is het NU tijd voor GOUD..?!

Laatste reactie 21/09/2021 10:45 door Menco
· Markeren als ongelezen
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
Ik las deze interessante analyse op AmsterdamGold:
Stagflatie-scenario gunstig voor goud
Goud en zilver hebben een deel van de verliezen sinds de vergadering van de Federal Reserve van vorige maand weer goedgemaakt. Technisch flirt het gele metaal weer met het 200-daags gemiddelde. Daardoor noteert goud in euro bijna break-even ten opzicht van de start van 2021. In dollar is er op het moment van schrijven nog een verlies van iets meer dan 3%. Zilver staat wel al in de plus met een rendement van +2,5% in euro en break-even in dollar.
De langetermijnrente blijft intussen dalen, waarmee de markt aangeeft dat er fundamenteel niets is veranderd. De wereldeconomie stevent af op een stagflatiescenario, wat gunstig zou moeten zijn voor goud. In de Verenigde Staten steeg de index van de consumentenprijzen (cpi) vorige maand met 5,4% op jaarbasis, de sterkste klim sinds augustus 2008. Naast onder meer voeding en energie werden ook transport en verschillende diensten duurder.
Het wordt hoe dan ook steeds lastiger voor centrale bankiers en beleidsmakers om vol te houden dat de inflatie een van voorbij gaande aard is. Dat zal ooit wel zo zijn, maar de komende tijd alvast nog niet. De index van de producentenprijzen (ppi) steeg zelfs met 7,3%, meer dan de verwachte 6,7%. Een hogere ppi vertaalt zich met vertraging in een hogere cpi nadat producenten hun hogere inputkosten aan de consumenten doorrekenen. Ook in Europa trekt de inflatie aan, zij het voorlopig minder uitgesproken. Tegelijk daalde de groei van de industriële productie in de eurozone.
Federal Reserve voorzitter Jerome Powell voelde zich in een geplande toespraak voor het Congres geroepen om de puntjes op de i te zetten. Hoewel de Fed vorige maand als gevolg van de aantrekkende inflatie renteverhogingen in het vooruitzicht stelde, bevestigde Powell dat er nog lang geen einde komt aan de soepele monetaire politiek. De centrale bankiers zullen dus blijven stimuleren tot de arbeidsmarkt weer op volle toeren draait. Dit is nog lang niet het geval.
De Europese Centrale Bank bewandelt, met enige vertraging, hetzelfde pad als de Federal Reserve. Eerder deze maand verhoogde de ECB de inflatieverwachtingen en –doelstellingen. Daarmee creëert de bank ruimte voor een aanhoudend soepele monetaire politiek. In de praktijk betekent dit een aanhoudend lage rente wegens de inkoop van overheidsobligaties en dus een lage opportuniteitskost voor goud. Gekoppeld aan de hogere inflatie blijft dus ook de reële rente negatief.
Britten proberen Basel III nog voor de start uit te hollen
We hadden het in eerdere nieuwsbrieven al over de (op korte termijn) beperkte impact van de invoering van de Basel III regelgeving op de prijsvorming in de goudmarkt. Daar is sinds kort nog een stevig argument bij gekomen. In het Verenigd Koninkrijk zouden de strengere regels rond onder meer kapitaalvereisten hoe dan ook pas op 1 januari 2022 van start gaan (tegenover 28 juni in de rest van Europa). Maar de smeekbede van de London Bullion Market Association (LBMA) om de regels af te zwakken werd nu al (deels) verhoord.
De LBMA verzamelt meer dan 60 banken die voor eigen rekening of voor rekening van derden actief zijn in de handel van fysiek én papieren goud. Die zouden onder Basel III allemaal hogere kapitaalbuffers moeten aanleggen.
Met name voor de 4 market makers zou de impact het grootst zijn. Het gaat om JP Morgan, UBS, HSBC en ICBC Standard Bank. Zij gebruiken niet toegewezen of unallocated goud (dus papiergoud) om hun onderlinge transacties en die van hun respectievelijke klanten te clearen. Het gaat om transacties ter waarde van gemiddeld 30 miljard dollar per handelsdag waar  geen schuiven met fysiek goud aan te pas komt.
JP Morgan en HSBC zijn ook de 2 banken met de hoogste short positie op goud en zilver. Let wel, dit is geen ‘naakte’ short want er staan direct en indirect ook long posities (papier en fysiek) tegenover. Volgens de LBMA is een hogere kapitaalbuffer overbodig omdat de goudmarkt op zich al voldoende liquide is. De bankengroep stelde een scenario voorop waarbij de handel in goud en ook leningen en lease-overeenkomsten met goud als onderpand met de invoering van Basel III volledig zou stilvallen.
De bezwaren van de LBMA worden gevolgd door de Prudential Regulatory Authority (PRA). Dit is de instantie die in hoofde van de Bank of England (BoE) de financiële markten in het Verenigd Koninkrijk reguleert en superviseert. Die PRA besliste dat de 4 market makers voor hun clearing activiteiten een aparte vergunning zouden kunnen aanvragen bij de BoE. Die vergunning zou de extra kapitaalvereisten drastisch reduceren of zelfs helemaal doen wegvallen. De PRA zou daarmee lijnrecht ingaan tegen de regels van de Bank of International Settlements (BIS).
Het valt af te wachten hoe de BIS en vooral ook de bullion banks buiten het Verenigd Koninkrijk  op de démarche va de PRA zullen reageren. Maar de toon is alvast gezet en het wordt de komende maanden bijzonder interessant om dit verhaal te blijven volgen!

