Jaarvergadering Shell chaos?

Laatste reactie 19/05/2020 15:45 door ronald
· Markeren als ongelezen
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Niet dus. gewoon saai, want door het Coronavirus zijn aandeelhouders niet uitgenodigd. Alles over het internet. Geen spandoeken (of toch ludieke thuisshot?), geen schreeuwende betogers en zeker geen plaatje van gepensioneerde boze dividend mislopende mannen met daartussen een strijdvaardige jongedame. Jammer. Heel jammer.

Het wordt weer ouderwets "saai". Shell heeft bijna 15 miljard vrije kasstroom, keerde geen dividend uit omdat dat met de komende. 2e kwartaal resultaten niet verstandig is. RD heeft een grote gasportefeuille en doet veel aan windenergie. Natuurlijk kan het beter en groener. Daar waren zeker recalcitrante beleggers voor nodig, dat hebben ze maar mooi bereikt. De vervuilende raffinaderijen die draaien op olie zijn nog heel lang nodig. Ook al gaan we massaal elektrisch rijden, daarover in mijn cursus meer, olie blijft tot 2025 stabiel tot groeiend qua vraag. We willen het niet horen, maar de wereld verandert niet van zwart naar wit goud door een Coronavirus.

De mens past zich heel snel aan naar een nieuwe situatie, helaas is het omgekeerde ook het geval. Alsof wij veel van de vorige financieel crisis geleerd hebben. Huizenprijzen staan weer historisch hoog, de maandlasten doen ook gewoon pijn en we staan in de rij om nog meer huizen te kopen. Dat de rente omhoog kan is vloeken in de kerk en " de burger zal niet belast worden als het gevolg van de Coronavirus" blijkt achteraf niet handig geformuleerd te zijn.

Back to subject: We gaan straks weer vliegen vallen opstaan en weer doorgaan. De wereldwijde vraag naar olie weer richting 95 miljoen/vaten per dag en RD richting Euro 20 of bij een koude winter richting euro 23. En alles is zoals het was. Een hogere olieprijs zal weer zorgen dat alternatieve energiebronnen extra aandacht krijgen en succesvol gaan worden. De prijs van olie, niet wij.Dan Stienen 1 week geleden geplaatst
Las net op Bloomberg dat "chinese oil demand is almost back to pre-pandemic levels".
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
@ Dan,

Ja, 1 dingetje. Hoeveel olie die ze importeren gaat naar de raffinaderijen en hoeveel olie gaat de SPR van China in? Er zijn inderdaad weer exporten van finished products, maar overschat het niet. Cijfers uit China zijn onbetrouwbaar. Er zijn geen echte harde data dus harde conclusies trekken hieruit is "lastig".
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 May 2020 om 09:01
Aantal lezers 18
Aantal reacties 3
\