De slimste broker

Laatste reactie 20/10/2018 10:03 door gerard
· Markeren als ongelezen
Henk Huising 4 jaar geleden geplaatst
Een paar plussen en minnen


Degiro goedkoop maar dubbele margins bij Sommige optieconstructiesLynx goede helpdesk toch @harryklip en goedkoper dan de banken.Binck (Alex) duurder, maar vallen wel onder het Nederlandse deposito garantiestelsel


Wie vult het aan?
Harry Klip 4 jaar geleden geplaatst
@henkhuising Degiro verreweg de goedkoopste, maar inderdaad de marginberekening een drama en ook niet directe update. Ook nadeel dat er geen mogelijkheid is om via TOM of DTB opties te verhandelen. Lynx goede helpdesk en uitvoering door hun zonder extra kosten. Platform biedt keuzemogelijkheid voor ook DTB en TOM. Ook veel aandacht voor educatie. Marginberekening gebeurt door Interactive Brokers en kan soms hoog zijn. Klanten van Optieacademy krijgen wat korting.Binck en Alex verliezen de slag en gaan niet lager met tarieven. Wel kun je keuze maken wat voor type je bent, bijv. optiebelegger en krijg je wat korting, maar blijft duur. Alleen TOM, geen DTB en vaak geen Euronext mogelijkheid. Today's Brokers en Traders only, valt ook onder de vlag van Interactive Bokers. Valt onder deposito van Engeland en uw rekening wordt door de amerikaanse SIPC (Securities Investor Protection Corporation) gewaarborgd tot $500.000. Alle banken zijn veel te duur, dus is geen optie
Harry Klip 4 jaar geleden geplaatst
Top 5 ter bepaling beste broker bij de gouden stier:


BINCKBinckbank won in eerdere jaren al verschillende Gouden Stieren. Zo ging de broker er bijvoorbeeld in 2008 vandoor met een Gouden Stier voor Beste internetbroker en won de instelling in 2009 drie prijzen (toen nog publieksprijzen) in de categorieën Beste internetbroker, Beste beleggingsinstelling en Beurslieveling. Binck ging er daarnaast meerdere keren vandoor met de titel Beste Broker in het IEX Netprofiler Brokeronderzoek. Voor Binck van belang, zijn "scherpe tarieven zonder verborgen kosten en de best mogelijke kwaliteit".DEGIRODeGiro werd in 2008 opgericht voor professionele klanten maar richt zich sinds 2013 ook op particuliere beleggers. Sindsdien wist DeGiro een Gouden Stier voor Beste broker 2015 in de wacht te slepen, maar werd de broker ook in het brokeronderzoek van de VEB bekroond tot winnaar. "DeGiro sluit perfect aan bij de belegger die zijn zaken online regelt. Bij ons betalen klanten hierdoor niet voor het salaris van overbodig personeel. DeGiro neemt het laatste verschil tussen professionele en particuliere beleggers weg."LYNXOok Lynx ging al eens aan de haal met de Gouden Stier voor Beste broker, namelijk in 2013. De broker die in 2006 werd opgericht, laat klanten "niet alleen beleggen tegen zeer lage tarieven", maar biedt beleggers die klant zijn ook toegang tot (online) seminars waarin verschillende thema’s, strategieën, tactieken en producten aan bod komen. "Wij willen alle particuliere beleggers de beste handelsmogelijkheden op beurzen over de gehele wereld bieden."SaxobankAl sinds 1992 richtte Saxobank zich met een online handelsplatform op het bieden van dezelfde instrumenten en dezelfde toegang tot de markt voor particuliere beleggers als voor professionele handelaren. "Wij willen multi-asset beleggingen en investeringen mogelijk maken door toegang tot de mondiale financiële markten, innovatieve technologie en toonaangevende expertise aan te bieden."TradersonlyTradersOnly stelt: "Handelen in aandelen kunt u overal. Amerikaanse opties en futures zijn daarentegen een vak apart. Wij zijn een expert in deze producten en beleggers krijgen bij TradersOnly alle privileges om beter te beleggen." De broker werd vanaf 2012 vier jaar op rij uitgeroepen door VergelijkBrokers.nl tot Beste servicedesk van de Benelux.
🔥 Harm van Wijk 4 jaar geleden geplaatst
Nederlands brokeronderzoek van BeursBulletin http://www.beursbulletin.nl/scripts/Gateway.php?action=InfoAction&showPageSub=brokerbesparing1) BinckBank (9,1)2) Today’s Brokers (7,9)3) Alex Vermogensbank (7,8)4) ABN Amro (7,5)5) Lynx (7,4)6) TradersOnly (7,3)7) Mijnbroker (7,2)8) SNS (7,0)9) ING (6,6)10) Rabobank (6,4)
Henk Huising 4 jaar geleden geplaatst
@harmvanwijk Kun je e.e.a kort toelichten?