bron:
https://www.amsterdamgold.com/info/goudnieuws/geen-categorie/stagflatie-scenario-gunstig-voor-goud/
Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
Ik vind het een fantastisch verhaal waar je de link naar neerzet Menco, met meer de nadruk op Fantasie dan op fantastisch ...
Het is natuurlijk leuk al die verhalen die die lopende stropdassen neerzetten, maar de werkelijkheid is gewoon anders.
De werkelijke inflatie is momenteel eerder richting de 50%!!
En dan zijn misschien de chips en de aardappels niet duurder geworden, maar de rest om ons heen wel!
Wanneer ik nu een plaat MDF in de bouwmarkt aanschaf, betaal ik gewoon 50% meer dan een paar maanden geleden.
Kijk eens naar de brandstofprijzen voor je auto!
Kijk eens naar de prijs voor je nieuwbouwwoning!
Die verhalen van die pratende en lopende stropdassen volg ik allang niet meer, die stropdassen zitten meestal te strak; en daardoor wordt de zuurstof toevoer naar de hersenen waarschijnlijk teveel belemmert, en daar volgen dan zulke verhalen uit; die ze morgen ook zo weer 'andersom' plaatsen.
Wat betreft koersen, ligt voor mij de waarheid niet in wat zo'n lopende stropdas uitkraamt, maar gewoon in de grafiek!
Wat 'men' verwacht .... is heel mooi .... maar ik heb afgeleerd over de afgelopen twintig jaar daar ook nog maar enige waarde aan te hechten.
De garantie van hun uitspraken/verwachtingen is meestal 0, net als het resultaat wanneer je de verwachtingen opvolgt!
.
Ik als simpele boer volg gewoon de grafiek, niet denken maar doen!
.
Boven een bepaalde waarde aankopen, en onder een bepaalde waarde verkopen!
Hoe moeilijk /  eenvoudig kan het zijn??
.
Ik volg die verhalen van die lopende stropdassen dan ook helemaal niet.
Ze garanderen mij niets, ze zeveren maar wat.
.
Ik volg de grafiek.
En ik plaats hieronder even de P&F grafiek van Zilver, en hoewel die al een perfect golfje twee had kunnen plaatsen schijnt het koersverloop toch voor een diepere correctie te gaan.
Mijn koopsignaal is nog steeds niet gegenereerd in zilver.
En ik zal wellicht niet op de bodem instappen, maar dat hoeft ook niet.
Ik zie een complete golfbeweging als een vis.
Het begint met de kop, en eindigt met de staart.
Ik hoef je vast niet te vertellen waar het lekkerste stuk van de vis zit, dat zit tussen de kop en de staart natuurlijk: het middenstuk.
En zodra ik een complete 'kop' zie stap ik in voor het middenstuk van de vis, ongeacht hoe zo'n stropdas dragende meneer/mevrouw (met de nadruk op strop)  er ook over denkt!
Ik heb in mijn leven ondervonden, dat al die heren /dames met een stropdas heel veel kakelen maar uiteindelijk niets zeggen, laat staan ook maar iets garanderen!!
Volg de grafiek wanneer je wat wilt verdienen, en mijd die andere pulp!
.
Onderstaande P&F grafiek is op basis van 0,25%
Meestal plaats ik voorbeelden op basis van 1% , maar handelen vindt plaats op 0,25%
.
Succes, en laat je niet gek maken, en vooral niet door deze boer!!
;-)
Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Vanwege de inflatie vind ik het wel een plausibel verhaal, maar zie ik alleen ook nog geen koopsignaal...wel lijkt de stijgende trend nog steeds intact...misschien wel tijd voor een gokje?
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
het is volgens mij goed @janschotsman​ om verschillende invalshoeken te belichten.

