Day- en swingtraden met crypto

Laatste reactie 11/04/2021 07:35 door Danny
· Markeren als ongelezen
Danny Vissenberg 4 dagen geleden geplaatst
Beste deskundigen, 
ik ben sinds kort gaan swingtraden met crypto's met een handelsplan, dit gaat prima en hier ga ik ook rustig mee door.

Maar nu vind ik daytraden ook zeer leuk om te doen, dit wil ik er dan naast gaan doen. Ik zou graag jullie mening willen over onderstaande plan:

Ik wil per trade 5k inzetten als de TN aangeeft om te kopen (maar op welk timeframe is dit het beste om te doen 5min of 15min?), dan wil ik bij 2% winst er weer uit. Maar liever nog laat ik de trade verder doorlopen naar boven en dan zelf bepalen wanneer ik eruit wil, maar als de koers toch weer zakt wil ik er in ieder geval automatisch uit als er minimaal 2% resultaat is, kan dit?
Daarnaast wil ik er ook uit als de koers 10% onder de aankoopkoers staat. Dus dan heb ik een minimale winst van € 100,- tegenover een maximaal verlies van € 500,-. Ik zou graag willen weten of de verhouding goed is.
Chiel Marchal 3 dagen geleden geplaatst
Hoi,

Zelf zou ik bij het traden goed kijken naar de weerstand punten, vaak heeft een altcoin een weerstand aan de boven en onderkant. Op basis hiervan kun je vaak goed inschatten of het een goed moment is of niet, op het moment dat een altcoin door zijn weerstand aan de bovenkant breekt dan is dit vaak een goed moment om de coin juist aan te houden, zeker als daar boven ruimte is voor de groei en de nieuwe weerstand een stuk hoger ligt. Dan gaat hij de nieuwe weerstand op een gegeven moment weer testen.

Wat betreft je winst beschermen, dit kun je dus doen door middel van het instellen van een stop-loss, dit betekent praktisch dat op het moment dat de koers onder die koers daalt er en verkooporder wordt ingeschakeld. 

Maar traden is wel echt iets wat je moet leren, ik zou zelf beginnen met wat meer long-term trades (bijvoorbeeld een maand) en daarnaast zou ik mij goed verdiepen in de materie. Het vinden van de juiste entry-punten is namelijk ook echt van belang, momenteel is het patroon van bijvoorbeeld Aion erg interessant, je kunt zien dat hij telkens een weerstand weet te vinden en geleidelijk in trappetjes stijgt. Dit is echt perfect!

Hiernaast heb je ook weer andere coins die ontzettend hoog staan en waarvan je niet weet of dat dit de top is of dat hij hier doorheen gaat breken, dit zijn wel echt risicovolle trades. Alles of niets trades...

Naked traden is voor jou het beste, begin eenvoudig met het (kunnen) vinden van de juiste punten en maak op basis hiervan een plan. Je weet voordat je de trade maakt waar de weerstand aan de onderkant en bovenkant ligt en waar je jou stop-loss plaatst en wannneer je winst gaat pakken. Eventueel kun je ook af en toe wat winst pakken!

De percentages van 100,- winst en 500,- verlies klinken niet zo logisch. Stop loss aan de onderkant is altijd wel handig inderdaad. Zeker als hij aan de bovenkant lekker aan het stijgen is dan stijgt hij vaker door dan dat jij denkt. Geduld is een schone zaak!

Succes! 
Danny Vissenberg 1 dag geleden geplaatst
Bedankt voor je reactie. 
Dan ga ik rustig aan beginnen met naked trading. 
Ik denk dat ik de stop limit begrijp, alleen zie ik het voordeel t.o.v. een limiet order niet.
Stel aankoop is 1,25, stop (trigger) is 1,00, limiet (verkooporder) is 0,95. 
Je kan dan toch ook direct een limiet (verkoop) order van 0,95 plaatsen? 
Ik zie/begrijp het verschil niet.

Is een trailing stop bij Binance niet mogelijk?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 April 2021 om 19:19
Aantal lezers 59
Aantal reacties 3