De risico's van beleggen van Michael Groenewoud (WeekendBeleggers)

Laatste reactie 14/09/2020 22:27 door Berry
· Markeren als ongelezen
Michael Groenewoud 1 week geleden geplaatst
Ik weet niet of u het boek Deflatie in aantocht (1e editie 2005)van Eric Mecking heeft gelezen? Ik wel, meerdere keren zelfs. Aanbevelenswaardig.

Maar je schrikt toch wel als je het leest. Mensen denken dat het leuk is wanneer prijzen gaan dalen maar men realiseert zich niet dat er bij deflatie dan een neerwaartse spiraal ontstaat waarbij consumenten hun consumptie maar blijven uitstellen. Dalende huizenmarkt tot gevolg, want ook die prijzen gaan dalen.

Inmiddels is het al een tijdje zover, negatieve rentes. De centrale banken lukt het maar niet om de inflatie net onder de gewenste 2% te krijgen. Monden de huidige 
ontwikkelingen, ondanks of misschien wel dankzij, alle steunmaatregelen van de centrale banken, dan toch uit in een Grote Depressie gelijk de jaren dertig?

Begint Eric Mecking dan toch gelijk te krijgen? Er zijn al obligatiebeleggers die betalen om een staatslening te mogen kopen. Goudprijs begint te stijgen. Van die dalende huizenmarkt hebben we evenwel op dit moment nog niets gemerkt, integendeel. Zijn advies: Verkoop je huis, ga huren en stop je geld in fysiek goud/zilver etc..

Een ander doemscenario is die van Maarten Verheijen over het eindspel van het financieel systeem. Hij benoemt dat we nu naar een schuldencrisis gaan. Klinkt niet helemaal onlogisch als je ziet dat de schulden wereldwijd tot recordhoogtes zijn gestegen. En dan komen de Corona schulden er nog eens bij. En dat de schulden worden aangepakt met….nog meer schulden. Al op het VWO leerde ik vroeger tijdens de lessen economie dat dit niet langer goed kan gaan.

Bovenstaande mijmeringen zijn fundamenteel van aard. Daar ben ik eigenlijk niet van. Ik analyseer de grafieken op een technische en vooral kwantitatieve manier. Het analyseren van koersbewegingen waarbij alle bovenstaande emoties in verwerkt zou moeten zijn, dat is meer mijn ding.

En voordat ik bovenstaande adviezen ooit zal opvolgen, doe ik gewoon mijn ding. En dat is beleggen met opties op de AEX index. Kleven er aan de short strangle optiestrategie dan geen risico’s? Zeker wel. Kwam laatst nog een risico artikel van eigen hand op internet tegen van 1 april 2014, maar nog even actueel. https://weekendbeleggen.nl/winstrisicografiek-short-strangle-is-niet-wat-het-lijkt/ 

Soms is inderdaad is niets wat het lijkt. Geldt dat misschien ook voor de doemscenario’s van Eric en Maarten? 
Hoe kijkt u hier eigenlijk tegenaan? Vindt u het nog verantwoord te beleggen gezien de (financiële) ontwikkelingen wereldwijd?
Michael Groenewoud 1 week geleden geplaatst
Helemaal niemand?
Raoul Suurmeijer 1 week geleden geplaatst
Nou vooruit, mijn stokpaardje: wat is het gemiddelde track record van al die onheilsprofeten? Hun boeken, seminars, nieuwsbrieven, spreekbeurten etc verkopen vast goed. Mensen houden van die doom & gloom verhalen, want ja, je kunt maar beter goed voorbereid zijn. In werkelijkheid missen ze dan wel mooie kansen, maar dat wordt niet als schade gezien.
Berry Knapen Absurdist 1 week geleden geplaatst
Het blijft ingewikkeld.... instappen met aandelen blijft wel risico vol, zeker in deze tijd. Wel alert zijn en goed blijven volgen wat er gebeurt.

Ik ben ook zeker bang dat t financieel stelsel in gaat zakken, maar ja, helemaal Inzakken en dat over de hele wereld.... lijkt me ook weer niet....

Bezig blijven met wat je leuk en fijn vindt om te doen, en maar overgeven aan wat het leven brengt, en daar zoveel mogelijk op anticiperen.

Mariska 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 September 2020 om 14:41
Aantal lezers 21
Aantal reacties 4