En ik zie Goud ook (nog steeds) in een stijgend trend kanaal ondanks de zijwaartse beweging van de laatste tijd.


Misschien een gokje inderdaad maar Goud is volgens mij al eeuwenlang geen slechte belegging als aanvulling in de beleggingsportefeuille.


Actuele koersen


Goud

€ 49.150

per kilo


Zilver

€ 677

per kilo
Serge-Henri Allard 1 maand geleden geplaatst
https://marilynjwilliams.com/more-gold-than-you-can-imagine-found-in-the-tunnel/#:~:text=Running%20from%20Vatican%20City%2C%20and,underneath%20both%20land%20and%20water
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
Actuele koersen


Goud

€ 49.304

per kilo


Zilver

€ 691

per kilo


de edelmetalen hebben er zin in:


upperde-up  ⬆️⬆️
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst    Home /

    Zilver kopen /

    Zilveren munten


Zilveren munten


    Zilveren munten

    Voordelige zilveren munten

    Soorten zilveren munten

    Zuiver zilver

    Kies uw munt


Alle zilveren munten zijn nieuw geslagen en worden geleverd in de originele verpakking. Alle munten zijn wereldwijd bekend en zijn derhalve eenvoudig verhandelbaar. De zilveren munten zijn daarnaast voor de particuliere klant een interessantere keus dan zilveren baren, doordat de munten verhandeld worden onder de margeregeling en daardoor minder zwaar met btw worden belast.

1 troy ounce zilveren Philharmoniker

De zilveren Philharmoniker is geslagen in puur zilver en weegt 1 troy ounce (31,1 gram). Deze zilveren munt is geintroduceerd door de oostenrijkse munt (Münze Österreich)  in 2008, na het grote succes van de gouden Philharmoniker munt. Inmiddels worden er per jaar meer dan 10 miljoen verkocht.

Prijs per stuk € 27,20

Levertijd onbekend


Meer informatie


VoorraadAlert


 

1 troy ounce zilveren Maple Leaf

De Royal Canadian Mint slaat deze munt in puur 999.9 zilver. Een zilveren Maple Leaf weegt 1 troy ounce (31,1 gram). De Maple Leaf wordt per 25 verpakt in kunststof tubes. Deze munten komen uit roulatie en kunnen daarom tekenen van ouderdom vertonen. Dit heeft geen effect op de prijs die u bij een verkoop ontvangt.

