Avondklok? ’Op korte termijn extra noodmaatregelen’

Laatste reactie 21/01/2021 18:46 door Jan
· Markeren als ongelezen
🔥 Leon Van Dam 1 maand geleden geplaatst
DEN HAAG - Het demissionaire kabinet komt nog deze week met extra maatregelen om de coronacrisis te bestrijden. Woensdag aan het begin van de middag houden coronaminister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een persconferentie. Er wordt meer en meer rekening gehouden met een avondklok.

De Jonge verwijst naar het advies van het OMT over het oprukken van de Britse variant van het coronavirus, die zo’n 30 procent besmettelijker is. De verwachting is dat deze mutant volgende maand de helft van de besmettingen beslaat.
De Jonge verwijst naar het advies van het OMT over het oprukken van de Britse variant van het coronavirus, die zo’n 30 procent besmettelijker is. De verwachting is dat deze mutant volgende maand de helft van de besmettingen beslaat.

„Het kabinet acht het daarom noodzakelijk op de kortst mogelijke termijn extra maatregelen te treffen”, schrijft de coronaminister.

Avondklok en inreisverbod
Het kabinet koerst af op het instellen van een avondklok en het verder beperken van bezoek en samenkomsten. Ook geografische begrenzing is een optie, net als in Duitsland en Frankrijk, waar inwoners zich in een een beperkte straal rond hun huis mogen begeven. Zelfs een totaal thuisblijfgebod is een optie. Een inreisverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk, zoals de Tweede Kamer vorige week bepleitte, is kansrijk.

De extra maatregelen worden niet alleen genomen met het oog op de opmars van de Britse variant, maar ook op het heropenen van de scholen, dat voor extra verspreiding zal zorgen.

Na het weekend
Mocht het kabinet besluiten tot een verbod om tussen acht uur ’s avonds en vier uur ’s morgens de straat op te gaan, dan zal de maatregel niet meteen diezelfde avond zijn ingevoerd, maar waarschijnlijk pas na het weekend. Het kabinet wil de maatregel namelijk aan de Tweede Kamer voorleggen, ook al hoeft dat formeel niet.

Waarschijnlijk debatteert de Tweede Kamer donderdag over de maatregel, of misschien zelfs nog dezelfde dag, op woensdag. Ook werkgevers moeten de tijd krijgen voorbereidingen te treffen.

Commentaar LVD: het ligt alweer op straat. Dat is ook een bewuste tactiek om mensen alvast klaar te stomen voor de volgende beperking van de vrijheid. Het wordt steeds gekker: nu gaan we alvast maatregelen treffen, voor het "Engelse virus" wat hier nog helemaal niet actueel is. Ondertussen "vergeten" ze de grenzen met de UK gewoon dicht te gooien, hoe kan dat nou met zo'n alles verwoestend virus?

De maatregelen zijn werkelijk buiten alle proporties, gezien het aantal daadwerkelijke mensen op de IC en het sterftecijfer dat niet erg ver van het gemiddelde ligt. Ik had er al een slecht gevoel over, maar dit is gewoon niet meer uit te leggen. De overheid gaat gebaseerd op aannames en "wat er kan gebeuren" de economie gewoon verder in elkaar trappen.  Ik ga straks maar vroeg naar huis, want wellicht staat er anders een file van 50 km onderweg...

🔥 Sergio Garcia 1 maand geleden geplaatst
Nog een maatregel voor de bühne. De hoeveelste maatregel is dit? Ik ben de tel kwijt.
Brussel heeft al maanden een avondklok. Heeft dat voor een significante daling van besmettingen gezorgd? 

Hoeveel loze beloftes moeten we nog incasseren? 

Ik ga ff de revue passeren. Een jaar geleden, ja we zijn al (bijna) een jaar bezig om deze pandemie in te dammen, moest het sterftecijfer naar beneden en kwam er een (intelligente) lockdown. Toen in de eerste week van April de piek van de epidemie werd gehaald (cyclische modellen hadden dat voorzien) begon dit cijfer (wonder boven wonder) te dalen. Nadat deze "normale waarde" had aangenomen sprak men opeens niet meer van sterftecijfers maar werd het ineens infectiecijfers. Om maatregelen te blijven treffen moest dit cijfer natuurlijk wel hoog genoeg zijn, dus ging men aan de slag met testen. Veel testen! Want de R waarde moest onder de 1. 

