Het gaat zeer goed in Nederland!!!

Laatste reactie 09/04/2021 13:00 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 3 maanden geleden geplaatst
Faillissementen Nederland lopen terug
Gecreëerd: 06:58
(ABM FN-Dow Jones) Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is in december minder gestegen dan in november van het vorig jaar. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Er zijn in december 40 bedrijven minder failliet verklaard dan in november. Het aantal uitgesproken faillissementen bleef daarmee laag, concludeerde het CBS.

In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16 procent minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar, aldus het statistiekbureau.

Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot juli 2020 redelijk vlak. Sindsdien is de trend dalend en in december 2020 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na januari 1991.


Comm RdZ:

In december 2020, dat is nog geen 2 weken geleden, aantal faillissementen nog nooit zo laag. Ik lees toch vanichtend weer hele andere geluiden uit de monden van bedrijfseigenaren de wanhoop nabij zijn. De now regeling helpt, maar maakt uiteraard omzet verlies, afschrijvingen etc. etc. niet goed.
Zou de pers wel sieren iets kritischer te zijn.

Ik zou ook eens graag horen vanuit Den Haag hoe ze denken die 80 miljard Euro te gaan "bezuinigen", en de komende maanden gaan we dik over de 100 miljard Euro heen. Want als ze niet van plan zijn te bezuinigen, hoeven wij ons geen zorgen te maken. Doet Italie ook niet.😐
Leon Van Dam 3 maanden geleden geplaatst
Ik stel ook heel veel vraagtekens bij dit soort berichten @ronalddezoete
Met name de timing van het bericht van vandaag komt heel gelegen met vanavond weer een persconferentie van die gladde aal en zijn maat...

Het publiek is al bespeeld door het vroegtijdig uitlekken (voorbereiden) van weer 3 weken idioterie. Iets was al weken niet werkt, dat gaat ook de komende 3 weken niet werken...

We gaan de klappen absoluut nog krijgen en dan wast men de handen in onschuld.
🔥 Raoul Suurmeijer 3 maanden geleden geplaatst
Ik denk dat de ondersteuning door de overheid ook bedrijven overeind heeft gehouden, die het anders onder normale omstandigheden niet hadden gered, eigenlijk zoals er continu bedrijven wel kopje onder gaan. Maar omdat de steun is verstrekt zonder naar lange termijn levensvatbaarheid te kijken krijg je waarschijnlijk dat effect. Overigens zou het ook onmogelijk geweest zijn om een dergelijke analyse voor elk bedrijf uit te voeren op korte termijn.

Ook denk ik dat er nu ondernemers zijn die een falliete inboedel overnemen, een lage huur bedingen en hopen dat ze over een half jaar enorm in de lift zitten. Je koopt als het ware op de bodem, althans, dat zal de gedachte zijn. Maar we weten hoe lastig is het bodems en toppen te voorspellen ;-)
🔥 ronald de zoete 2 maanden geleden geplaatst
Het ondersteunen heeft plussen en minnen. Ik denk meer plussen. Maar er komt straks een trein aan en dan zou je verwachten dat de NS het oversteeklicht op rood zet. Maar nee de spoorbomen blijven open....
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Je kan mij toch echt niet uitleggen dat de reisbranche, de horeca, de retail, cultuur, etc etc niet op sterven na dood zijn...

En zelfs met steun, wordt het lastig om de komende periode met nog meer lock downs te gaan overleven...

Zie ook https://www.faillissementsdossier.nl/nieuws/20796/mckinsey-helft-mkb-failliet-in-2021.aspx
Leon Van Dam 2 maanden geleden geplaatst
Laten we hier - bij leven en welzijn - over 1 jaar nog eens naar gaan kijken...👌

Ik ben bang voor een bloedbad in heel veel sectoren...😢
🔥 Sergio Garcia 2 maanden geleden geplaatst
Binnenkort ook in NL verkrijgbaar?!

