dollar in contanten uit te keren. Wel kan Shell er ook voor kiezen om het dividend voor een deel in aandelen uit te keren. Dat remt wel de stijging van het aandeel.

RD zit nu tegen de 11 Euro/aandeel aan en ik zie 10 Euro als een sterke bodem. Omdat EN olie EN aardgas waar Shell voornamelijk haar inkomsten uit heeft zit alles tegen voor Shell.
Dus nu niet verkopen, Shell gaat herstellen. Let wel Shell heeft besloten in kwartaal 1 geen dividend op je aandelen uit te keren. Je krijgt in kwartaal 3, dividend  uitgekeerd van kwartaal 2.

Ik denk dat het dus verstandiger is je aandelen Shell aan te houden. Heb geduld:)🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
@angelariksten​ je zou ook kunnen kijken naar de strategie zoals beschreven op https://beleggen.com/20-procent-rendement-met-royal-dutch-shell-terwijl-de-koers-implodeert/
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 March 2020 om 14:13
Aantal lezers 47
Aantal reacties 9