Ondanks alle beloftes blijven de maatregelen elkaar opvolgen. Hoe lang kan je geloofwaardig blijven? Na de belofte dat het vaccin nu echt alles zou gaan veranderen is het nu opeens een avondklok. Kennen jullie de slagzin: "In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst" nog...?
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
En wat gebeurt er als je je niet aan de maatregelen houdt? In Duitsland hebben ze daar al een oplossing voor https://rfangle.com/news/german-quarantine-breakers-to-be-sent-to-detention-centers/ 

Binnenkort ook hier kampen?
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Ik lees dat we wellicht een avondklok gaan krijgen en dat roept natuurlijk vele vragen op bij mij, maar misschien ook bij jou.

- Welk bedrijf komt hem installeren?
- Mag ik zelf bepalen aan welke muur die komt?
- Krijgt iedereen dezelfde of is er een soort catalogus waar ik uit mag kiezen?
- Zijn de batterijen erbij inbegrepen?
- Zijn er (verborgen) kosten aan verbonden?
- Werkt dat ding overdag ook of moet ik daar zelf een klok voor aanschaffen?
- Draai ik op voor reparatiekosten bij een defect?
- Kan ik mijn oude klok nog wel gebruiken?

Hopelijk komt de overheid snel met antwoorden.
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Het anders zo lege Museumplein stond vol. Dat is waar een immens plein voor is, ruimte voor mensen. Mensen keuvelden wat, liepen rond, keken om zich heen, zagen en begroeten bekenden. Kleine groepjes zongen of riepen leuzen. Je had het live kunnen zien en volgen in livestreams op diverse kanalen.
 
Dit plein en dit moment was een broodnodige uitlaatklep. De mensen vormden geen gevaar voor elkaar en ook niet voor de maatschappij. Bij nog geen enkele manifestatie of demonstratie blijkt achteraf dat mensen daardoor meer besmet zouden zijn geraakt.
 
Het was een milde zondagmiddag in januari. Het zonnetje scheen achter sluierwolken.
In dit samenzijn was een onderstroom voelbaar van menselijk contact, moeiteloos samenzijn, een lichte en liefdevolle vibe.
Waar waren deze mensen geweest? Maanden van bange beïnvloeding leek aan ze te zijn voorbijgegaan. Keken ze dan geen tv, lazen ze geen kranten, hoorden ze de oproepen op de radio dan niet, zagen ze geen borden langs de weg, stickers op deuren? Waar waren alle mondkapjes?
 
De tegenkracht had het samenzijn laten gebeuren. De meute laten samenstromen. Kom maar in onze fuik. Ze stonden al uren vooraf gereed om dit spektakel zo plaats te kunnen laten vinden. Tientallen blauwe bussen, geposteerd net aan de rand van waar het zou gebeuren. Honderden onherkenbare gehelmde mannen met beenbeschermers, helmen die het gehele gezicht bedekten en lange wapenstokken waren strak geïnstrueerd. Met daarnaast nog getrainde herdershonden, een bataljon paarden en de zgn. Romeo’s, kleine groepjes infiltranten vanuit dezelfde politiefabriek. Zij zouden wel letterlijk zorgen voor vuurwerk en oplaaiend geweld. Lees verder

https://www.krachtigeondernemers.nl/what-happened-in-amsterdam/
🔥 Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Meta-analyse en rapid review: Ivermectine reduceert stervensrisico COVID-19 sterk: onethisch en immoreel om het niet te gebruiken!

De Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) van dokter Pierre Kory beoordeelt continue de bewijzen voor effectiviteit van ivermectine tegen COVID-19. Hun publicatie is hier te vinden : https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/11/FLCCC-Ivermectin-in-the-prophylaxis-and-treatment-of-COVID-19.pdf 

Theresa Lawrie heeft nu een rapid review en meta-analyse uitgevoerd voor de onderzoeken uit de FLCCC publicatie. Dit document is hier te downloaden: https://www.researchgate.net/publication/348230894_Ivermectin_reduces_the_risk_of_death_from_COVID-19_-a_rapid_review_and_meta-analysis_in_support_of_the_recommendation_of_the_Front_Line_COVID-19_Critical_Care_Alliance. In de meta-analyse werden de onderzoeken onder andere beoordeeld op mate van bias, Onderzoeken met een hoge mate van bias zijn uitgesloten in de meta-analyse.