Dit zal de economie niet echt ten goede komen..
Leon Van Dam 2 maanden geleden geplaatst
Puur machtsvertoon. Het wordt tijd voor "pek en veren" en door de straten afvoeren belaagd door een woeste menigte...

De vraag is niet of de vlam in de pan gaat slaan, maar wanneer...en bij uitstek in Frankrijk...💣
🔥 Sergio Garcia 2 maanden geleden geplaatst
Inderdaad, de Fransen hebben (historische gezien) altijd een heel kort lontje gehad. Als er binnenkort een land in de EU in opstand komt dan zullen de Fransen de eersten zijn. Daarna zal de rest vanzelf wel komen.
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Nederlanders zijn denk ik als laatste...iedereen ligt hier nog op 1 oor vrees ik...

of gloort er hoop?

https://nos.nl/artikel/2364167-kabinet-praat-vrijdag-over-aftreden-of-aanblijven.html
🔥 ronald de zoete 2 maanden geleden geplaatst
Of aftreden leidt tot koerswijziging? Zolang aantal bezette IC bedden de discussie van de dag is...
Prachtige grafieken. En nou eens een grafiek van failiessementen en doortrekken naar eind 2021 plus toename uitkeringen. Plus wachtrijen psychische ondersteuning enz.

Misschien dat de ik-krijg-mijn-salaris-toch-wel houding wat bijgeschaafd wordt.

De huidige aanpak is een herhaling van zetten terwijl we nu wel weten dat deze maatregelen niet het gewenste effect oplevert. Kortom: nieuwe inzichten, nieuwe benadering.
🔥 Sergio Garcia 2 maanden geleden geplaatst
Helemaal met je eens @ronalddezoete​. Iedereen met een halve hersencel meer dan onze Jan (grapje 😉 ), ziet toch ook dat er iets niet klopt. Of...
Leon Van Dam 2 maanden geleden geplaatst
“Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten”
Albert Einstein
@ronalddezoete

En deze van Einstein past er ook wel aardig bij:

Om een onberispelijk lid van een kudde schapen te zijn, moet je, bovenal, een schaap zijn.
Albert Einstein
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Hopelijk komt er dan een kabinet dat kijkt naar de cijfers en de alternatieven in plaats van alleen angst te verspreiden...
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
lees ook deze column...rechter muisknop openen in een nieuw venster / tab en vergroten
🔥 ronald de zoete 2 maanden geleden geplaatst
Inderdaad Harm, ik moet het helaas wel op veel punten met hem eens. De EU gaat 1000 Miljard Euro in de groene transitie stoppen. Eergisteren in de krant (ja het mag nu gezegd worden): 80% zonneparken NL in buitenlandse handen. Dus een NL partij maakt het project en daarna doorverkocht aan buitenlandse partij. Weg subsidie. Dikke doei. En wij offeren ons toch al kleine landje op met nog meer zonnevelden.

Ik denk dat de lokale burgemeesters nog steeds denken dat de lokale bevolking van hun mooie, groene projecten voordeel heeft. Niet dus. Wakker worden Nederland.

