Grootte portefeuille

Laatste reactie 11/10/2020 15:42 door J
· Markeren als ongelezen
Bert Winkel 2 weken geleden geplaatst
Tijdens de webinars wordt er van een portefeuille van 20.000 € en 1.000 € per aandeel uitgegaan. Wat doe je met een grotere portefeuille? Welke verhoudingen? 
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
Goeie vraag @bertwinkel​,
Je kunt enerzijds kiezen voor het vermenigvuldigen van het aantal factoren
En 
Anderzijds kun je kiezen voor een grotere spreiding bijvoorbeeld over meerdere systemen.

Dat laatste zou mijn voorkeur hebben:
Als het ene systeem iets minder presteert dan kan dat opgevangen worden door de betere prestaties van de andere systemen.
Hierdoor creëer je voor jouw beleggingsportefeuille de grootste winst-mogelijkheden 😀
Ik hoop dat je iets hebt aan mijn suggestie..!

 
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Mijn voorkeur gaat ook naar een bredere spreiding. Dit is met de Trading Navigator Methode ook prima te doen omdat je met gemak 30 aandelen binnen 5 minuten kunt bekijken.

“Diversification is the only free lunch” in investing, says the quote attributed to Nobel Prize laureate Harry Markowitz.
reactie op @harmvanwijk:
Johan Pieters Hé Harm, Ik heb via uw online cursus de trend beleggen strategie bekeken. U spreekt van een spreiding van 20 aex aandelen.  Spreekt dit dan op 20 aandelen die effectief "in de markt" zitten of 20 aandelen die we opvolgen die misschien  aan de parameters voldoen? Ook over de exit strategie , stappen we uit wanneer 1 van de parameters niet meer voldoen (62 week WMA enz ... of de stoploss is bereikt
Alvast bedankt. Jp
2 weken geleden

Beantwoorden

Harm van Wijk Hallo Johan, alles wordt uitgebreid behandeld op https://mijn.beleggen.com/resources/6-weeks-coachingsprogramma/week-3-1
2 weken geleden

Beantwoorden

Ralph @Johan Al ben ik niet bekend met het specifieke systeem van Harm, een gok van iemand die o.a. zijn eigen algoritmes schrijft, vooral voor backtesting: als je eenmaal de belegging aangaat, dan stop je die meestal op basis van een stop-loss of take-profits. Er zijn meer mogelijkheden maar dan bouw je al zulke complexe systemen dat ik me dan afvraag: is dit overoptimalisatie, kun je niet beter op een breder vlak experimenteren alvorens dusdanig toe te spitsen?!


2 weken geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Bart 2 weken geleden geplaatst
Harm,

Waarom komen er geen kortingen of promoties voor aanschaffen van Trading Navigator??
🔥 Menco Sweep 2 weken geleden geplaatst
Bart,
waarom zou je korting geven voor iets wat een bewezen werking heeft?

Ikzelf geef aan mijn klanten die mijn optie-systemen willen volgen
ook geen korting:

je volgt het systeem en betaalt daarvoor of je maakt de keuze dat het beleggings-systeem niet bij jou past:
even goede vrienden 😄
Bert Winkel 2 weken geleden geplaatst
Ik heb nog helemaal geen prijzen gezien van de trading navigator? Momenteel kan ik het toch nog gratis gebruiken?
reactie op @bertwinkel:
J Otten Trading View is (nog) gratis. Je hebt geen abonnement nodig als je een beetje handig bent. Er staan tips hoe je dat kunt doen.
Ik heb er ook heeeel lang over gedaan om me aan te sluiten bij Harm.
Hij heeft een verdraaid (te) goed verkoopverhaal, en dat schrikt je wellicht af.
Inmiddels, achteraf, heeft mijn cursusgeld zich dik terugverdiend.
Ja inderdaad, ongelofelijk, en toch waar.

De Trading Navigator krijg je als hulpmiddel van Harm, en wat meer relevant is dat de materie die je aangeboden krijgt duidelijk of op den duur wordt.
Mij heeft het erg geholpen om iedere week te zien en beluisteren hoe Harm op maandagochtend door de portefeuilles heenloopt met allerlei commentaar op verschillende aandelen, en de koop/verkoopsignalen leren te volgen (en waarom).

Merk op:
Harm is een beste kerel, en ik ben slechts deelnemer en/of volger van zijn methodiek en leer nog iedere week van hem en anderen.

Een verdiende pluim.
2 weken geleden

Beantwoorden

Jan Schotsman 2 weken geleden geplaatst
Tja, waarom zou je op korting wachten wanneer je het gratis kan gebruiken ?
;-)
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
We hebben op dit moment een heel mooi aanbod, zie:
https://slim.beleggen.com/yes

🔥 Rien Bogaarts 2 weken geleden geplaatst
Bart,
hoe kun je gratis de Trading Navigator gebruiken; aanschaf kost toch gewoon geld? DAARNA is gebruik gratis. 
Mogelijk bedoel je dat?
🔥 Rien Bogaarts 2 weken geleden geplaatst
Overigens raad ik iedereen aan eens in Tradingview te kijken en dan gebruik te maken van de Strangle Indicator. Hiermee gebruik je wat je van Harm hebt kunnen leren.  Door opties te schrijven op de AEX kun je maandelijks een behoorlijk bedrag verdienen; let wel op het risico. 
Als je niet zeker van je zelf bent kun je uiteraard een abonnement nemen op adviseurs (Weekend beleggen bijvoorbeeld).