De meta-analyse bevestigd dat ivermectine het risico om te overlijden aan COVID-19 vermindert met 65% tot 92%. De enige onzekerheid in het bewijs betreft de precieze mate van reductie, niet de effectiviteit van ivermectine.
Op basis van deze resultaten is de conclusie van Theresa Lawrie dat het niet langer ethisch verantwoord is om onderzoeken met placebo’s uit te voeren.

De meta-analyse bevestigt ook de preventieve werking van ivermectine bij COVID-19. Preventief gebruik reduceert de kans op COVID-19 met waarschijnlijk 82% tot 92%.

Lees verder op de site van deze arts
https://zelfzorgcovid19.nl/meta-analyse-en-rapid-review-ivermectine-reduceert-stervensrisico-covid-19-sterk-onethisch-en-immoreel-om-het-niet-te-gebruiken/
🔥 Leon Van Dam 1 maand geleden geplaatst
Ze willen dit helemaal niet lezen @harmvanwijk568

Er wordt telkens paniek gezaaid (wat te denken van die gekke zondagavond in de 1e lock-down, waar iedereen direct naar huis moest toen ze gezellig een hapje zaten te eten.)
Dat had toch ook rustig gekund: "beste mensen, het loopt meer en meer uit de hand en daarom is zondagavond voorlopig even de laatste avond waarop de horeca geopend is."

Lekker nog even genieten van je avondje uit. Dat had ook gekund. Of de laatste keer zo kort voor de Kerst...dat zijn beslissingen waar heel goed over nagedacht is...

In mijn beleving is heel die paniek en zo'n achterlijke avondklok er alleen maar op gericht om eenieder maar zijn spuitje te laten halen.  Gewoon de druk blijven opvoeren en dan hopen ze dat de meeste mensen die zich niet willen laten vaccineren zich gewonnen zullen geven....

En dan hoop ik maar dat het daarmee op zal houden als de Big Pharma zijn zin heeft gekregen...
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Ik vrees dat het na het spuitje ook nog niet over is...er wordt nu al geroepen dat we ook na een spuitje niet terug kunnen naar normaal...het lijkt er meer op dat het doel is om te komen tot een grote reset waarin iedereen zijn schulden en bezittingen inlevert (behalve de WEF die het hebben bedacht...)

De miljardairs kopen nu namelijk heel veel landbouwgrond op...Bill Gates is nu de grootste grondbezitter...mooie switch van IT naar vaccins naar landbouw...ik geloof niet dat hij gaat zorgen voor het verbouwen van ons voedsel...  
Marcel Weijerse 1 maand geleden geplaatst
Alles is al voorspeld in 2013 .  Kijk deze video . 😊

🔥 Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
https://www.ninefornews.nl/ziekenhuisbaas-gecensureerd-na-kritiek-op-avondklok-moet-niet-veel-gekker-worden/
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Zet de klok terug dit weekend
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
-Een avondklok, vanaf 20.30 uur ‘s avonds, vanaf zaterdag, tot 9 februari.

-Visite thuis terugbrengen van twee personen naar één persoon.

-Het kabinet gaat strengere eisen stellen aan mensen die naar ons land reizen. Zij moeten nu al een negatieve testuitslag tonen voor vertrek, maar moeten straks ook nog een sneltest doen.

-Het aantal gasten bij uitvaarten wordt vanaf maandag teruggebracht naar 50 gasten, dat was tot nu toe 100 aanwezigen.

-Er komt een tijdelijk vliegverbod voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Kaapverdië, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. 
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Misschien we eens kijken naar hoe andere landen dat doen...bijvoorbeeld https://www.worldometers.info/coronavirus/country/thailand/

CLOSED CASES
9,692
Cases which had an outcome:
9,621 (99.3%)
Recovered / Discharged

71 (0.7%)
Deaths

Dus geen lock down en wel HCQ...
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
https://www.bitchute.com/video/KWfGiRAKWqCm/

🦠 Nanu!? Leere Corona-Stationen❗️ 

🤷 Was ist denn da los❓
🗣 Es ist das beste Beispiel dafür, wie wir von der Regierung und den Medien belogen werden❗️
🔥 Harm van Wijk 1 maand geleden geplaatst
Tja...wat is het verschil met voorgaande jaren? Alleen de paniek?
Jan Schotsman 1 maand geleden geplaatst
https://www.ninefornews.nl/van-haga-horrorscenario-uit-1984-komt-akelig-dichtbij/
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 January 2021 om 15:22
Aantal lezers 55
Aantal reacties 18