 In de Nederlandse politiek is er maar 1 regel: Groen is doen. De buitenlandse partijen hebben maar 1 doel: groen is poen. Tijd voor relativering: niet groen, toch doen, uiteindelijk voor bevolking meer poen.🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Hoe goed gaat het hier nu echt?Gekopieerd:
Een ex-ME-er en ex-rechercheur schrijft. Lees en denk even in wat voor land jij wilt leven.
Tekst: Yvonne Freespirit
Ik heb er lang over nagedacht om dit te plaatsen, maar heb uiteindelijk toch besloten dit te doen nav het optreden van politie/ME gisteren op het Museumplein in Amsterdam. 
25 jaar lang heb ik zelf met hart en ziel bij deze organisatie gewerkt. Van als 1 van de eerste vrouwen bij de ME tot rechercheur en alles wat daar tussen zat aan surveillance dienst etc. 
Wat was ik trots toen ik mijn opleiding haalde en mijn diensttijd mocht beginnen in Rotterdam. Ik was geen wereld verbeteraar, maar kon intens genieten van het contact met publiek, in welke zin dan ook. Ik leerde heel snel dat de manier waarop je mensen benaderde, ook de manier was waarop je zelf behandeld werd. Of dit nu ging om een geval van een hulpverlening of het uitreiken van een proces-verbaal. Ik heb een schitterende tijd meegemaakt, die ik tot op de dag van vandaag koester. Alle dagen kwam ik thuis met een gevoel van trots. Ik had het gevoel een klein steentje te kunnen bijdragen tot een betere maatschappij.
10 jaar geleden ben ik ermee gestopt. Ik bemerkte dat er een verandering werd doorgevoerd, waar ik moeite mee kreeg. Ik werd gedwongen beslissingen te nemen terwijl ik daar niet achter stond. Beslissingen die kwamen vanuit Den Haag en niet van de plaatselijke burgemeester die zo goed wist wat er speelde in de stad. Beslissingen die ervoor zorgden dat ik niet meer de hulp kon verlenen aan hen die dat behoefden, maar hulp moest verlenen aan diegene met de meeste macht en geld. Uiteraard werd de burger hier de dupe van. Na enkele heftige confrontaties met leidinggevenden, besloot ik voorgoed mijn uniform aan de kapstok te hangen, en ik heb daar geen dag spijt van gehad. Sterker nog, er ging een hele nieuwe wereld voor me open, eentje waarin ik wel trots op mezelf mocht zijn, gebruik kon maken van mijn gevoel en intuïtie etc.
Tijdens het hele *C gebeuren doe ik al onderzoek, los van de informatie die de Media gaf. Ik had al snel het gevoel dat er iets niet klopte, omdat maatregelen met elkaar conflicteerden en de beste journalisten éénzijdige berichtgeving plaatsten. 
Ik ben groot geworden met het feit dat ik mijn stem mocht laten horen, let wel..... respectvol. Plotseling werd mij verboden om mijn mening te geven, werd ik uitgemaakt voor complotdenker, alu hoedje etc. Vaak spraken Peter en ik hierover en begonnen de ons zorgen te maken over het beperken van onze vrijheid, iets wat voor ons altijd zo vanzelfsprekend is geweest. Geen seconde hebben wij ons druk gemaakt over een virus. We hadden immers altijd virussen om ons heen gehad, zijn soms best ziek geweest van bv een Influenza, maar dat maakte weer dat je met je neus op de feiten werd gedrukt, door beter op jezelf te passen mbt een gezonde levensstijl. 
De onderdrukking werd echter steeds erger, wat maakte dat een vermoeden van het feit dat een virus werd gebruikt voor een politiek macht spel, zekerheid werd. We zijn daarom gaan proberen om mensen te waarschuwen, via Social media maar ook in het dagelijks leven. 
En dan nu vandaag, (en tijdens eerdere demonstraties).
Daar sta jij dan, met je helm op, met beschermende kleding aan, kogelwerend vest, lange wapenstok, handboeien etc. Je verschuilend achter je schild. Jij kijkt voor je uit en ziet mensen die door de maatregelen kapot gemaakt zijn, wanhopig zijn, te maken hebben met hun failliete bedrijven, depressieve kinderen, ouders die ze niet meer mogen zien omdat die zijn opgesloten in hun verzorgings huis etc. Mensen die lange reizen hebben gemaakt om samen met elkaar hun stem te laten horen. Een stem die ervoor heeft gezorgd dat ook JIJ in vrijheid leven KON. 
Wat gaat er dan door je heen als je ziet dat jullie aanwezigheid absoluut DISPROPORTIONEEL is in verhouding tot de plaats waar je op dat moment staat. Er wordt geen geweld tegen je gebruikt, er is geen enkele reden voor jou om bang te zijn voor hetgeen zich voor jouw ogen afspeelt, maar toch sta jij daar en VOLG JIJ EEN BEVEL.
ME WAPENSTOK HOOG.
Leon Van Dam 2 maanden geleden geplaatst
Als je dan die verslaggeving ziet in de MSM: al die mensen zijn "halve hooligans" en die waren zelf begonnen met geweld...
Tsja, er zijn ook genoeg beelden die anders aantonen. Maar die worden niet getoond.

