Brokeronderzoek

Laatste reactie 20/11/2020 19:34 door Harm
· Markeren als ongelezen
Jaimie Rossou 7 maanden geleden geplaatst
Beste investeerders,

Gezien ik bijna door het 6 weekse coachingprogramma ben word het eens tijd om een nauwere blik te nemen op de verschillende brokers.
De tarieven en het brokeronderzoek zijn al enige tijd geleden en kwam ik op volgende vergelijk (zie bijlage).

Ook heb ik via het internet en mail al het één en ander te weten gekomen. Nu uit mijn  onderzoek spreken mij ook de broker Mexem en Lynx aan. Echter stelde ik mij toch nog verschillende vragen;

- depositie garantiestelsel
- de margins
- online opleidingen(heb ik bij lynx gevonden)
- software (ik had gelezen op internet dat deze nogal ingewikkeld is bij mexem) 

Wie kan mij enige duidelijkheid verschaffen over deze materie. Gezien jullie ervaring ben ik erg benieuwd.

Met vriendelijke groeten 
Rossou Jaimie 
 
-
🔥 Harm van Wijk 7 maanden geleden geplaatst
Veiligheid is zeer belangrijk in de financiële wereld. Ook MeXeM hecht bijzonder veel aandacht aan veiligheid en het bijhorende vertrouwen en zorgen daarom voor een optimale bescherming.

1. Geregistreerd bij de AFM onder toezicht van CySec
MeXeM staat geregistreerd bij de AFM (https://bit.ly/2WxN8TZ), maar staat onder toezicht van CySec (https://bit.ly/2Jb3fUf). MeXeM is een introducing broker van Interactive Brokers en zij staan onder toezicht van de Amerikaanse SEC.
 
2. Bescherming bij terugstorting
Bedragen kunnen enkel teruggeboekt worden naar een tegenrekening die uw naam staat. Het is dus niet mogelijk om uw geld van uw effectenrekening over te boeken naar een rekening van iemand anders.
 
3. Maximale vermogens dekking en juridische bescherming
Het geld dat u stort gaat naar de rekening van Interactive Brokers bij de Citi Bank in Duitsland. Door zowel de Amerikaanse als Europese regelgeving moeten de aandelen en andere effecten apart bewaard worden op een gesegregeerde rekening waardoor bij een eventueel faillissement van Interactive Brokers of MeXeM uw aandelen niet aangesproken kunnen worden.

4. Maximale waarborgen voor je effecten en liquiditeiten
De rekeningen van onze rekeninghouders zijn door de SIPC (https://bit.ly/2WHxXXI) verzekerd tot een waarde van $500.000, waarvan maximaal $100.000 in cash. Daarnaast is er nog een aanvullende verzekering bij Lloyd’s of London die zorgt voor een additionele $29,5 miljoen waarvan inclusief $900.000 in cash.

5. Samenwerking MeXeM & Interactive Brokers
Zoals eerder vermeld is MeXeM een introducing broker van Interactive Brokers. Dit betekent dat u eigenlijk een rekening zal hebben bij IB maar met de Nederlandse support en tarieven van MeXeM. Dit betekend ook dat u de stabiliteit van IB heeft, deze stabiliteit kunt u via de Nasdaq in de gaten houden want daarop staat IB genoteerd.

Lynx en Mexem maken beide gebruik van TWS...het veel bekroonde platform van Interactive Brokers), maar inderdaad wel complex...

De margin bij Lynx en Mexem is doorgaans beter dan bij andere brokers.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 March 2020 om 11:17
Aantal lezers 61
Aantal reacties 2