ETF Tracker beleggen wordt steeds populairder. Dat verbaast ons geenszins, want het zijn handige beleggingsinstrumenten die toelaten om in handomdraai de volledige markt te bestrijden. Steeds meer beleggers in binnen- en buitenland vinden daarom hun weg naar de ETF’s. Om uw kennis van ETF Tracker beleggen uit te breiden, besteden we op deze plaats aandacht aan dit fenomeen. 

Wat zijn die ETF’s ook al weer en hoe moet ik ETF Tracker beleggen?

Voor wat meer info over ETF Tracker beleggen kan u onder andere terecht op de site van Binck. ETF’s, passieve fondsen en trackers zijn verschillende namen voor hetzelfde product, zo heet het daar. ETF's zijn beleggingsinstrumenten die een index op de voet volgen, tracken. Ze combineren de voordelen van aandelen met die van een beleggingsfonds. Technisch gezien is een ETF een beleggingsfonds waarin alle aandelen van een index zijn opgenomen in een identieke verhouding. Daardoor is een ETF nagenoeg gelijk aan de stand van een index of een fractie daarvan. ETF Tracker beleggen kan dus investeren in indices in houden, maar ook veel meer dan dat. Want er is op de markt voor ETF’s voor ieder wat wils beschikbaar.

Dit zijn de twee gebruikte methoden van ETF Tracker beleggen

Een woordje uitleg over de werking van dit beleggingsproduct is waarschijnlijk nuttig alvorens u besluit om te beleggen in ETF’s Het doel van een ETF is het precies volgen van de index (de benchmark). Om dit doel te bereiken zijn er in de praktijk twee methoden ontwikkeld. Voor een goed begrip van de ETF markt is het noodzakelijk dat we deze twee begrippen uit de doeken doen. Er moet namelijk een onderscheid gemaakt worden tussen fysieke en synthetische replicatie.

https://beleggen.com/etf-tracker-beleggen-biedt-een-brede-waaier-van-mogelijkheden/