Dit is al langere tijd aan de gang: demonstreren tegen de covid maatregelen wordt niet getolereerd. Op het Malieveld kwamen er zelfs "relschoppers" uit een busje van... de ME...

Verder zijn het uiteraard allemaal "wappies..."

We zijn heel ver gezonken in Nederland.
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
De Romeo's, de undercover agenten die de rellen starten, waren hier ook weer actief...

Zie oa 
https://twitter.com/kimzs09dv/status/1350852680839819265?s=20

Twitter (https://twitter.com/kimzs09dv/status/1350852680839819265?s=20)
Future You 🔮 (K͓̽i͓̽m͓̽)͓̽
Oproep aan alle tweeps om deze video viraal te delen!! Wederom bewijs dat de https://twitter.com/hashtag/ME?src=hash acteurs in heeft gezet om te rellen op het https://twitter.com/hashtag/Museumplein?src=hash. Zondag 17/1. Samenkomst verliep vredig, ME vond...

en

https://twitter.com/biddenforlife/status/1350936906452885504?s=20 weer romeo's ingezet

Twitter (https://twitter.com/biddenforlife/status/1350936906452885504?s=20)
Biddenforlife
https://twitter.com/hashtag/romeos?src=hash https://twitter.com/hashtag/amsterdam?src=hash https://twitter.com/hashtag/museumplein?src=hash waren t de burgers of de undercover die t geweld begonnen https://twitter.com/Politie_Adam https://t.co/DoImwZo1T9
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Is dit het allemaal waard om een aantal 80-plus mensen met comorbiditeit misschien een aantal weekjes extra te gunnen 

https://www.gelderlander.nl/tiel/meer-kinderen-belanden-in-ziekenhuis-na-zelfmoordpoging-door-coronacrisis-het-wordt-steeds-erger~a339c4f6/

zie grafieken bron https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Wie nog steeds geloofd dat er geen sprake is van framing, propaganda en uitlokking van geweld. Hier het BEWIJS dat de Romio van de politie zelf het geweld aanwakkert.

Zie oa 
https://twitter.com/kimzs09dv/status/1350852680839819265?s=20

Twitter (https://twitter.com/kimzs09dv/status/1350852680839819265?s=20)
Future You 🔮 (K͓̽i͓̽m͓̽)͓̽
Oproep aan alle tweeps om deze video viraal te delen!! Wederom bewijs dat de https://twitter.com/hashtag/ME?src=hash acteurs in heeft gezet om te rellen op het https://twitter.com/hashtag/Museumplein?src=hash. Zondag 17/1. Samenkomst verliep vredig, ME vond...

en

https://twitter.com/biddenforlife/status/1350936906452885504?s=20 weer romeo's ingezet

Twitter (https://twitter.com/biddenforlife/status/1350936906452885504?s=20)
Biddenforlife
https://twitter.com/hashtag/romeos?src=hash https://twitter.com/hashtag/amsterdam?src=hash https://twitter.com/hashtag/museumplein?src=hash waren t de burgers of de undercover die t geweld begonnen https://twitter.com/Politie_Adam https://t.co/DoImwZo1T9
reactie op @harmvanwijk:
Leon Van Dam DDR II in de maak...

Vooral niet tegen de regering (of beter gezegd "het regime") ingaan...