Prijs per stuk € 27,00

Levertijd onbekend


Meer informatie


VoorraadAlert


 Actuele koersen


Goud

€ 49.465

per kilo


Zilver

€ 691

per kilo
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
Actuele koersen


Goud

€ 49.079

per kilo


Zilver

€ 693

per kilo
ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Zolang er geld bijgedrukt wordt, denk ik dat goud niet hard zal stijgen. Wel koopwaardig voor als het straks fout gaat op de beurs.
reactie op @ronalddezoete:
Harm van Wijk Waarom denk je dat? Juist als geld wordt bijgedrukt wordt geld minder waard en door de inflatie stijgt de prijs van goud
1 maand geleden

Beantwoorden

🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst


Actuele koersen


Goud

€ 49.037

per kilo


Zilver

€ 686

per kilo
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
Actuele koersen
Goud
€ 49.102
per kilo
Zilver
€ 693
per kilo
het gaat weer omhooooog
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
Actuele koersen


Goud

€ 49.186

per kilo


Zilver

€ 690

per kilo

goud gaat doorrr, zilver blijft wat achterrrr
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst


Actuele koersen:


Goud

€ 48.998

per kilo

Zilver

€ 685

per kilo
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst


Actuele koersen


Goud

€ 47.691

per kilo

Zilver

€ 655

per kilo


ff goeie klap naar beneden zeg!
ronald de zoete 1 maand geleden geplaatst
Heb toch het gevoel dat Bitcoin gezien wordt als mogelijk alternatief. Wel risicovoller, maar met meer upward potential zoals ze da mooi noemen.
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
behoorlijk veel risicovoller zou ik zegen @ronalddezoete


Veel mensen maken de vergelijking tussen goud en BTC,

het kost allebei bijna evenveel.


Ik ben het met je eens dat het opwaarts potentieel voor BTC veel groter is dan bij GOUD

maarrrrrrrrrr

daar hoort ook meteen bij dat BTC flinke negatieve klappen heeft gekregen (en misschien ook nog wel krijgt) en dat is bij GOUD dan weer iets "rustiger".


Ik zeg het maar zo:

ik zou 50k meteen in GOUD stoppen maar mijn zonen (19 en 21 jaar) niet:

die zouden meteen kiezen voor BTCRisk <-> Reward

het is altijd hetzelfde liedje..!
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst


Actuele koersen


Goud

€ 47.431

per kilo

Zilver

€ 644

per kilo


beide edelmetalen dalen helaas doorrrrr 😥
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst


Actuele koersen

Goud

€ 47.461

per kilo

Zilver

€ 644

per kilo
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst
 Actuele koersen

