De olieprijs gaat vandaag met 5% omhoog, het aandeel RD 22% omhoog. Hoe kan dit?

Laatste reactie 31/03/2020 08:37 door Harm
· Markeren als ongelezen
🔥 ronald de zoete 6 maanden geleden geplaatst
Wat gebeurt er? Inderdaad. De meeste beleggers denken olieprijs omhoog = aandeel RD omhoog. En ook in gelijke mate. Soms is dat zo. Nu niet.
Hoe kan dat? Ik probeer het simpel in getallen uit te leggen, hopelijk begrijpt u dan waarom het vandaag en ook morgen en overmorgen zo verder zal gaan.

Nigeria heeft 20 tankers onverkocht ronddobberen. SA (Saudie Arabië ) heeft 16 extra hele grote tankers gecharterd (VLCC's) bovenop hun normale verschepingen. Hiervan dobberen er circa 10 van op de grote plas. Dit is totaal circa 50 miljoen vaten onverkochte olie. Trump heeft vorige week aangekondigd nog 71 miljoen vaten te kunnen inkopen voor hun Strategische  Petroleum Reserve (SPR). Ze gaan de komende 2-3 maanden 30 miljoen vaten inkopen. Maar......dat is in eerste instantie bedoeld voor onverkocht schalie olie van AMERIKAANSE producenten. Kortom die 50 miljoen vaten, laat het een vat meer of minder zijn, moeten een andere opslag in. Maar die zitten nu voor zeg 90% gevuld. Verwacht wordt nog 4-6 weken en dan is er wereldwijd geen opslag meer voor olie beschikbaar. 

Waar moet dan die olie heen hoor ik u denken. Nou, die moet omgezet worden door raffinaderijen in jetfuel, benzine etc. Gisteren werd bekend dat de raffinaderijen niet zoals gebruikelijk op 85-90% capaciteit lopen, maar voor april/mei op 65% capaciteit. Nu de bonusvraag: Zou een raffinaderij nu nog FYSIEKE olie gaan kopen? Antwoord: Nee. Nee. Nog eens nee. Ook niet voor 10 Usd/Bbl? Waarschijnlijk niet. Misschien dat er nog ruimte is om 2-3 tankers ergens te lossen op "graf" prijzen en dat is het over en uit. 

Samenvattend: Het aandeel RD heeft nog enorme potentie. Ook al gaat de olieprijs naar Usd 10/Bbl, RD zal niet snel onder de 10 Euro per aandeel zakken. Dus maak gebruik van deze kennis over de oliemarkt. Ik kom binnenkort met tips hoe hier op in te spelen. Voor VIP leden, morgen behandelen 2 experts de oliemarkt en bijpassende beleggings strategieën (12.00 uur)

Luister mee en maak kennis met de machtig interessante oliemarkt.

Oilexpert.nl
🔥 Harm van Wijk 6 maanden geleden geplaatst
De steun rond 10 lijkt inderdaad stand te houden....wat een koerssprong!! 
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
@rrgoey​ deelde een mooie link: https://www.macrotrends.net/1369/crude-oil-price-history-chart

Angela Angela Riksten 5 maanden geleden geplaatst
https://www.cnbc.com/2020/03/25/oil-prices-and-coronavirus-us-urges-saudi-arabia-to-end-russia-feud.html?Cmpid=1872562_MS%20THU%20200326&dm_i=42XP,144VM,6DZYPJ,3WZ5U,1
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
VS dringt er bij Saoedi-Arabië op aan om 'de gelegenheid te grijpen' en de olieprijsoorlog met Rusland te beëindigen

De olieprijzen zijn meer dan gehalveerd sinds ze in januari tot een hoogtepunt zijn gestegen, met analisten die waarschuwen dat ruwe futures de komende weken binnenkort in de 10 range zouden kunnen duiken.

Het komt als de pandemie van het coronavirus de vraag naar olie wereldwijd blijft drukken en er komt geen einde aan de aanhoudende prijzenoorlog tussen Riyadh en Moskou.

🔥 ronald de zoete 5 maanden geleden geplaatst
5 dagen gelden, zie bovenaan, startte ik met deze tip. Het olieaandeel RD gaat het beter doen dan de olieprijs. Zie de grafieken van vandaag hieronder. Dus ga je short op de olie (WTI of Brent) en long op het aandeel RD. Hopelijk heb je dit ook gedaan het is een goede inschatting gebleken. Houd ook de olie tiplijn in de gaten voor concrete tips. Succes!

Oilexpert.nl
🔥 Harm van Wijk 5 maanden geleden geplaatst
@ronalddezoete​ een heel mooie trade inderdaad!!! Chapeau!!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 March 2020 om 23:06
Aantal lezers 62
Aantal reacties 7