Ik weet, de subsidie op zonnepanelen loopt in Nederland terug. De reden daarvoor is in feite dat die subsidie niet meer nodig is. Zonnepanelen zijn ook zonder subsidie al rendabel.
De subsidie is in Nederland echter nog niet weg. Ze wordt slechts langzaam afgebouwd. Het is dus zeker nog zo dat het interessant is om nu nog zonnepanelen te kopen en dankzij de subsidie je investering sneller terug te verdienen.
Daarom blijf ik aanraden om zonnepanelen te kopen.
Ik heb er zelf 43 liggen en ben bijzonder tevreden over de rendementen. Dankzij de mooie zomers zijn de daadwerkelijke opbrengsten hoger geworden dan de prognoses die indertijd gedaan werden.
Daarbij heb ik indertijd gelukkig wel gerekend met een minder sterk stijgende energieprijs.
Had ik namelijk met de toen gangbare 9% stijging per jaar gewerkt, dan had ik nu te maken gehad met een tegenvaller. Energie is namelijk sinds 2012 niet met 9% per jaar duurder geworden. Dat zou waanzin zijn geweest, want dan was energie nu al bijna 150% duurder geweest dan begin 2012. Dat heeft alles te maken met exponentiële groei. Daar lees je hier meer over  https://www.beursbox.nl/beurs-kennisbox/algemeen/exponentile-groei
Ik hield rekening met 2 tot 3% stijging per jaar. Dat is veel reëler gebleken. Niet de energie werd zoveel duurder, maar de belasting ging zo veel (en meer) omhoog. Energie zelf werd de laatste jaren goedkoper.
Door zelf op te wekken, betaal je minder energiebelasting. Dat is dus verdienen!
Vraag hier een offerte aan en krijg 50 euro extra korting als je aangeeft via Beursbox te zijn gekomen!
http://www.innudura.nl