Instappen in energie aandelen?

Laatste reactie 26/11/2021 11:52 door Bart
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
De olieprijs daalt. Olieaandelen dus ook.
Waterstofaandelen gingen soms zelfs met 10% omhoog. De is duidelijk sectorrotatie.

In de 500% renewable race die in dit jaar gestart ben zie je enorme pieken en dalen. En dat is precies de bedoeling. We hebben nu 2 pieken verkocht en we wachten op de volgende.

Niemand, niemand weet hoe de koersen zullen verlopen de komende 5 jaar. De trend is wel duidelijk. En welke energie(bronnen) zeer kansrijk zijn ook.

Je “moet” echter niet kijken naar wat er nu op de markt is, maar straks. Welke bedrijven gaan profiteren van kernenergie? Opeens snappen we dat we niet zonder kunnen, willen we klimaatdoelen halen. Waarom ammoniak een rol kan spelen en geothermie veel meer kan betekenen dan een geiser in Ijsland.

Waarom gaan batterijen wel succesvol zijn? Nu zijn ze het niet, alsof er daar geen ontwikkelingen zijn. Het gaat hierbij niet alleen om auto’s maar juist grote voor de industrie.

En waarom koopt het grote publiek altijd bekende namen? Ja, ik schrijf over Shell omdat ik merk dat daar wel reactie op komt. Blijkbaar raakt dat de nog Nederlandse snaar. En eerlijk toegegeven ik beleg er veel in.

Maar koop juist de onbekende, misschien nu zelf onbeminde aandelen. Daar zitten de echte kanshebbers, de bekende zijn meer groeiers.

Terug naar de titel. Ja, als je weet dat tot 2050 er gemiddeld jaarlijks!!! 5 biljoen $ richting duurzame energie gaat. Ja, als je een bovengemiddeld rendement wilt behalen. Ja, als je met meer aandacht de transitie wilt volgen. En daardoor ook een zinninge mening kunt ontwikkelen.

Een pvda kamerlid dat twittert dat hij blij is dat vieze Shell uit Nederland vertrekt. Heel snel daarna moet de twitter teruggetrokken worden. Te laat. Zijn naam is bekend. En we weten nu hoe PVDA-ers deels totaal het spoor bijster zijn.

De politiek verandert heel langzaam. Zij worden overvallen door de werkelijkheid Zie ook het vertrek Shell.

De energietransitie gaat door. Binnenkort een pas op de plaats omdat alle kosten zichtbaar worden. Dan gaat Nederland in dicussie en moet door alle opgelopen verloren tijd ( oil majors zwart maken en maar windmolens bouwen) extra gas gegeven worden. Vergeef me de woordspeling.

Als belegger heb jij dan wel die energieaandelen, omdat jij hier zaken leest die relevant zijn.

Mazzelaar;) succes met beleggen! Inderdaad je weet wat er niet ontbreken mag. En nu is een mooi moment gezien de huidige koersen.

Oilexpert.nl olie aardgas waterstof
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Als Oilexpert denk ik vaak, hoe kun je nu 100% objectief naar olie kijken. Immers je hebt zelf belang bij een stijging van de olie prijs. Long 90 calls RD dec 2024.

Dus dan maar veel lezen.

Ik ben overtuigd dat olie over de $100/vat gaat. Ik weet niet precies wanneer, ik denk midden 2022.

Ook al ben ik overtuigd dat betekent niet dat ik vol nu in olieaandelen ga. Wel ga ik instappen:)

Mensen verdienen vaak geld met boerenverstand niet met dure opleidingen of een exceptioneel hoog iq.

In de afgelopen 10-15 jaar is te weinig in olie-exploratie gestoken. De olieprijs was te laag, het risico te groot. Nu is iedereen tegen oliebedrijven lijkt het, je mag hun aandelen niet meer kopen (ABP bijv.).
Dus wat gaan die Oil Majors doen? Ik denk dat ik het weet. let op: WACHTEN.

Wachten? Nee ze gaan juist in groen investeren. Niet dus. Ja, dat denken, sorry lees hopen, de groenen/activisten/niet-goed-op-de-hoogte zijnde en foutief geïnformeerde mensen.

Allereerst gaat een deel van de winsten naar aandeelhouders. En dan blijven een nog miljarden over. Normaal gesproken worden die gebruikt om in productie aflopende velden te vervangen door nieuwe. Dat gebeurt dus nu veel en veel minder.

Gezien de grote onbekendheid voor ons zal een Oil Major, zelfs als het straks wel weer mag (de politiek wil geen energietekort) van overheden en vermogensbeheerder zullen Oil Majors zich wel 3 keer bedenken. Waarom zouden zij hun zuurverdiende geld in olie stoppen om een gat van 20-30 jaar te vullen en vervolgens alle olie die dan nog in het veld zit als verlies te nemen in hun boeken?

Nee, dan kun je als Oil Major het tekort aan olie, wat eraan komt, gewoon laten gebeuren. Immers de prijs zal omhoog gaan, de winst neemt toe, het volume neemt af. Dus zeg even de omzet blijft gelijk voor het bedrijf. Maar ze hebben ondertussen hub schulden afgebouwd en hun oorlogskas in indrukwekkend groot om CO2-Opslag en waterstoffabrieken te bouwen.

Shell is nu bezig naar het buitenland te gaan. Daar legt het management hun aandacht op. Ze maken hun bedrijf fit om over een paar jaar als een leeuw een prooi te vangen. Of zich op te richten als DE wereld speler in Saudie Arabie als waterstoffabrikant. Wie zal het zeggen?

Oil Majors zijn bezig met zich omvormen. Activisten vinden dit lastig. Activisten, de naam zegt het al, willen actie. Maar die actie komt niet. Ligt niet aan hun, maar aan het speelveld wat nog gevormd moet worden. juridisch, markten, klanten e.d.

Dus zoek niet naar aandelen van bedrijven die nu grootste dingen doen. Zoek naar aandelen van bedrijven die zich transformeren dat zijn de echte winnaars van morgen

Oilexpert.nl olie aardgas waterstof🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Vandaag olieaandelen, sommigen niet allemaal, dik in de min.

Denken julie dat dit een goed instapmoment is? Ik denk het wel. Ik weet het zeker.

En wat als de nieuwe variant besmettelijker schijnt te zijn? Dan gaat de olieprijs straks nog harder omhoog.

Wat denk hij dat de logica achter mijn bewering is?

Oulexpert.nl olie aardgas waterstof
Bart Hofstede 1 week geleden geplaatst
Ik weet het niet maar doe een gok. Dit is het argument voor Opec+ om maatregelen te gaan nemen?

In ieder geval heeft Biden zijn verlaging binnen maar of hij dit had gewild op deze manier......
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 November 2021 om 10:23
Aantal lezers 46
Aantal reacties 4