Goud

€ 47.959

per kilo

Zilver

€ 641

per kilo
Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
De titel is:  Is het nu tijd voor Goud?
Ik ben knap handig, maar het is me nog steeds niet gelukt om mijn glazenbol weer werkend te krijgen, die al jáááren defect is!
.
We kijken eerst even naar Goud en dan wel via TA.
Via FA zou ik er niets mee durven, ik las laatst een verhaal dat er uiteindelijk één partij is die de prijs bepaalt, en wanneer dat zo zou zijn, is het geen vraag/aanbod verhaal meer en te manipulatief.
Er gaan helaas zoveel verhalen rond, waarbij je je af en toe afvraagt: wat klopt er wel en wat klopt er niet.
Daarom heb ik al jaren geleden besloten me maar gewoon op de grafiek te richten.
**
Goud.
Ik zal wat commentaar plaatsen in diverse stukjes, met steeds een grafiekje.
Een langer stukje met meerdere grafieken wordt hier al snel onoverzichtelijk.
We kijken eerst even naar Goud via de Ichimoku Kinko Hyo grafiek.
Eind Juli had de koers de gelegenheid om boven de wolk te breken wat de weg omhoog had kunnen vrijmaken.
Echter de Chikou span (dik blauw) dook omlaag, en ook de Kijun sen en de tenkan sen wisten de wolk niet de doorbreken; inmiddels zit de koers van Goud duidelijk onder wolk (die ook negatief is (rood) ) .
Een verdere daling zou steun kunnen vinden in de bodems van afgelopen Maart dit jaar, rond een koers van pakweg 1675.
.
Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
Wat ik zelf een fantastische grafiek vind om mee te werken is de Point&Figure grafiek, en dan procentueel (semi logaritmisch).
Voor overzichten neem ik meestal 1%, maar voor kortere termijn beslissingen (handel) neem ik meestal 0,25%
In de Point&Figure grafieken zijn er twee verschillende belangrijke steun (ook weerstand natuurlijk) lijnen, en dat zijn de horizontale lijnen onder bodems, maar ook de 45-graden lijnen.
In een grafiek waarin tijd verwerkt is (de normale candlestick grafiek bijvoorbeeld) is het zeer moeilijk om met graden lijnen te werken. 
In de P&F grafieken ligt de wijze van tekenen van die lijnen vast, en die wijze werkt ook in de praktijk.
In onderstaande grafiek ziet u een P&F grafiek op basis van 0,25%
U ziet hier waarom de koersdaling de laatste dagen is gestopt, er lagen twee 45-graden lijnen als steun te wachten op dat niveau.
Deze 45 graden lijnen komen vanuit Oktober-November-2018.
U ziet hoe goed ze werken.
Mocht de koers toch weer terug vallen, dan is de eerst volgende steun de horizontale steun rond de waarde ~~1680
Belangrijk is dat de koers de komende periode door de wolk heen omhoog breekt (zie bovenstaande post) voordat we weer blij omhoog mogen kijken ;-)
.
Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
En dan hebben we nog zilver, een mooi goedje, je kan er zelfs mee solderen.
Maar op dit forum belegen/speculeren we ermee.
.
Zilver ging redelijk, maar brak in Juni met een gap omlaag en dook onder de wolk.
En sinds die tijd neemt de koers steeds grote stappen omlaag.
In de Cloud grafiek lijkt er weinig bodem aanwezig op korte termijn.
Elliott wave bekeken is dit een correctief gedrag, en kan nog steeds een correctie zijn op de voorgaande stijging.
In Elliott wave vind ik de correcties het meest moeizame wat er is, correcties kunnen -eindeloos-  duren. 
En dan denk je: YES, de correctie is voorbij, maar dan volgt weer de volgende a-b-c of w-x-y.
Je kan er op zo'n moment niets mee, helaas.
.
Ik plaats eerst even de Cloud grafiek (Ichi Moku Kinko Hyo) van Zilver.
.
Bart Hofstede 1 maand geleden geplaatst
De Bitcoin gaat uiteindelijk naar nul dat is zo goed als zeker voor mij. Dat denk ik omdat in de twaalf jaar tijd al miljoenen Bitcoins kwijt zijn. En je kan ze niet bijdrukken......


Kwestie van tijd totdat het systeem onbruikbaar / zichzelf op die manier opheft. Zou een rekenmodel voor moeten komen naast het bekende stock to flow model. Wanneer piekt en daarna klapt de boel omdat er nog te weinig van zijn.😁


Goud ben ik niet zo mee bezig. Heb er ook weinig verstand van.
reactie op @barthofstede:
Jan Schotsman BitCoin gaat zeker een correctie ondervinden die past bij de overdreven-logaritmische stijging omhoog.

Alleen ... wanneer!

Ik ben dat wel met je eens.

Ik ben absoluut 100% overtuigd van de onderliggende techniek, de blockchain.

De enigste reden die ik tot nu toe heb kunnen ontdekken waarom men zegt dat BitCoin waarde heeft, is de ingebouwde -schaarste-. 

Maar gezien de vele nadelen, denk ik dat BTC instort zodra er een vergelijkbaar iets komt wat ook schaars heeft maar de nadelen niet heeft!

En ik weet dat ik dat eigenlijk niet mag zeggen ...;-)

maar ...

de intrinsieke waarde bij de BTC ontbreekt, net als destijds de tulp ...

Er was slechts één bezitter, en die hield de tulp schaars ...

