Het aandeel RD staat voor een geweldige koerssprong. Maar wanneer?

Laatste reactie 24/03/2020 15:54 door ronald
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 2 weken geleden geplaatst
Veel beleggers stellen mij deze vraag, dus hierbij wat informatie die je kan helpen om op het "juiste" moment in te stappen.

RD staat rond de Euro 11/aandeel. Waarom? Uiteraard het Corona virus en de afnemende wereldwijde vraag naar olie. Maar dat niet alleen, de aardgasprijzen in Europa en de VS staan ook historisch laag. Op een 10-jaars dieptepunt in de VS, en de bodem niet in zicht (1.3 Usd/Bbl is mogelijk). Aardgas nu op 1,6 Usd/Mmbtu, normaal 2,4 Usd/Mmbtu. Dus alles zit tegen, daarom wordt onze rots in de branding ook hard afgestraft. Kenners weten dat RD een grote gasportefeuille heeft! Overname van Brittish Gas.

De olieprijs kan nog lager. Overvolle voorraden, ruzie tussen OPEC en Rusland. Maar eigenlijk moet de oplossing komen van de VS en Saudi Arabië. Trump komt onder steeds grotere druk te staan om met SA te gaan praten, zijn kiezers willen niet dat de schalieolieproducenten in de VS kapot gaan, met deze prijzen gaat dat wel gebeuren. Sorry, is al aan het gebeuren (google op chapter 11 en shale oil producers). Het is dus van belang de relevante zaken nauwlettend te volgen, zoals:

. Daadwerkelijke Trump- MbS (Mohammed Bin Salman) meeting
. Olievoorraden VS plus SPR (Strategie Petroleum Reserve)
. Olieprijs Brent en WTI
. Gasprijs VS

Hoopvolle tekenen uit het nog te voeren overleg VS-SA is voor mij de belangrijkste trigger. Daarna de tekenen van bodemvorming in de grafieken van de olieprijs en daarna pas de gasprijs. Ik verwacht dat deze week razend spannend wordt. Dat het moment nu snel dichterbij komt om in te stappen is voor mij duidelijk, ik kan echter alleen door dagelijkse feiten het juiste moment bepalen. Niet op alleen aannames.
Blijf op de hoogte. Ik post hier regelmatig. Nog even geduld dus. Niet te snel: instappen.

oilexpert.nl
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Technisch lijkt er rond 10 euro een steun te liggen...voor wat het waard is deze tijd...het is ook een psychologisch niveau wat we daarom goed in de gaten moeten houden. Onder € 10 zullen waarschijnlijk heel veel beleggers afscheid ga nemen. Hou daarom deze grens ook in de gaten.
🔥 ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Even een update, ik kom nog met een apart bericht over de huidige oliemarkt.

De olieprijs ging vandaag hard omhoog. Had ik ook verwacht, zie mijn site. Reden is dat het pakket dan de FED uiteindelijk toch goed gevallen is. Het aandeel RD heeft meer potentie dan de olieprijs. Ik leg het even kort uit.

De olieprijs stijgt nu omdat alles stijgt; aandelen, commodities, vastgoed en ook weer goud. Maar het blijft een feit dat de raffinaderijen hun doorzet steeds verder beperken. Steeds neerwaarts bijgesteld, dus verwacht geen oplevende olievraag. De vraag naar benzine en Jetfuel is meer dan 40% afgenomen!! De prijs gaat puur omhoog door speculanten die DENKEN dat de olieprijs in de komende maanden hard omhoog gaat. Wees gewaarschuwd; de olieprijs kan zo onder de Usd 20/Bbl zaken doordat er geen vraag is naar FYSIEKE olie. Er zijn geen kopers voor onverkochte boten met olie. En de opslagen zitten wereldwijd bijna vol. Dat is een feit.

Het aandeel RD zal zeker niet zo hard dalen wanneer de olieprijs gaat zakken. Anderzijds verwacht ik dat het aandeel RD wel veel harder stijgt wanneer de olieprijs gaat stijgen. Vandaar dat ik mijn focus wat verleg naar beleggen en posities innemen in het aandeel RD, dan een hefboomproduct op de olieprijs.

Morgen geef ik een online webinar over de oliemarkt (12.00 uur). Er zullen er nog vele volgen. Dit is de eerste. Ik zal mijn kennis over de oliemarkt met jullie delen en door de weken heen jullie kennis over de oliemarkt vergroten. Zodat jullie in toenemende mate gedegen beleggingsbeslissingen t.a.v. olie/olieaandelen kunnen maken.

Hopelijk tot morgen!

Oilexpert.nl
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 March 2020 om 09:39
Aantal lezers 29
Aantal reacties 3
\