Batterijen steeds goedkoper, daarom wint de elektrische auto terrein

Laatste reactie 18/10/2020 20:45 door Rene
· Markeren als ongelezen
ronald de zoete 1 week geleden geplaatst
Hierbij de kosten van. Tesla. Dus we gaan de goede kant op. Nu nog de batterij die we thuis kunnen gebruiken om de zonne-energie van overdag op te slaan en de strijd is gewonnen. En dan de grote batterijen voor de  industrie om piekvermogen te leveren. Die gaan ook komen, maar dan niet in de vorm van een gewone batterij. Meer ondergrondse cilinders. Piekvermogen is heel erg duur en daarom voor Tesla heel aantrekkelijk.

Nu de batterijen voor de auto is massa is kassa. Straks nog meer kassa omdat opslag van energie (renewables) gebruikt gaat worden voor waterstof en pieklevering. Waterstof wordt niet betaalbaar door goedkopere techniek, maar doordat de renewables goedkoper elektriciteit gaan leveren. Overdag wind en zon direct naar elektrolysers. De gemaakte waterstof kan dan direct gedistribueerd worden of opgeslagen worden in oude olie/gas velden indien onvoldoende vraag. 

Tesla is meer dan een autofabrikant. Het aandeel staat nu wel heel erg hoog, maar de potentie is enorm.

Beste antwoord — gekozen door Rombout Kerstens
🔥 Rene D 1 week geleden geplaatst
Ja @romboutkerstens dit bestaat, zie https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/energietransitie-business/33317/utrecht-elektrisch
Raoul Suurmeijer 1 week geleden geplaatst
Precies, Tesla is veel meer dan een autofabrikant. Die ontwikkeling brengt zoveel meer met zich mee, dat moet je echt niet alleen als auto zien. Als die thuisbatterij een beetje betaalbaar begint te worden tegen de tijd dat de salderingsregeling afloopt, zou dat mooi zijn, ;-)
Rombout Kerstens 1 week geleden geplaatst
Ja, eens. Overigens zou je de elektrische autobatterij ook als thuisbatterij kunnen gebruiken. Mits de autolader ook kan terugleveren aan de huisinstallatie. En de huisinstallatie, zonnecellen, autolader en slimme netwerkmeter op één bus zitten en met elkaar kunnen communiceren. Wellicht bestaat zo’n systeem al, weet iemand dat?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 October 2020 om 14:33
Aantal lezers 20
Aantal reacties 4