Inloggen / Account Binance

Laatste reactie 10/05/2021 00:13 door Marc
· Markeren als ongelezen
Marc Knijpinga 1 week geleden geplaatst
Ik heb een probleem om in te loggen via de website van Binance. Het is namelijk een tijd geleden dat ik ben ingelogd. De support die ik krijg via Binance is via een Robot chat alleen kom ik hier niet uit.

Als ik inlog met mijn email adres, dan wordt in het volgende scherm aangegeven dat er een email naar mij wordt gestuurd met een code. Deze code moet ik gebruiken om in te loggen. Het probleem is dat ik deze mail niet ontvang en ik niet kan inloggen.

Wie zou mij kunnen helpen?
🔥 Jan Schotsman 6 dagen geleden geplaatst
Ik zou proberen contact op te nemen via e-mail, en wanneer dat niet gaat of je dat adres niet hebt, probeer het dan via de diverse platforms waar ze aanwezig zijn.
.
Nu, achteraf, en daar heb je op dit moment niets aan, maar bekijk altijd van tevoren op welke wijze je contact kunt krijgen met de platforms waarop je handelt, en wanneer dit niet soepel kan / verloopt .... wegwezen!
.
Ik wil altijd minimaal een mail adres en een telefoon nummer.
.
Succes!!


Marc Knijpinga 5 dagen geleden geplaatst
Dankjewel, Jan!

Als iemand anders een email adres en/of telefoonnummer heeft Binance hoor ik dat graag.
Hans Zwartscholten 4 dagen geleden geplaatst
Beste Marc, vermoedelijk heb je een soort gelijk probleem als mij! mijn wachtwoord was gewijzigd omdat mijn account ineens geblokeerd was! (door verschillende brousers) Binance zag daar door verschillende IP adressen en blokeerd direct mijn account! met alle gevolgen van dien! dat was mijn probleem! Er worden allerlei verschillende tijden waar binnen zij zullen reageren!

Heb jij jou Email adres, binance id nummer, en misschien telefoonnr dat je hebt gebruikt?
Als je met jou mobiel in logt vul je jou Email adres in en dan heb je daar tegels staan 1 daarvan is dat je wachtwoord vergeten bent! als je daar op drukt kom je in een tijdelijke veilige omgeving binnen! Daar kun je een nieuw wachtwoord aanmaken natuurlijk bevestigen met het zelfde Wachtwoord! dan moet je zowel jou telefoonnr als jou Email bevestigen door een code te laten sturen! dat wijst zich van zelf! ik vindt de tijd 60 sec erg kort! maar dat is de tijd die je krijgt tussen verzenden en antwoorden! controleer of het niet in "overige" of in "scam" folder terecht komt!

Als je nog steeds problemen hebt! dan moet je proberen om de chat bot je vraag beandwoordt te krijgen maar als je zoals ik daar een paar dagen mee bezig bent geweest dan wordt een en ander duidelijk! aan het eind wordt er door de chat bot gevraagd solved en unsolved! natuurlijk unsolved! op dat moment zul je waarschijnlijk als antwoord krijgen dat je verwezen wordt naar een "agent" op dat moment stop je! want dan blijft jou vraag "unsolved" en dus bij de CS Custumer Service desk open blijft staan! Op dit moment schijf je het "id op dat vindt je boven in de balk!!! #12334567 dan begint de tijd te lopen max 6 uur (soms iets langer) als je alles goed hebt staan krijg je een (Email) signaal op je telefoon wanneer iemand met jou kacht bezig is! je kunt direct met sms of Email signaal je kunt daarmee direct naar jou klacht en mogelijk aanvullen als dat gevraagd wordt! (boven in de balk staat het de naam van de CS medewerker kan belangrijk zijn schrijf het voor de zekerheid op) als het goed is blijft het in de chat staan (maar niet altijd heb ik gemerkt) in mijn geval was er sprake van verwaring in de communicatie en daarnaast ivm met hack en privasy mogen ze niet alles zomaar verstrekken en het verschil tussen h.z************ en zw********* is als je de kleine letters moet lezen erg klein!

Succes
Marc Knijpinga 4 dagen geleden geplaatst
Dankjewel, Hans!

Het wachtwoord resetten was gelukt, want ik kreeg een email. Alleen als ik opnieuw wil inloggen via mijn mobiel, dan moet ik opnieuw code invoeren die ik via mijn mail zou moeten krijgen alleen deze mail krijg ik helaas niet.

Ik ben het nu aan het proberen via de chat box. Heb nu een CS_naam en Case ID. Ik begrijp van jou dat ik nu niks moet doen en dat ik een SMS krijg, zodat ik dan weet dat ze met mijn issue bezig zijn.
reactie op @marcknijpinga:
Hans Zwartscholten Ook niet in overige, of scam is het mogelijke dat je een AD blocker heb geinstaleerd die het tegen houdt? Ik vind de tijd wel erg kort 60 sec. heb je jou Email misschien ingesteld met een tijd! dat hij BV 1 keer in de 15 min kijkt?
3 dagen geleden

Beantwoorden

Marc Knijpinga Hoi Hans,

Ik heb niks ingesteld.
Het is nog steeds niet gelukt.
Via de Robot chat krijg ik geen hulp. Ik heb al 3 Case ID's aangemaakt
3 dagen geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jan Robert Schutte 2 dagen geleden geplaatst
Beste @marcknijpinga​ ik weet dat Binance niet het meest gebruiksvriendelijke platform en dito service is. als je via de website er niet uit komt dan zou je de desktop versie kunnen downloaden. ik gebruik ook de mobiele app die ook perfect werkt.
reactie op @janrobertschutte:
Marc Knijpinga Hoi Jan Robert, Via de mobiele App kom ik er ook niet in. Wat mij wel lukt is het wachtwoord wijzigen via de mobiele App. want dan krijg ik wel een mail met een code. (Successful Password Reset from 92.108...... - 2021-05-09 21:47:43(UTC))
Dit advies heb ik gekregen van Hans Zwartscholten. Als ik dan opnieuw wil inloggen via Mobiele App, dan krijg ik opnieuw de verification scherm waar ik een code moet invullen die ik via mijn mail krijg. Helaas krijg ik die niet.

De desktop versie heb ik nog niet geprobeerd
10 uur geleden

Beantwoorden

tonnie 1 dag geleden geplaatst
Hallo ik heb ook daar problemen mee gehad en het probleem kan zijn dat je op de hoofdpagina in moet loggen en niet in de binance exchange of binance broker! Via de hoofdpagina kun je daar komen!. Het is of met email of telefoon met google authenticatie mogelijk om in  dat opnieuw in te stellen en dus of het een of het ander uit te schakelen!.  Veel succes.
reactie op @tonnie693:
Marc Knijpinga Hoi Tonnie,

Wat bedoel je met de hoofdpagina?
Ik neem aan dat dit de hoofdpagina is. 
Ik probeer op deze site in te loggen. (Zie attachment)

10 uur geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 02 May 2021 om 23:21
Aantal lezers 56
Aantal reacties 11