Ook wel heel toevallig dat die fotograaf precies achter "karate kid" stond...wie valt er nu op zo'n manier een heel cordon ME aan...dat was al heel vreemd en nu komt de aap uit de mouw...
2 maanden geleden

Beantwoorden

Rien Bogaarts 2 maanden geleden geplaatst
Gaat het goed in nl? Als je naar de beurs kijkt wel hoor! 
🔥 Harm van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Verwar een stijgende beurs niet met een goede economie...kijk maar eens naar hoeveel geld er wordt bijgedrukt...dit noemen ze inflatie...

Alles stijgt...vastgoed, BTC, goud etc etc
🔥 Harm van Wijk 6 dagen geleden geplaatst
Hoe goed gaat het nu? 
#55 AB GIETELINK BRIEF VAN HET MUSEUMPLEIN AAN BURGEMEESTER FEMKE LUKASHENKO
https://www.bitchute.com/video/8gAXHcE3TAwD/
Leon Van Dam 6 dagen geleden geplaatst
D-Reizen omgevallen...tsja, die zagen we niet aankomen...who's next?
🔥 Harm van Wijk 6 dagen geleden geplaatst
The Great Reset in 5 Minutes00:17
replacing mum and dad small businesses
00:19
and private enterprises with big tech
00:21
and big business

zal zo wel weer verwijderd worden, dus maar snel kijken :-D 
🔥 ronald de zoete 6 dagen geleden geplaatst
Ja, er zijn minder faillisementen dan vorig jaar. Ik was een paar dagen geleden bij een goudopkoper. Ik ging naar binnen en vroeg naar de prijs voor een gouden sierraad. Weet je wat het antwoord was, niets van gelogen:

"meneer, ik heb het te druk". "Hoezo?" zeg ik. " ik smelt momenteel veel goud van horecaondernemers om"............... Wat moet je dan nog zeggen?

Nee hoor, het valt wel mee, en ze hebben vorig jaar toch nog een mooie zomer gehad.

Poeh, dit soort signalen zeggen mij meer dan 1000 grafieken.

🔥 Harm van Wijk 6 dagen geleden geplaatst
Je kan mij ook niet uitleggen dat als je bedrijf al een jaar dicht moet van de overheid, dat je dan niet door je reserves heen bent...
🔥 ronald de zoete 4 dagen geleden geplaatst
Vandaag weer mijn financiële adviseur op bezoek. Met name in de horeca is het 1 grote ellende. Aan de buitenkant zie je het niet. De tent is dicht. 
Het lijkt wel of er geen faillissementen meer verklaard worden in Nederland.

Tegenwoordig moet je bij een nieuwe hypotheek wel van je werkgever een intentieverklaring dat je er over een half jaar nog werkt....??? En waarom is dit onlangs ingevoerd? Omdat dit over een paar maanden een echte issue wordt. De overheid heeft dit de geldverstrekkers opgelegd.

De overheid kan kan straks netjes zeggen, oh maar dat is al een half jaar zo hoor. 
En de geldverstrekker kan zo haar risico beperken. 

En de zo graag willende koper....jammer dan. 

Er komt straks een trein op ons af die we eigenlijk best hadden mogen zien aankomen. Onbewaakte spoorovergangen worden nu versneld door de overheid beveiligd met spoorbomen. Ik denk dat de rode lichtjes al in Den Haag al geruime tijd knipperen.
🔥 Michael Groenewoud 4 dagen geleden geplaatst
Mensen hebben vaak geen idee. Ondernemers zijn hardwerkende mensen. En ontvangen vaak niet eens het loon dat ze verdienen. Ze krijgen nu nog een boei toegeworpen, Maar straks loopt de boei leeg vrees ik. En de ellende die daar dan mee gepaard gaat. Laten we hopen dat de horeca het nog even kan volhouden. En dan massaal naar de terrassen en uit eten gaan. Misschien dat ze het dan nog net redden.
🔥 Sergio Garcia 4 dagen geleden geplaatst
Massaal naar de terrassen en uit eten gaan zal synoniem staan aan massaal testen.
🔥 Michael Groenewoud 3 dagen geleden geplaatst
House prices and rents in the Eurozone. Spot a trend?

https://twitter.com/jsblokland/status/1380107861355859969/photo/1

Nou met de huizenprijzen gaat het wel goed toch? Niet alleen in NL dus.