Ik probeer al enige tijd uit of het werkt en de resultaten zijn prima. Uiteraard ben en blijf je zelf verantwoordelijk, maar dat is altijd zo. Ik laat alleen zien wat mijn model berekent. Op beleggen.com kun je sinds 1 juni de resultaten volgen.
Bas 2 weken geleden geplaatst
Verwarren we niet tradingview met  de Trading navigator 
reactie op @bas6:
J Otten Klopt. Tradingview is gratis. 
2 weken geleden

Beantwoorden

fap vbeer 2 weken geleden geplaatst
Ik maak gebruik van handig programma voor de short strangel
Michael Groenewoud 2 weken geleden geplaatst
Dank @rienbogaarts2​ voor de vermelding van de service WeekenBeleggers. Ik begrijp dat de indicator ergens beschikbaar is. 

Ik moet er wel op wijzen dat het werken met alleen de indicator onvoldoende is. Het is niet voor niets dat ik ook gebruik maak van een kansberekening naast de indicator. En dan ook nog afhankelijk van de hoogte van de vola. De indicator maakt gebruik van de historische volatiliteit terwijl de kansberekening rekening houdt met de impliciete volatiliteit. Dus dan heb je het beste uit twee werelden. De meest veilige berekening wint het altijd bij mij.

Daarnaast maak ik ook gebruik van Technische analyse en vooral kwantitatieve analyse. Voorts bij het eventueel doorrollen heb je niet veel aan de indicator. Dan moet je echt wel weten wat je moet doen. Sommigen hebben dan steun aan een signaalaanbieder zoals WeekendBeleggers.
Bert Winkel 2 weken geleden geplaatst
Ik heb in het verleden (2011) ook opties geschreven op de AEX (strangle) op een moment dat de VIX index bij momenten vrij hoog was (rond de 40). Ik maakte gebruik van technische analyse (vooral RSI). 70 % van mijn trades werden met winst afgesloten. Ik schreef telkens 5 strangles! Ik heb 1 keer posities gesloten met een verlies van meer dan 5.000 €. Ik heb dat ongeveer een jaar volgehouden en had toen een positieve return van om en bij de 10.000 €. Ik was er mij van bewust dat ik soms een vrij hoog risico nam en ben er dan mee gestopt.
Nadien heb ik mij geabonneerd op optiebox (de bezieler daarvan van François Francken). Dat liep ongeveer 1 jaar zeer goed. Elke maand rond de 1.000 € winst. Maar op een gegeven moment liep het mis. Ik zal dat nooit vergeten. We vertrokken die dag naar Madeira. Rond de middag arriveerden we ginder. Ik raadpleegde mijn posities op de app van Binck en merkte dat de beurzen meer dan 3 % in het rood gingen. Ik wilde alle posities sluiten maar dat lukte niet. Vervolgens telefoon naar Binck met de opdracht alle posities te sluiten. Op enkele uren tijd was mijn winst van het ganse jaar weg...
Het spijtige aan het verhaal is dat de mensen van optiebox de opgezette optie combinatie niet wilden afsluiten. Ze hebben meer dan een half jaar er alles willen aan doen om de combinatie positief af te sluiten. En ze bleven maar doorrollen en doorrollen om dan uiteindelijk sterk negatief te eindigen...droevig is dat.
Het is niet moeilijk om na 5 minuten googelen 20 aanbieders van beleggingen te vinden die schermen met rendementen van meer dan 10 % op jaarbasis. Tot dat je intekent en dan kom je tot de vaststelling dat er geen rendement is. Ik heb al heel veel geprobeerd maar tot hiertoe niets anders dan ellende! 
Ik zag hier ook de naam van Tom Lassing... Op zijn beleggingsservice heb ik meer dan 10 jaar geleden ook beroep gedaan. Als ik mij niet vergis had die een service waarbij zowel long als short gegaan werd met aandelen. Op zijn website schermde hij met zeer hoge rendementen.  Ook hier moest ik na 1 jaar vaststellen dat er bijna geen rendement was...
Zijn er statistieken van de beleggingsresultaten van de 13.000 mensen die na het volgen van de trading navigator methode effectief mooie rendementen behalen?
Bert Winkel 2 weken geleden geplaatst
Even correctie. Het was niet Tom Lassing maar wel Jack Hoogland.
Ralph 2 weken geleden geplaatst
@Bert Winkel Ik ben op dit moment puur op eigen initiatief aan het handelen (met zeer goede rendementen maar wel slechts een klein kapitaaltje van leuk minimumloonwerk). Echter, ik ben niet gauw geneigd naar iemand anders te stappen, ongeacht ervaring en "track record". Dit beveel ik jou ook aan, zeker als je zelfstandig multi-leg optiestrategieën kunt uitvoeren, al klinkt het mechanisch gezien niet geheel optimaal als we de huidige onderzoeken van Tastytrade mogen geloven.