..

We gaan het meemaken ....

;-)
1 maand geleden

Beantwoorden

Jan Schotsman Altijd blij met reacties Bart, maar deze link ging over Goud .....
1 maand geleden

Beantwoorden

Bart Hofstede Nou, Bitcoin wordt regelmatig het nieuwe goud genoemd en ook hier komt dat aan bod en daar reageer ik op.


Vervolgens ga ik fundamenteel kijken of dat wel zo is. Ben je niet van omdat je alleen naar de grafiek wil kijken. Dat doet natuurlijk niet iedereen.😄


De blockchain techniek ben ik ook niet 100% overtuigd. Ik bespeur heel veel roeptoeterij en probeert te achterhalen wat hier nu daadwerkelijk van klopt. Kortom ik weet het nog niet en probeer het zo goed mogelijk toe onderzoeken. Maar dat is inderdaad iets voor een ander topic.

1 maand geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
En dan nog even mijn favoriet, de P&F grafiek.

En daarin zien we weer onze reddingslijn, de 45-graden lijnen.

Het zijn er zelfs drie deze keer, dus zelfs wanneer u een beetje scheel bent, het moet lukken één van de drie te grijpen .. ;-)

De drie lijnen liggen in het gebeid van de horizontale steun in de Cloud grafiek hierboven van November-December-2020 rond de ~~ 22,--

Wellicht dat Zilver net zo mooi omhoog draait vanaf deze drie steunlijnen als Goud in de eerdere posts hierboven.

We gaan het meemaken ..

Let u eens op de koersdoelen die berekend en weergegeven worden in de P&F grafieken hierboven en hoe vaak het berekende koersdoel wordt bereikt!

.

Groet,
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst

Actuele koersen:

Goud
€ 49.150
per kilo

Zilver
€ 653
per kilo

vooral het GOUD heeft er #ZININNNNN  😄
Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
Zilver stijgt weer, joepie!?!
Wees voorzichtig mensen, de kust lijkt nu veilig, en misschien is ie dat ook wel, maar misschien ook wel niet.
In de P&F grafiek die ik eerder hierboven plaatste zag u drie rode steun lijnen.
De koers is net hierboven van richting gedraaid.
Die steunzone lijkt dus te werken.
U ziet echter ook nog twee koersdoelen omlaag staan welke berekend zijn uit deze methode, met een lagere waarde.
Je kan veel of weinig zeggen over de P&F techniek, maar één ding wat ik wel hééél vaak tegenkom, is dat koersdoelen die berekend zijn nagenoeg altijd worden bereikt, en meestal overschreden.
Alleen het tijdstip is onbekend, tijd is niet meegenomen in deze techniek.
En dat is dus de grote makke!
Je kan meegaan in de huidige stijging omhoog, maar houd die drie lijnen in de gaten, en zoals u in onderstaande grafiek ziet, is er weer een rood steunlijntje bijgekomen.
Houdt deze aan als stoploss.
Inmiddels ga ik op zoek naar een reparateur voor mijn glazen bol, die zijn echt moeilijk te vinden ;-)
Dat kreng is al jaren defect ....
.
.

Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Zilver had niet voldoende kracht om de dubbele top op te zoeken...wel de voorgaande bodem...door de daling van 20% vanaf de hoogste slotstand is de stoploss doorbroken en is het beeld weer neutraal...
🔥 Menco Sweep 1 maand geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 49.000
per kilo
Zilver
€ 640
per kilo