🔥 Michael Groenewoud 3 dagen geleden geplaatst
Opinie: Nederlandse pensioenfondsen financieren ontbossing en daar kunnen en moeten ze iets aan doen

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-nederlandse-pensioenfondsen-financieren-ontbossing-en-daar-kunnen-en-moeten-ze-iets-aan-doen~b3ca8fa7/

Weinig duurzaam dunkt mij.
🔥 ronald de zoete 3 dagen geleden geplaatst
Inderdaad Michael,

Duurzaam beleggen is een relatief begrip. Beleg je bijv.  in Shell dan mag dat niet. Maar ze vergeten even dat zij wel de groene transitie mogelijk gaan maken. En beleg je in Equinor, dan mag niet, vergeet je dat ze enorm in windparken investeren. Maar deze fondsen zijn bekend. Dus dat roeptoetert makkelijk.

Ondertussen wordt er dus wel in ontbossing, kinderarbeid etc. geld gestoken. "We zijn in gesprek".........., ik neem even een slok koffie, dat is beter voor mijn hart.

Ik ben de 500% Renewable Race begonnen om juist je vermogen te laten groeien op een echt duurzame manier.  Ik weet dat een windmolen ook afval oplevert, Zonnepanelen ook moeilijk recyclebaar zijn, maar we moeten wel wat. 

We gaan van fossiel naar minder fossiel naar bijna duurzaam naar duurzaam in 30-40 jaar tijd. En dat is al heel ambitieus.

Leon Van Dam 3 dagen geleden geplaatst
In heel veel gevallen heeft men kilo's boter op het hoofd. Helaas staat winst nog altijd op de eerste plaats en is die groene transitie niet meer dan een verdienmodel.

Als de grote mogendheden niet meedoen, dan is het dweilen met de kraan open. Wij zitten hier niet met een stolp boven ons kikkerlandje...

Het bij ons doordraaien van de spinazie etc. na de ramp bij Tsjernobyl geeft wel aan dat de lucht zich binnen enkele dagen over grote afstanden kan verplaatsen. 
🔥 ronald de zoete 3 dagen geleden geplaatst
@ Leon, helemaal waar.

Commenting on China’s coal boom, Lauri Myllyvirta, lead analyst at the Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA), said: “Dozens of new coal power projects, equal to the total coal power capacity of Germany and Poland combined, were announced last year in China.”

EN:

China—the world’s biggest carbon emitter—commissioned more coal-fired capacity last year than the rest of the world retired, a new report showed this week.


RDZ: Dus er zijn meer kolencentrales bijgekomen in 2020 dan er zijn gesloten.
China heeft ook de meeste zonne-energie projecten als tegenprestatie tegenovergezet. Maar dit helpt dus niet.

In al mijn webinars e.d. benadruk ik dat de groei naar energie zo groot is en we dan denken dat wind- en zonne-energie-energie dit gaan oplossen.

Binnenkort zul je zien dat de olieconsumptie richting 105 miljoen vaten/dag gaat. Nu circa 93 miljoen/vaten per dag.Of de groene energietransitie een verdiep model is? ja en nee.

We moeten naar een schonere aarde. Tenzij je denkt dat de opwarming niet te stoppen is of dat het gewoon toeval is. Wat ik niet geloof.
Wel dient deze transitie om mensen aan het werk te houden. Robotisering gaat veel arbeidsplaatsen kosten. Blockchain ook.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 January 2021 om 09:38
Aantal lezers 85
Aantal reacties 37