Waarom niet?! Omdat zelfs Warren Buffet niet mijn rendementen kan halen. Dat is heel simpel te verklaren: hij moet een half biljoen dollar verstandig zien toe te wijzen, ik slechts een halve ton (koopkracht, niet net liq, dat ligt dus lager). Ik kan investeren in een aandeel van 30 cent met een float van 10 miljoen aandelen, Buffet heeft dan zo'n 0.001% van zijn beschikbare vermogen weten te investeren in zo'n bedrijf na een dag of twee van continu orders op midprice zetten. Werkt niet voor hem, wel voor mij.

Mijn advies: leer de beginselen van programmeren en ga zelf een knutselen met wat fundamentele kwantitatieve beleggingsprincipes zoals MACD, RSI, trend indicatoren, en volatiliteitsindicatoren (bijv. IV Rang). Dan krijg je al gauw een gevoel voor het gemak waarmee statistieken kunnen worden gemanipuleerd, soms zelfs zonder dat je dit als maker zelf beseft. 

Backtesting is een kunst die ik nog niet beheers tot op het niveau dat ik mijn algoritmes gebruik om mee te investeren. Ik wil zelf iedere belegging bevestigen en gebruik indicatoren slechts als een voorselectiemiddel. Dit zou ik zeker aanraden om mee te beginnen; algoritmes zijn in principe pas relevant als ze zo sterk geoptimaliseerd zijn dat ze kleine "scalps" zien die je zelf niet kunt waarnemen, of dat ze een soort superieure blik op de markt ontwikkelen die je eigen waarnemingsvermogen en inschattingsvermogen voorbij streven. Of, als je een algoritme hebt dat een beetje "zoals jij" belegt, maar je komt tijd te kort omdat je bizar veel kapitaal onder beheer hebt om goede kansen zelf te spotten. Deze criteria zijn voor de meeste retail-investeerders allebei niet van toepassing.

Dus: doe het zelf, en vraag je af: wat is de unieke waardepropositie van een investeringsalgoritme? Wat heeft die Ralph, die toch ook niet onverstandig lijkt te zijn op het gebied van data-analyse en beleggen, of ik zelf, een optiestrategist, gemist als het gaat om algoritmisch beleggen? 99.9999% van alle indicatoren zijn zeer sterk gerelateerd aan simpele MA-crossovers en soortgelijke "pissimpele" principes die totaal niet voorbijgaan aan wat je zelf even kunt in elkaar flanzen. En Renaissance Technologies opent de deuren helaas niet voor ons!

Mijn advies: lekker conservatief beginnen met een herstart in opties, covered calls in willekeurige AAA-stocks gaan al ruim over jouw aangegeven rendement heen zonder het staartrisico als je aanneemt dat het onderliggende een intrinsieke waarde heeft waar de aandeelprijs liever onder dan boven zit. Bijvoorbeeld IBM heeft me door alterneren van covered calls en cash-covered puts niet alleen 10% rendement op het aandeel zelf gegeven in één maand, maar ook nog ongeveer 10% vanwege het terugkopen van de verkochte opties. IBM alterneert al 5 jaar binnen dezelfde beurswaarden, weliswaar misschien niet zo handig nu omdat het bedrijf gaat splitsen, en dat soort omstandigheden zijn niet ideaal voor deze relatief behoudende optiestrategie die ook wel "het wiel" wordt genoemd. Ik weet niet of dit universeel bekend is, in de Engelssprekende landen is het vrij standaard, maar ongeacht hiervan staat het concept natuurlijk op zichzelf; "buy low sell high" maar dan met gedekte opties.

Zelf doen is ook leuker toch? Deltas balanceren en op zoek gaan naar trades met prima theta-delta verhoudingen voelt toch een beetje aan als hogere wiskunde; het engageert en maakt je een bewuste belegger met oog voor de statistische en vooral ook stochastische kant van beleggen.

Gewoon zelf doen, dus! 👍👍👍
🔥 Harm van Wijk 2 weken geleden geplaatst
Dank je wel @jotten​ !! :-D Het motiveert mij om er nog een schepje bovenop te doen :-D

Zou ik je om een heel grote gunst mogen vragen?

Zou jij deze review ook op Google willen plaatsen?

Het enige dat je hoeft te doen is te klikken op

https://goo.gl/maps/DCd3yKwsqNcFeAUA9

en vervolgens te kiezen voor hoeveel sterren je mij wilt geven (1 is slecht, 5 is goed) en je mening ook te geven op Google :-D

Dit maakt voor mij een enorm groot verschil en ik zou dit daarom ook zeer waarderen!!

Bij voorbaat enorm veel dank!!
reactie op @harmvanwijk:
J Otten Gedaan.  
Ik hoop dat ik nog lang van je community gebruik mag maken :-)

1 week geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 October 2020 om 20:51
Aantal lezers 63
Aantal reacties 23