beide edelmetalen gaan "een tikkie terug" 😓
M. Weijerse 4 weken geleden geplaatst
Als ik kijk naar de afgelopen candle lijkt de bodem ,gezet precies waar eerder veel steun is . Ik zie ook nog een vlag formatie . 😋 En dan nog het patroon vanaf 2011 tot nu .
Jan Schotsman 4 weken geleden geplaatst
Zoals @mw hierboven al aankaart is het patroon vanaf het jaar 2011 interessant.
Dat komt door zijn scherpe adelaarsblik ;-)
Je kan er namelijk een cup-and-handle inzien, waarbij momenteel wordt gewerkt aan the-handle.
De handle corrigeert in de regel ergens tussen de 30-50%
Zoals in onderstaand plaatje te zien is, heeft het retracement inmiddels de waarde van 38,2% al bereikt.
Op het niveau van die 38,2% retracement zien we ook meerdere -bodems-  liggen in het korte verleden, dus dit lijkt een belangrijke steunzone.
Ik laat dat even zien in de grafiek hierna, maar eerst even het Cup-and-handle plaatje.
.
Ik weet dat het patroon niet volledig aan de specificaties voldoet, maar:  'if it looks like a duck, walks like a duck and quacks like a duck --> it is a duck ;)
.
Jan Schotsman 4 weken geleden geplaatst
In de volgende grafiek ziet u de handle weergegeven in een MurreyMath frame.
U ziet in dit frame dat die rode -2/8 lijn op 1687,50 een belangrijke steun lijn is.
Kijkt u maar eens hoe vaak deze al getest is op slot-koers-basis.
De intraday-low van 09-Augustus dit jaar (op de waarde 1684) vindt u hier niet terug (EOD grafiek) maar ook dat was weer een test van dit belangrijke niveau.
Wanneer immers de koers door dit niveau van 1687 zakt, dan komt de koers in een lager frame terecht.
Voor een bevestigde stijging omhoog boven de rechter lip van de cup moet de koers boven dit frame uitgaan, dus boven de +2/8 lijn op het niveau 2062.
.
Jan Schotsman 4 weken geleden geplaatst
Behalve de zware steun die er lag op het meerdere malen getest niveau van de -2/8 lijn in bovenstaand MurreyMath frame, zagen we dat steun niveau ook terug in de P&F grafiek van Goud. Ik heb die grafiek ruim een week geleden al hierboven neer gezet.
Ik plaats de bijgewerkte grafiek van dit weekend even hieronder.
U ziet dat van de vier rode steun-lijnen er twee verdwenen zijn.
Voor een te verwachten koers omhoog zullen deze moeten houden, en anders valt de koers terug naar de horizontale steun rond de waarde 1679, en dat is de -2/8 lijn in het MM-frame hierboven of weer het 38,2% retracement in de grafiek daar weer boven.
.
De P&F grafiek werkt zonder de tijd mee te nemen in de analyse.
Eén ding wat ik wel geleerd heb sinds ik met P&F ben gaan werken, is dat berekende koersdoelen altijd worden bereikt!
Datgene wat ontbreekt is helaas de tijd, wanneer ....
Let toch even op de 1629 die in de P&F grafiek vermeld staat.
Houdt dus een korte stoploss aan zolang er niet een duidelijke trend of uitbraak aanwezig is.
Succes!
.
Jan Schotsman 4 weken geleden geplaatst
Nog even snel over Zilver.
Zilver gaat steeds een beetje omhoog, waarna het weer zakt naar een lager level.
Zilver vindt momenteel steun op de drie rode steunlijnen die ik eerder al hierboven (weekje terug) in de grafiek van zilver weergaf.
Zoals de situatie nu is, is er in de P&F grafiek op basis van 0,25% geen koersdoel omhoog te berekenen.
De koers zal dan eerst moeten gaan stijgen.
Indien de rode steunlijnen niet stand houden, mogen we ons opmaken voor een daling naar de berekende waarden van 21,95  of 21,3 en indien de steunlijn die daar ligt ook net zo sterk is als een pak boter  gaat de koers richting de 18,7
Voor een positief beeld is het belangrijk dat de koers boven de drie rode steunlijnen blijft.
We gaan het meemaken ... ;-)
.
🔥 Menco Sweep 4 weken geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 49.031
per kilo
Zilver
€ 638
per kilo
🔥 Menco Sweep 4 weken geleden geplaatst