Ik was op zoek naar wat today´s tegenwoordig te bieden heeft en kwam dit tegen.


https://fd.nl/beurs/1134843/onlinebroker-today-s-gesplitst-en-verkocht
🔥 Harm van Wijk 4 jaar geleden geplaatst
Hoi @henkhuising het is wel enige tijd geleden dat wij dit onderzoek hebben uitgevoerd. Todays, Lynx en TradersOnly werken met IB en zijn daardoor allemaal van hoog niveau.Klik hier voor het uitgebreide brokeronderzoek dat BeursBulletin recentelijk heeft uitgevoerd: http://beurs-bulletin.nl/Brokeronderzoek%202011.pdf
🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst
De kwartaalcijfers van Binck zijn mager. Het derde kwartaal was op de beurs wederom een slap kwartaal, en dat was te merken in de provisie-inkomsten. Ook andere brokers hebben daar last van, alleen DeGiro lijkt zich door haar agressieve marketingcampagne en scherpe prijsstelling hieraan te ontworstelen.


Bij DeGiro steeg het aantal transacties juist flink, met 63% vergeleken met een jaar geleden. DeGiro kreeg er 78% nieuwe klanten bij en zit nu op 128.000 klantaccounts, waarvan de helft afkomstig is uit het buitenland.


Pestkop DeGiroZelfs met het publiceren van de cijfers probeert DeGiro Binck de loef af te steken. Feit blijft dat de slappe handel veel beurspartijen parten speelt. Wat dat betreft lijkt het dit jaar wel of we vanaf januari al een lange hete zomer beleven. Vrouwen bloot, handel dood, heette het vroeger op de beurs.


De eerste helft van het jaar wachtten we op Brexit, tussendoor wachtten we steeds op rentebeslissingen en nu wachten we weer op de Amerikaanse presidentsverkiezingen.


Feit is dat er vooral onder het sparende gedeelte van de natie nog steeds veel angst heerst voor de beurs. Als het dan één keer in de zoveel tijd weer eens met 10% in elkaar dondert, omdat een verkiezing net anders uitvalt dan we dachten, is dat niet bevorderend voor het vertrouwen.Maar, afgezien van goede educatie en voorlichting, op welk gebied Binck (even afgezien van de oude Alex-commercials) overigens een uitstekende reputatie geniet, kan een broker daar weinig tot niets aan doen.


De cijferbrijEerst maar eens door de cijfers heen gekuierd. Het aantal transacties valt nog steeds tegen dit jaar. Ook vergeleken met vorig kwartaal was het mager, daar zat tenminste nog een leuk Brexit-dagje in, wat ook bij de grote beurshuizen de meubelen gered heeft.https://www.iex.nl/Column/257615/Sombere-cijfers-Binckbank.aspx
🔥 Harm van Wijk 3 jaar geleden geplaatst
BinckBank boekt een sterk operationeel laatste kwartaal 2016. Eenmalige lasten drukken resultaatBusiness highlights 2016:

In 16Q1 werd in Nederland onder het label Binck Fundcoach 'Alles in 1 beleggen' geïntroduceerd.

Na de Franse migratie in 16Q1 zitten alle retailactiviteiten op hetzelfde platform.

Nieuwe initiatieven gelanceerd met ProBeleggen in Nederland en ZoneBourse in Frankrijk in 16Q2 om klanten een

laagdrempelige toegang te bieden tot de kennis van beleggingsprofessionals.

Nieuwe spaarbemiddelingsdienst 'Binck Sparen' in 16Q4 gestart onder kleine groep klanten in Nederland (pilot).

Nieuw vermogensbeheerproduct 'Binck Laten Beleggen' gelanceerd in België in december 2016.

Best of Book aanbod uitgebreid tot meer dan 550 fondsen, klanten hebben in 2016 via BinckBank een voordeel van ruim € 5 miljoen behaald*.

Inkomsten uit Binck turbo's in 16Q4 met 36% gestegen doordat de turbo's eind 2016 het hoogste financieringsniveau behaalde sinds de start in 2014 (€ 225 miljoen).

Groei met bijna € 1 miljard van het geadministreerde vermogen bij Zelfstandig Vermogensbeheer in Nederland.

Beheerd vermogen bij Alex Vermogensbeheer daalt naar € 1,3 miljard eind FY16.Financiële highlights 2016

Gecorrigeerd netto-resultaat FY16 € 30,5 miljoen (FY15: € 55,5 miljoen).

Gecorrigeerde netto-winst per aandeel FY16 € 0,45 (FY15: € 0,79).

Voorgesteld slotdividend FY16 € 0,19 per aandeel (FY15: € 0,25).

