BREFJE VAN JAN: Aan de Rabobank

Laatste reactie 23/02/2021 11:28 door Leon
· Markeren als ongelezen
🔥 Leon Van Dam 1 week geleden geplaatst
Beste Rabobank,

Ooit zou de wal het schip keren.

Dat is gisteren gebeurd.

Toen Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma zich schielijk terugtrok uit Herstel-NL, de actiegroep van artsen, wetenschappers en economen die Nederland wel even uit de lockdown zou gaan leiden.
Het kon niet anders of dat Baudetiaans narcisme van Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma zou een keer tot beschadiging van de Rabobank leiden.
Op D66, de partij waarbij Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma in de programmacommissie voor de verkiezingen van het Europees Parlement zit, straalt de afgang van Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma totaal niet af. Misschien wel omdat weinig mensen weten dat Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma ook actief is bij D66. 

Als Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma op televisie is, wordt ze namelijk nooit aangekondigd als ‘prominent D66’er Barbara Baarsma’, maar altijd als Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma.
Dus nu moeten jullie de klappen opvangen.

Het kernwoord daarbij is: lafheid.
Die lafheid begint bij Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma zelf.

Die liet zich (omdat jullie het gedonder van jullie werknemer zat waren of misschien wel met het oog op een staatssecretariaat in Rutte 4) gisteren wegjagen uit Herstel-NL, terwijl ze letterlijk tot en met zondagavond (bij Humberto) nog een fel pleitbezorger was van dat clubje.

Die kwam met een lafhartige afscheidsverklaring via haar LinkedIn-pagina. Dat ze alleen bij de start van Herstel-NL een beetje meegedacht had. Hell no, ze was tot gisteren één van de twee gezichten van Herstel-NL – en toen waren de abri-posters al lang en breed opgehangen.

Die was een keer zelf het nieuws, en hield zich schuil voor alle media.
Veel laffer wordt het niet.

Nou ja, behalve bij jullie dan.
Want wat was jullie statement toen Omroep MAX-directeur Jan Slagter in een (inmiddels verwijderde) tweet vroeg naar de dubieuze rol van Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma bij het clubje dat zijn leden wil ophokken?

"Dag Jan, Rabobank is niet betrokken bij Herstel.NL. Barbara Baarsma is hoogleraar economie en tot 1 maart directeur van Rabobank Amsterdam. Zij geeft haar persoonlijke mening in discussies als deze. Dat doet ze dus op persoonlijke titel." Liesbeth

Tot twee keer toe dat vreselijke “op persoonlijke titel”. Hoe laf!

Want als Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma op televisie is om over wat blijkbaar haar hobbies zijn te praten, zit ze daar als Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma. Dus al die ‘advertentiewaarde’ straalt niet alleen op Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma, maar ook op de Rabobank als geheel af.

En het absolute dieptepunt, qua lafheid, is in jullie antwoord op Slagter het zinnetje “en tot 1 maart directeur van Rabobank Amsterdam”.

Correct me if I’m wrong, maar dat zinnetje moet toch érg de indruk wekken dat Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma aan haar laatste werkweek bij de Rabobank bezig is.

Terwijl de waarheid is dat Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Barbara Baarsma is benoemd tot CEO van de Rabo Carbon Bank.
De Rábo Carbon Bank.
‘Rábo’.
Van ‘Rábobank’.

Een initiatief waarbij Rabobank-econoom en Rabobank-Directievoorzitter Rabo Carbon Bank-CEO Barbara Baarsma overigens nauw samenwerkt met het Microsoft van Bill Gates.
Bill Gates, da’s weer een ander verhaal.

Maar de Laffe Hond-bokaal kan de Rabobank dit jaar in elk geval niet meer ontgaan.

En ik wens jullie sterkte met een mol van de #MeToo-partij als CEO van de Rabo Carbon Bank.

Groet,
JanD
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
Wel opmerkelijk. D66 roept als hardste voor de strengste maatregelen en meer Brussel en minder democratie (referendum)...samenwerken met Bill Gates...die overigens donaties gaf aan Rabobank? huh...aan een bank?

Dat herstel.nl lijkt dus meer op controlled opposition?

🔥 Leon Van Dam 1 week geleden geplaatst
Ja, dat lijkt mij niet helemaal zuiver @harmvanwijk

Die Lubach liet er zondagavond ook weinig heel aan...
🔥 Harm van Wijk 1 week geleden geplaatst
De regieleider van het programma Zondag met Lubach is de vrouw van D66 Ollengren en heet Irene ...
🔥 Leon Van Dam 1 week geleden geplaatst
Ja, dat is mij bekend Harm...

Ze framen alles en iedereen, behalve die Kaag en Jetten...

Het is buitengewoon eng al die belangenverstrengelingen...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 February 2021 om 09:09
Aantal lezers 24
Aantal reacties 5