Actuele koersen
Goud
€ 49.384
per kilo
Zilver
€ 646
per kilo

het gaat weer een beetje ⬆️
 😄
M. Weijerse 4 weken geleden geplaatst
hahaha, Jan en Menco ik ben zo een fan van Goud , heerlijk.....check en nog eens checken . Diep in de materie en blijven leren is echt het leukst. 👍 een blijvertje omhoog of omlaag,prachtige correctie (koersverloop) hoe netter hoe beter ! omlaag en zijwaards. .  ❤️👍
Harm van Wijk 3 weken geleden geplaatst
Officieel had je op basis van de Trading Navigator weer uit zilver moeten stappen....de steun rond 21,60 is echter nog intact...dat zou een overweging kunnen zijn de stop loss iets ruimer te bekijken...stijgende trend consolidatie en dan...of is dit gewoon de top...

tja...kies zelf maar :-S
🔥 Menco Sweep 3 weken geleden geplaatst
leuk om te lezen @mw:

er zijn hier meer liefhebbers van deze edelmetalen 👊
🔥 Menco Sweep 3 weken geleden geplaatst

Actuele koersen:

Goud
€ 49.181
per kilo
Zilver
€ 650
per kilo
ronald de zoete 3 weken geleden geplaatst
We wachten op een uitbraak van goud...geduld hebben zegt men. De logica is zoek, maar alle experts tippen goud.
Harm van Wijk 3 weken geleden geplaatst
Geduld...

De maandgrafiek geeft aan dat de stijgende trend intact is en er lijkt een nieuwe maandcyclusbodem te zijn gemaakt...klaar voor de aanval op de 2000 dollar?
🔥 Menco Sweep 3 weken geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 49.303
per kilo

Zilver
€ 649
per kilo
🔥 Menco Sweep 3 weken geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 49.487
per kilo
Zilver
€ 655
per kilo

het gaat weer ⬆️⬆️
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst

Actuele koersen:

Goud
€ 49.215
per kilo
Zilver
€ 655
per kilo

🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst

Actuele koersen:

Goud
€ 49.507
per kilo
Zilver
€ 672
per kilo

het stijgt weer goed doorrrr 👏👏
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
Actuele koersen

Goud
€ 49.241
per kilo
Zilver
€ 666
per kilo
🔥 Menco Sweep 1 week geleden geplaatst

Actuele koersen:

Goud
€ 48.837
per kilo
Zilver
€ 662
per kilo
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Toch vreemd dat goud de jump in deze onzekere tijden niet maakt. Wat is hiervan de oorzaak. Enige kenners?
🔥 Menco Sweep 1 week geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 48.667
per kilo
Zilver
€ 650
per kilo

inderdaad @ronalddezoete​, sterker nog:
het gaat ff flink omlaag!
🔥 Menco Sweep 1 week geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 49.010
per kilo

Zilver
€ 659
per kilo

en weer ⬆️⬆️⬆️⬆️
🔥 Menco Sweep 1 week geleden geplaatst

Actuele koersen:

Goud
€ 48.873
per kilo
Zilver
€ 647
per kilo

goud blijft wat hangen, zilver daalt
🔥 Menco Sweep 1 week geleden geplaatst

Actuele koersen:

Goud
€ 48.808
per kilo

Zilver
€ 645
per kilo
🔥 Menco Sweep 4 dagen geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 48.196
per kilo
Zilver
€ 628
per kilo

beurzen UP
edelmetalen DOWN
🔥 Menco Sweep 1 dag geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 48.057
per kilo

Zilver
€ 615
per kilo

edelmetalen hebben het blijkbaar zwaar:
heeft iemand een verklaring voor deze (stevige) dalingen?
🔥 Menco Sweep 8 uur geleden geplaatst

Actuele koersen

Goud
€ 48.303
per kilo

Zilver
€ 611
per kilo

goud herstelt, zilver blijft achter
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 July 2021 om 16:41
Aantal lezers 112
Aantal reacties 59