De kwartaalcijfers werden over het algemeen zeer goed ontvangen, en individuele aandelen lieten dan ook mooie stijgingen zien. De AEX-index bereikte met een stand 597,71 de hoogste stand sinds juni 2001. Inclusief herbelegde dividenden staat de Nederlandse beurs echter op een recordniveau. 

Het nieuws dat de VS en China zijn overeengekomen om de tarieven geleidelijk van tafel te vegen, zorgde voor een opluchtingsrally op de aandelenbeurzen. De handelstarieven zullen in fasen worden afgebouwd. Hoeveel en wanneer de eerste tarieven worden geschrapt, hangt af van de omvang van de eerste deal. 

In de VS wisten de indices wederom recordstanden te verbreken en Donald Trump liet zich daar op Twitter uiteraard enthousiast over uit. De relatief veilige obligaties werden snel ingeruild voor aandelen. De vergoeding op een Amerikaanse 10-jaars staatsobligatie steeg op vrijdag zelfs tot een niveau van 1,95%. Ondertussen werden ook de edelmetalen goud en zilver in de uitverkoop gedaan. 

Aankomende week zal Jerome Powell zich tegenover het Amerikaanse Congres verantwoorden over het monetaire beleid van de Fed. Verder staan de inflatiecijfers op de agenda en krijgt het kwartaalcijferseizoen een vervolg met cijfers van onder andere ABN Amro, SBM Offshore & Walmart. 

Een succesvolle handelsweek toegewenst. 

Met vriendelijke groet, 

Justin Blekemolen
Beleggingsspecialist LYNX