De portefeuille hypotheken bedraagt eind FY16 € 520 miljoen en draagt positief bij aan de stijging van het netto-renteresultaat.

BinckBank heeft overeenstemming bereikt met VEB en Vermogensmonitor over afwikkeling klachten, aanvullende last in 16Q4 bedraagt € 2,75 miljoen.

AFM heeft in 16Q2 twee boetes aan BinckBank opgelegd. Hiervoor waren in voorgaande jaren reeds voorzieningen getroffen.

Aandeleninkoopprogramma 2016 (€ 25 miljoen) in 16Q3 afgerond, in totaal zijn er in 2016 4,6 miljoen aandelen ingekocht.Overige highlights 2016

BinckBank introduceert met Agile Transformation Program een volledig nieuwe benadering om de 'time to market'van haar plannen in de toekomst te reduceren.

Via Design Thinking werden talrijke initiatieven ondernomen om het 'klantgericht denken' scherp te verbeteren.

BinckBank heeft in 2016 prijzen gewonnen in Italië voor Bank of the year in online trading (Lefonti awards) en beste online broker in Italië (Italian Certificate Awards), in Nederland als beste Online broker (IEX Netprofiler Internet Brokersurvey 2016) en Binck Frankrijk is bekroond met Label d'excellence door Les dossiers de l'épargne.* Op basis van een berekening door Liquid Metrics in opdracht van Euronext
Main coon 3 jaar geleden geplaatst

De koersdata van IB (dus Lynx, tradersonly) zijn eigenlijk niet realtime maar snapshots, deze worden maar 4 keer per seconden aangepast en dus geen tick per tick. Voor handelen met opties geen probleem maar met futures een zeer groot nadeel van deze broker.

Main coon 3 jaar geleden geplaatst

Nee Rene die meerprijs stoort mij niet, wel wat je er voor krijgt... lees hier bij orderuitvoering waarom. http://www.futurestrading.nl/futures/welke-futures-broker

H Bakstenen 3 jaar geleden geplaatst

@mainecoon​,ik heb die verhalen meer gelezen en ik maak mij daar niet druk om,ik heb wel eens een booktrader gezien met de koersen per tick je ziet niet eens een bid of laat,maar of ik er beter van wordt dat betwijfel ik zoveel handel ik niet met Futures toen,en dan nog meest met een limiet

🔥 Harm van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
"Terwijl andere brokers hun tarieven verhogen en zich steeds meer op activiteiten buiten beleggen om focussen, neemt LYNX beleggen wél serieus.

LYNX focust zich alleen op beleggen en is als broker flink gegroeid in de afgelopen jaren. Dit zorgt uiteraard voor schaalvoordelen, die wij doorspelen aan onze klanten. Zo kost een aandelenoptie op Euronext Amsterdam € 0,79. Hiermee is LYNX de goedkoopste van Nederland."

gerard grijpstuiver 1 jaar geleden geplaatst
De Giro nooit en te nimmer

Waarom ook: had 1 gekochte en geschreven put Asml October 154 en 152

Wat gebeurt : vrijdag morgen kwam er margintekort van - 5.84,87 welke direct aangevuld moest worden voor 16.00 uur.
Aandelenexpiratie is pas om 17.30 . Zelfs die tijd werd me niet gegund

Hoe kwam dit margin tekort tot stand. De gekochte put 152 werd gewoon weggeschrapt.
Weggeschrapt terwijl hij wel in portefeuille is. Varkens zijn t niet meer niet minder.
Niet meenemen in berekening marginverplichting. Van de AFM mag dit allemaal.

Indien niet gesloten voor 16.00 berekend degiro hier 50 euro voor en 0.5% van de prijs van de optie hier 53.50

Waarom gebeurt dit ..en bij velen...?
Waar gaat deze optie naar toe ..Naar HIQ hun marketmaker. Zitten op gelijke floor .
HIQ en de Giro zijn een bedrijf . Degiro sluist alles weg naar de marketmaker wat los en vast zit.

Veel is gericht op t gratis krijgen.. loswrikken van opties van hun klanten..zeer onopvallend opgezet doch bestudeer ...door zo binnen een nacht zo een groot margintekort te creeeren komen de opties dus vanzelf en gratis naar HIQ.
Asml sloot op 153.98 ..het gaat hier om 0,02..

Die opties hebben waarde ..de waarde is zo bezit HIQ /degiro
Optieprijzen van 0,85 of 1 euro is dekmantel...camouflage uiterst doortrapt

DeGiro/HIQ verhogen a.s. december opnieuw de marginverplichtingen...en misschien ga ze ook op donderdag al over tot het wegstrepen van je gekochte put of call opties ter dekking van de geschrevene

Nu wordt duidelijker waarom de marginverplichtingen opnieuw verhoogd worden.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 September 2016 om 11:48
Aantal lezers 67
Aantal reacties 13