Is Easybroker een interessante belegging?

Laatste reactie 04/05/2021 13:46 door Menco
· Markeren als ongelezen
Tom Lassing 5 dagen geleden geplaatst
Het niet beursgenoteerde Easybroker zoekt vreemd geld om te kunnen groeien naar één van de grote spelers in de brokermarkt in Nederland.
De broker sector is één van de meest lucratieve bedrijfsmodellen in de wereld, maar de concurrentie is moordend, met vooral InterActive Brokers en de white labels van dat platform als belangrijkste spelers in het veld.
Easybrokers is opgericht in 2014 en volgens hun informatie folder hebben ze na zeven jaar 1.250+ klanten.
Ze willen nu groeien naar 50.000 klanten in 2023 en dan in 2025 moeten er 120.000 klanten zijn.
Gezien hun trage groei tot op heden, lijken die aantallen mij nogal uit de lucht gegrepen.
Het is NU het moment in de markt, met letterlijk vele tienduizenden mensen die de laatste twee jaar onderdak bij een broker zochten. In die fantastische markt wist Easybroker dus tot op heden geen potten te breken.
De markt is er, daar is geen twijfel over. Maar of Easybroker in staat geacht moet worden die markt te veroveren, dat is een ander verhaal. Dát hebben ze nog niet bewezen.
Wat heeft Easybroker voor unieks in de markt te brengen?
Ik ben eens gaan zoeken op Youtube. Vond daar direct Easybroker... Spaanse software voor makelaars... Oeps, dat is een domper.
Waar is Easybroker uit Nederland? Die lijkt op YouTube nog niet te bestaan.
Ik denk zo op het oog dat het probleem van Easybroker puur een marketing verhaal is. Blijkbaar hebben ze geen idee hoe ze hun product in de markt moeten zetten.
Dat geeft mij geen vertrouwen.
Zoiets prikkelt me dan, net zoals ik dat had met Neo Finance. Aan de andere kant... Neo Finance bleek een wereldproduct te zijn. Dát weet ik nog niet van Easybroker.
De willen nu 5 miljoen vreemd vermogen ophalen. Ik heb gevraagd om extra informatie, want zo op het oog lijkt dit geen interessante belegging. Maar ik ben benieuwd of het puur alleen een in mijn ogen slechte marketing is, of dat er andere redenen zijn dat de groei zo enorm is achtergebleven.
Ik heb vrijdagavond een mailtje naar ze gestuurd, maar kreeg nog altijd geen reactie. Het is natuurlijk weekend geweest, maar ik ben altijd benieuwd of er dan ook écht niemand werkt. Ook dat zegt iets over een bedrijf met grote ambities. Ook gisteren (maandag) nog geen enkele reactie.
Jammer, ik hoop dat ze alsnog willen reageren.
🔥 Menco Sweep 5 dagen geleden geplaatst
tijd om zelf een broker te starten @tomlassing​?!

Ik heb het er al eens met @harmvanwijk​ over gehad,

lijkt mij een waanzinnig goed plan!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 May 2021 om 12:50
Aantal lezers 19
Aantal reacties 2