oil runs the world.


De Goreh-Jask pipeline ( 350,000 barrels per day) gaat binnenkort over 1,100 km olie exporteren. Van de  Goreh oil terminal in north-west Bushehr Province naar Mobarak Mount in het westen langs de zee van Oman.

Dan is Iran niet meer de klos door een boycot. Voor een deel dan, maar er zijn nog veel meer plannen. En dan kan Iran straks helemaal onder de boycot uit want er zijn genoeg landen die toch van Iran kopen onder een boycot. De VS is niet overal geliefd.

Dus Iran gaat het nu harder spelen. Zorgelijk is wel weer dat er extra centrifuges door Iran worden aangeschaft, de druk opvoeren heet dat, om verder uranium te kunnen verrijken. Feit is wel dat het maken en testen van raketten geheel buiten de atoomafspraken vallen.

De VS zal zich moeten beraden hoe om te gaan met Iran in de toekomst, want boycots gaan veel minder effectief zijn. Israel heeft al laten weten dat ze het niet zover laat komen dat Iran zou kunnen beschikken over atoomwapens.

Ik schreef al herhaaldelijk Iran wordt het probleem de komende jaren het Midden-Oosten en kan voor een flinke "war premium" gaan zorgen. Volg de ontwikkelingen wandachten wanneer je in Oil Majors belegt.

Oilexpert Olie-aardgas-waterstof